Magne Faldet

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 7. apr. 2022 kl. 21:55 av Stigrp (samtale | bidrag) (setter inn illustrasjon (faksimile))
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Faksimile fra Arbeidets Rett 16. januar 2014; omtale av Magne Faldet.

Magne Faldet (født 2. mai 1914 i Folldal, død 4. august 2014 samme sted) dreiv med pelsdyr, seinere med turisme. Han bodde hele livet i Folldal i Hedmark og kalte seg innbarka folldøl.

Han var sønn av gardbruker Anton Pedersen Faldet (f. 1878) og Andrine Justdatter Faldet (f. 1879). Selv ble han ikke gift.

I 1947 bygde han Faldet Turiststed, som han drev som pensjonat.

De siste ti åra han levde, bodde Faldet på Folldal bo- og servicesenter. I forbindelse med Folldal kommunes 100-årsjubileum, fire måneder før han sjøl fylte 100 år, ble han intervjua av avisa Arbeidets Rett. Journalist Ola Rye møtte en 100-åring med svekka syn og hørsel, men som var «tindrende klar i hodet, og som dessuten er imøtekommenheten selv.» Han fortalte blant annet at han aldri hadde vært spesielt aktiv i politikken, men stort sett hadde stemt Senterpartiet. «Til dagens ordfører vil jeg si at jeg ønsker alt godt for Folldal. Ikke minst har jeg et ønske om flere arbeidsplasser.»

Avisa spurte også hvordan det var å bli så gammal: «Aviser og TV har jeg ikke noe utbytte av lenger, men jeg prøver å høre en del på radio. Jeg tror ikke jeg vil si at det er noen direkte stas å nærme seg 100, sier Faldet.»

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.