Strømmen Storsenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 26. mai 2023 kl. 07:40 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «Kategori:Næringsliv» til «»)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Storsenterets logo sammen med kranene under himlingen.
Foto: Steinar Bunæs (2005).

Etter at Strømmen Staal ble nedlagt i 1977, ble bygningsmassen overdratt til Olav Thon [1]. Etter flere års utredning ble det til slutt gitt klarsignal for etablering av handelsvirksomhet i de tidligere industrilokalene, og 9. mai 1985 åpnet Strømmen Storsenter med sine første 39 butikker. Dette var det første av Olav Thons Storsenteretableringer. Etter en rekke utvidelser, senest i 2012, består kjøpesenteret av mer enn 200 butikker med et totalt handelsareal på 68 000 kvm.

Strømmen Storsenter eies av det heleide Olav Thon-selskapet VATS AS. Selskapet besluttet høsten 2009 å utvide senteret i løpet av de nærmeste tre årene. I januar 2010 startet arbeidet med å rive rundt 11 000 m² gammel bygningsmasse som vil bli erstattet med 55 000 m² nye butikkarealer og nytt parkeringshus. Senteret blir dermed et av Norges største kjøpesentre i løpet av 2012. Det stilles store forventninger til ansiktsløftningen, ikke minst når det gjelder eksteriøret. Tilretteleggingen av trafikken for biler og gående er et viktig område, spesielt når det gjelder fullføringen av Sagstien langs Sagelva.

Strømmen Storsenter er kåret til Årets Kjøpesenter, og har tre ganger vunnet prisen for Årets Senterkampanje. Senteret har også vært mye omtalt for omfattende fokus på sikkerhetsforebyggende arbeid. Strømmen Storsenter introduserte i februar 2008 verdens første utsalg for private klimakvoter over disk, noe som skapte stor oppmerksomhet og ble omtalt i mer enn 60 medier i fire verdensdeler.

Storsenterets butikker og tilknyttede virksomheter sysselsetter rundt 1000 hel- og deltidsansatte. Gjennom året har senteret rundt fire millioner besøkende og en omsetning på vel to milliarder kroner.

Litteratur og kilder

  • Stefferud, Alf og Steinar Bunæs: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utgitt av Sagelvas Venner og Strømmen Vel. Strømmen 2008.
  • Strømmen Storsenters hjemmesider, http://www.strommenstorsenter.no/