Terneholmen (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 30. jun. 2017 kl. 07:40 av Cnyborg (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Terneholmen er en liten holme like sør for Langåra i Asker.

Terneholmen naturreservat

Terneholmen naturreservat ble opprettet ved Kgl. res. 15. des. 1978, og dekker et areal på ca. 34 dekar som omfatter Terneholmen og tilstøtende sjøområder innenfor en avstand av ca. 50 meter fra land. Formålet med fredningen er å bevare livsmiljøet for plante- og dyrelivet i området. Hensynet til sjøfuglene og deres hekkeplasser er særlig vektlagt. Det er ilandstigningsforbud i perioden 15. april–15. juli.

Holmen hadde tidligere stor tetthet av hekkende hekkemåker. Etter stadig nedgang i antallet hettemåker, var det ingen hekkende hettemåker igjen ved tellinger i 2003. I 2005 viste registreringer stigning i antall av alle vanlige arter, men hettemåkene er fremdeles borte. Gråmåkebestanden var størst, og det er ellers registrert hekking av hvitkinngås, ærfugl, tjeld, fiskemåke, sildemåke og makrellterne.

Litteratur og kilder


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Terneholmen (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8471089° N 10.5389309° Ø