Norsk filmografi

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk filmografi er Nasjonalbibliotekets database over norsk film. Den har informasjon om norske langfilmer som har gått på kino eller som har blitt laget med tanke på kinovisning. Både spillefilmer, animasjonsfilmer og dokumentarfilmer er med. Det er også med et mindre antall av andre typer kinofilmer, som opplysnings-, informasjons- eller foredragsfilmer av en viss lengde.

Hovedkriteriet for å bli inkludert er at filmen er laget for å bli vist som hovedfilm i et offentlig tilgjengelig kinoprogram. Nyere filmer som produseres direkte for DVD eller Blu-ray kan også bli inkludert. Rene fjernsynsproduksjoner blir ikke tatt med.

Selv om begrepet langfilm brukes, er det med en del filmer med kort varighet. Dette skyldes at de eldste filmene, særlig de fra før omkring 1920, kunne være svært korte selv om de var hovedfilm på kino.

Filmografien ble lansert i oktober 2013, og inneholdt da omkring tusen filmer. Målet er at den skal være komplett for eldre filmers del, og at alle nye filmer skal legges inn etter at de har hatt premiere.

Se også

Litteratur og kilder