Blåkollen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommunens tekniske anlegg med lager og verksteder ligger på Blåkollen.
Foto: André Clemetsen

Blåkollen i Lørenskog er et boligfelt mellom Fjellhamarelva og Vittenberg. Blåkollen het opprinnelig Blåbærkollen og ligger på gården Nordbys gamle grunn. Den første utparselleringen på Blåkollen skjedde allerede i 1894. Noen få utparselleringer foregikk også tidlig på 1900-tallet.

Under andre verdenskrig var det tyske soldatbrakker på Blåkollen. Etter krigen ble arealene ekspropriert av Lørenskog kommune med tanke på boligutbygging, og Lørenskog Boligbyggelags første byggeprosjekt startet på Blåkollen i 1947. Allerede i 1950 var de fleste tomtene i Blåkollveien, Ringveien og Bråtaveien overdratt til private. I Blåkollen ligger kommunens tekniske anlegg med lager og verksteder med adresse Fjellhamarveien 49-53. I disse lokalene holder deler av kommunens tekniske tjenester til, samt bygg- og eiendomstjenesten. Eiendommen i Fjellhamarveien 51-53 ble ervervet av kommunen i 1946, mens eiendommen i Fjellhamarveien 49, mens kommunen ervervet det såkalte «Gundersen-huset» i 1960.


0230 Lorenskog komm.png Blåkollen er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.