Sagstien (Skedsmo)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Sagstien kart fra Trevaredemningen til Mølleparken 2008.
Foto: Per Høstland/Sagelvas Venner
Sagstien er merket med like skilt på hele strekningen.
Foto: Steinar Bunæs (2010).

Sagstien er navnet på gangveien langs Sagelva i Skedsmo. Stien gjør det mulig å gå på vei uten biltrafikk fra Skjærva ved Nitelva til Lørenskog grense. Mer enn 300 mennesker deltok da etappen fra Skjettenveien til krysset mellom Sagbruksveien og Støperiveien ble åpnet 5. mai 2008. I motsatt ende er stien opparbeidet fra Lørenskog grense til Strømmen Storsenter. I 2020 er nesten hele strekningen på plass, men det mangler å få på plass den siste biten under Sagbruksveien.

Pris for godt bygnings- og utemiljø til Sagstien

Sagelvas Venner mottok i 2008 Skedsmo kommunes pris for godt bygnings- og utemiljø. Teksten på tavlen lyder i sin helhet:
Skedsmo kommunes pris for godt bygnings- og utemiljø tildeles Sagelvas Venner ved styreleder Alf Stefferud for parsell av Sagelva Miljø- og Historiepark. Juryen ønsker å fremheve den helhetlige designen, tilgjengeligheten langs elveløpet, den kulturhistoriske tilknytningen og samarbeidet med Kultursektoren i Skedsmo kommune.
Anita Orlund
Ordfører

Sagstien fanget fra sykkelsetet

Steinar Fjeldvang har laget en flott video. Med mobilen festet til styret på sykkelen syklet han i mai 2020 fra Holmsens vei via Slora, fulgte elva gjennom sentrum, gjennom Mølleparken og videre opp den lille stien mot Statsråd Ihlens vei gjennom skogen som kalles Kølabånn. Sykkelen hans har ikke støtdempere, så kameraet ristet en del på enkelte partier. Likevel gir videoen et godt inntrykk av hva Sagstien nå har blitt til, og hvilke oaser den har å by på underveis. Se https://www.youtube.com/watch?v=cT5XFlbUzAU