Baldevins bryllup : folkekomedie i 8 akter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Filmannonse for Baldevins bryllup i Stavangeren 29. november 1926.

Baldevins bryllup : folkekomedie i 8 akter er en spillefilm fra 1926, med regi av danske George Schnéevoigt, etter eget manus basert på skuespillet Baldevins bryllup : idyl i tre akter (1900) av Vilhelm Krag.

Hovedrolleinnehaverne var Einar Sissener i tittelrollen og Victor Bernau.

Innendørsscenene er tatt opp i en sporveishall på Majorstuen, mens utendørsscenene er spilt inn i Arendal og områdene omkring, samt i Lübeck. Dekorasjonene ble laget av Reidar Sveaas.

Den hadde premiere 22. november 1926 på Cirkus Verdensteater og Frogner kino i Oslo. I 1938 ble det også laget en svensk lydfilmversjon på grunn av det samme litterære forelegget.

Handling

Baldevin og Simen blir venner og svirebrødre mens de er til sjøs sammen, men veiene skilles og de mister kontajten. Mange år senere er Simen blitt gift med en rik enke, og da Baldevin dukker opp i byen, vil Simen også berge Baldevins framtid ved å gifte ham bort til naboenken. Da ingen av karene har plettfri fortid, vil de helst skjule mest mulig, men det viser seg at de to enkene heller ikke har helt rene rulleblad. Da alt dette til slutt kommer for dagen, ender det hele i gemyttlighet - og et nytt bryllup.

Rolleliste

Kilder