Bekkestua Næringsforening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bekkestua Næringsforening, organisasjon stiftet 12. september 1963 under navnet Bekkestua Handelsstands Forening, senere Bekkestua Sentrumsforening, i forbindelse med etableringen av Bærum Handelsstands Forening i 1976. Nåværende navn fra 2008.

Initiativtaker og første formann var tekstilkjøpmann Sigurd Frigland. Med seg i styret hadde han John Lefdal, Roar Stendahl, Jo Benkow og Rolf Kielland Juel. Foreningens første saker omhandlet fjerning av gjennomgangstrafikk, parkeringsspørsmål, tetting av handelslekkasjen til Oslo, felles markedsføring, juletiltak og andre arrangementer. Et nært samarbeid ble innledet med kommunen, som pådriver og høringsinstans i reguleringen av sentrumsområdet i 1970-årene.

Bekkestua ble hovedsenter for Østre Bærum. Handels- og servicetilbudet ble kraftig utvidet, og stedet fikk et urbant småbypreg gjennom oppføring av en rekke bygg, boliger, anlegg og veier i 1980- og 1990-årene. Sentrale begivenheter var åpningen av nytt hovedbibliotek i 1981, Bekkestutunnelen i 1994, kollektivknutepunktet med ny bussterminal og T-banestasjon i 1996, ferdigstillelsen av Gatebruksplanen, med brostein og vannbåren varme i 1997, og Smågardistbroen med Nina Sundbyes åtte musikanter i 1998. Samme år ble kommunen tildelt bolig- og byplanprisen for Bekkestuas utvikling.

Den åpne promenaden fra fontenen ved bussterminalen, forbi Skulpturpunktet til Smågardistbroen, ble i 2001 sikret mot gjenbygging etter stort lokalt engasjement. Bekkestua hadde over 100 næringsvirksomheter, de fleste butikker, i 2007.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bekkestua Næringsforening er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.