Brukersamtale:Siri J/01-10-2008

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Hei og velkommen ombord! :-) Olve Utne 2. feb 2008 kl. 17:58 (CET)

Takk! :) Siri Johannessen (Siri J) 2. feb 2008 kl. 20:21 (CET)

Kategoriseringer

Vi prøver å kategorisere på et litt mer overordnet nivå enn på Wikipedia i og med at vi har dynamiske lister. Jeg vil tro at aktuelle kategorier er noe ala «Festninger i Østfold» og «Fredrikstad kommune». Fordi dere skal lage en intern wiki så kan det settes opp en kategori for å favne det dere oppfatter som aktuelt stoff. Den kan vel kalles noe ala «Gamle Fredrikstad». I tillegg kan det lages subject kategoriseringer, slik som «Fredrikstad festning» men disse kommer i tillegg til de etablerte strukturene. Det er også mulig å lage slike oversikter knyttet til et subject via maler. Vi har vel ikke blitt helt enige om hvordan dette kan gjøres best og enklest mulig. — John Erling Blad (Jeblad) 4. feb 2008 kl. 15:25 (CET)

Godt. Takk for at du tenker med. Det jeg gjorde var å finne eksempler på hvordan andre ting hadde blitt gjort, og rette meg etter dette. Én større endring foretok jeg, og det var å endre kategoriseringen av daværende Kategori:Østfold fra Kategori:Østfold (noe som plasserte denne i en uendelig løkke) til Kategori:Fylker.
  1. Å plassere bygninger og mennesker med en tett tilknytning til Gamlebyen som f.eks. Balaklava og brannstiftersken Ulrica i kategori:Fredrikstad rimte ikke, derfor opprettet jeg, som du kan ha sett Kategori:Gamlebyen i Fredrikstad. Hvorvidt denne bør skifte navn til Gamle Fredrikstad er noe som diskuteres. Som du ser er det du nevner allerede implementert.
  2. Kristiansten festning, som jeg brukte som eksempel, befinner seg med sine bilder i Kategori:Festninger og ikke i Kategori:Festninger i Sør-Trøndelag. Siden Fredrikstad festnings uteverk dekker et større område enn bare Gamlebyen i Fredrikstad og Kategori:Fredrikstad kommune valgte jeg å opprette en underkategori til kategori:Festninger samt plassere denne kategorien i den allerede eksisterende Kategori:Fredrikstad som i ettertid ble endret til kategori:Fredrikstad kommune av Krhu []. I ettertid har jeg også plassert den i Kategori:Hvaler kommune siden Akerøy fort befinner seg i denne. I kategorien for Fredrikstad festning plasserte jeg videre kun byggverk av militær opprinnelse, dvs. porter, bastioner og fort, og ikke borgerhus. Videre vil bygninger, som Slaveriet og Laboratoriet også høre til her. De av disse elementene som også befinner seg innen det området som er definert som Gamlebyen la jeg også i den kategorien.
Siri Johannessen (Siri J) 4. feb 2008 kl. 21:23 (CET)
Øøøøøh… Det var mye lokalt i Freksta'… Hvis jeg henger med i svingene så tor jeg vi snakker om det samme, og egentlig er enige. Bare hodet mitt som gikk i overload over alle lokalnavnene. Vi har observert at vi fikk problemer med en del navn på kommuner, og dermed har vi valgt formen «navn kommune» istedenfor kun «navn» når vi kategoriserer i kommuner. For å unngå tilsvarende problemer må vi finne frem til en eller annen måte å kategorisere stoffet knyttet til deres portal. Hvis vi bruker «Gamlebyen i Fredrikstad», «Fredrikstad kommune» og «Fredrikstad by» så klarer vi å skille disse, men om vi får en kategori som kun heter «Fredrikstad» så får vi problemer. Vi kan kode om en del stuff, men da blir ting litt mer komplekst. Noe av det vi prøver er å få til en del automatiske oversikter så vi unngår alt for mange små kategorier, samtidig som strukturene i seg selv bærer informasjon. Ikke så helt enkelt, og kanskje får vi ikke til det her med Mediawiki. Noe av det som forvirrer meg hele tiden er hvor grensene settes, og ofte ender vi i helt upløyd mark, slik som når Olve legger inn spellemenn. Hva er fornuftig nivå på kategorisering av spellemenn? :? Og så har vi problemet med at dette slår ut veldig rart på dobbeltkategorisering, dvs at steder der vi har problemer med dobbeltkategorisering så finnes ikke problemet her. Det gjør meg forvirra! 127.0.0.1 4. feb 2008 kl. 22:37 (CET)
Amen! :-) Olve Utne 4. feb 2008 kl. 22:48 (CET)
Jeg tror at Johannes Berven ender opp med kategoriene «Personer fra Aure» og «Spellemenn fra Møre og Romsdal». Men neimen om jeg er sikker! 127.0.0.1 5. feb 2008 kl. 00:21 (CET)

