Løkke Restaurant

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 30. sep. 2020 kl. 13:23 av PaulVIF (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bygningen mens Bøndernes Hus i Bærum hadde Løkke Restaurant i bygningen.
Foto: Nasjonalbiblioteket (1926–1929).
Restauranten holdt til i våningshuset til Løkke som i 1878 ble ombygd til hotell i sveitserstil. Nyklassisistisk fasade på 1920-tallet, arkitekt Ivar Næss.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016).

Løkke Restaurant var et serveringssted i Elias Smiths vei 1, Sandvika i Bærum kommune. Det åpnet i 1927 av A/S Bøndernes Hus i den tidligere hotellbygningen til Harreschous Hotel. Driften ble leid ut til forskjellige restauratører, som drev kafé- og restaurantvirksomhet samt utleie av selskapslokaler og catering til større arrangementer som brylluper o.l. Mange foreninger og lag leide også lokaler til generalforsamlinger og andre møter, og bl.a. Asker og Bærum Historielag og Bærum og Omegn Cykleklubb ble stiftet her, henholdsvis i 1952 og 1968.

A/S Bøndernes Hus solgte eiendommen i 1980, men restaurantdriften fortsatte til 2004, da stedet ble solgt til Norges Røde Kors. I september 2005 åpnet Løkkegården igjen som tilholdssted for flere frivillige organisasjoner og tiltak, bl.a. Røde Kors ressurssenter, Frivillighetssentralen i Bærum og prosjektene Home Start og Flyktningguiden i Asker og Bærum.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Løkke Restaurant er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.