Båt-Larsen (foretak)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Båt-Larsen AS var en båthavn i Leangbukta i Asker. Virksomheten ble etablert av Stein Bache-Larsen i mars 1969 på eiendommen etter det tidligere skipsverftet Anker & Jensens Baatbyggeri i Slemmestadveien 416 i Vollen.

Bache-Larsen startet med båtsalg av merkene Nordkap, Rana og IF-båten. 13. juli 1971 flyttet Båt-Larsen til den sørlige delen av Tangen i Leangbukta, der han inngikk leieavtale for drift av båthavn. Anlegget ble gradvis utvidet til nær 250 bøye- og bryggeplasser og like mange opplagsplasser. Bache-Larsen kjøpte tidlig småbruket på naboeiendommen etter familien Aalerust. Han kjøpte senere eiendommen på Tangen i 1987, og solgte den videre til Asker Marina i 2000. Øvrig eiendom ble solgt til Lunde Båt AS. Området har vært en del av Leangbukta Maritime Senter siden 2002.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Båt-Larsen (foretak) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.