Vakåsveien

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 3. sep. 2020 kl. 16:44 av Stigrp (samtale | bidrag) (legger til bilde)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Motiv fra Vakåsveien i Asker kommune.
Foto: Stig Rune Pedersen (2020)

Vakåsveien i Asker går fra Kirkeveien til Nye Vakås vei. Navn etter den for lengst nedlagte gården Vakås, som lå ved Leikarvollen (Vakåssletta).

Nyere eneboliger i blanding med rekkehus, industri og næringsbygg preger miljøet. Veien passerer i undergang under jernbanen ved Vakås stasjon. I krysset ved Greverudveien er det en matvarebutikk. I eldre tid fantes en trallebane, som gikk inn til et stort sandtak i området. Banen gikk fra Holmenskjæret forbi det nåværende Holmensenteret/Vogellund. Et par stampehus ble oppført tett inntil frilandsområdet til det tidligere Askum gartneri (Ola Ålerud), som E18 har slukt.

Nye Vakås vei og deler av Vakåsveien var brokker av veiforbindelsen mot Leangen, før veien over Syverstadsletta kom. Fra Kirkeveien (Børsen) mot Vakås stasjon ble Vakåsveien utbygd fra slutten av 1950-årene.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Vakåsveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.850587° N 10.4648813° Ø