Andrew Brandmo

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Andrew Brandmo (født Andreas Brændmo 1853 i Hattfjelldal, død 1912 i USA) var fotograf. Han virka en kort tid i Norge, men det meste av hans fotografkarriere fant sted i USA fra 1887.

Han var oppvokst på plassen Brændmo, og var sønn av Elias Torsteinson (født ca 1817) og Marit Rollaugsdatter (født ca 1816). To av brødrene, Thorstein (1838-1912) og Rollev E. Brændmo (1855-1948), var også fotografer. Han drev en tid som fotograf i Norge før han og Rollev dro til USA i 1887. De to brødrene startet hver sin praksis. Andreas holdt til i Montevideo, Minnesota. Han bodde i Appelton og Rollev i Benson, Minnesota. Andreas skiftet senere navn til Andrew Brandmo.

Kilder

  • Første versjon av artikkelen er henta fra Preus museums register over norske fotografer.
  • Andrew Brandmo på Digitalt museum.
  • Andrew Brandmo på KulturNav
  • Bonge, Susanne: Eldre norske fotografer : fotografer og amatørfotografer i Norge frem til 1920. Utg. Universitetsbiblioteket i Bergen. 1980. Digital versjonNettbiblioteket
  • Jørgensen, Elin/Eliingsen, Harry: «Fotografer i gamle Bodø», Bodøboka, utg. Nordland Fylkesmuseum, 1985
  • Åsvang, Arnt O.: Eldre fotografer på Helgeland, 1983
  • Upublisert materiale i Preus museum (2014)

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Andrew Brandmo er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!