Adimrettigheter

I mitt store storsinn slår jeg deg til «administrator rundtomkring». — John Erling Blad (Jeblad) 6. feb 2008 kl. 20:53 (CET)

Takk takk - og selv gratulerer! :) Siri Johannessen (Siri J) 12. feb 2008 kl. 03:11 (CET)

Slette bilde

Hei og takk for sist,

Jeg håper jeg har skjønt hvordan jeg bruker diskusjonen nå :)

Jeg lurte på om du kunne slettet bildet Frstad_radhus.jpg og Infanterikasernen.jpg som ligger under Gamlebyen. De er også "stjålet" og bør ikke ligge der.

mvh Trond

Dette funker :) Begge bildene er fjernet! Hvordan går det med det gamle byvåpenet? Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 18:11 (CET)

In het nieuws

Prøv å klikke på «In het nieuws» nær toppen av venstre marg nå. -- Olve Utne 15. feb 2008 kl. 11:37 (CET)

Det var et blindspor. Men skal det virke! Og med «Kaffistova» som navn også... :-) Olve Utne 15. feb 2008 kl. 11:48 (CET)

Det funker! Takk! :) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 11:55 (CET)

Bilder

Ja, prøve å få ut en del bilder jeg har tatt de siste dagene. Jeg skal også få flettet de to sammen. Når det gjelder monopolkort, så synes jeg det så veldig ryddig og ordentlig ut slik det er på Kommandantgården nå. Trond

Ang. bilder, jeg har flikket på bildeopplastingssiden. Det er nå rullemeny for lisenser og mulighet for å lett kopiere inn filinformasjonsmalen. Tror det er viktig at vi får ryddet en del før vi skal til departementet, og det er veldig viktig å ha alt i orden når vi legger ut wikien offentlig slik at det ikke blir tull da. Denne wikien er nok mer sårbar enn Wikipedia, her er det veldig lett å plassere ansvar hos instituttet og sende regning til dem hvis noe er galt. Jeg har gitt en beskjed til Trond, og skal prøve å begynne å gå over en del av de eldre bildene. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. feb 2008 kl. 23:13 (CET)
Suverent, Chris. Jeg tror vi bør få sjekket opp det med Stangebyesamlingen og evt. lage en egen mal til det slik som FIH har til sine bilder. Om det er noe spesielt som bør gjøres som jeg kan ta opp, si ifra! ;) Siri Johannessen (Siri J) 19. feb 2008 kl. 23:16 (CET)

Stangebye-bilder

Jo, så vidt jeg vet, så stemmer den infoen om Stanbebye. Jeg kan evt. dobbeltsjekke med museet. Jeg kan også forsøke å legge inn mer info på bildene jeg vet mer om. Kan det legges bildeinfo andre steder enn i den lille tekstboksen under hvert bilde? Er det også mulig å legge et slags bildegalleri under artikkelen? Jeg har bl.a funnet mange interessante bilder fra Cicignon-fortet. Trond

Trond, kan vi snakkes? Det er et par ting som vi må få på det rene før du går videre ;) Om du titter på det Chris skrev over her... Siri Johannessen (Siri J) 20. feb 2008 kl. 00:03 (CET)

Kvartal i Gamlebyen

Nå har jeg lagt inn litt info om femte kvartal. Her har vi jo allerde artikler om flere av bygningene. Du kan jo ta en kikk og se om det ser greit ut. Når det gjelder kvartalene bør vi vel finne frem til et visst standartoppsett. --trosva 21. feb 2008 kl. 17:51 (CET)

Jeg er helt enig med deg i det, og da er en første artikkel den beste måten å finne veien på :) Jeg har vært innom, og gjort et lite triks - hva synes du? Jeg tror at vi trenger kvartalstegningen som Anette snakket om nå - eller kan du finne den? Etterhvert bør vi nok også få et kart inn, slik at kvartalet kan angies også der. Siri Johannessen (Siri J) 21. feb 2008 kl. 18:11 (CET)

Grunnleggende introside

Noen forslag om hva en grunnleggende introside skal hete? Tenkte å legge en slik på hjelpeportalen, men for å få den til å ligge som låst artikkel må jeg gjøre noen endringer. Navnet skjemmer vel ingen, men tenkte å lage en sak med noen få linjer tekst. Ser at du er i full gang så da dytter jeg den utrolig komplekse jobben med å velge navn over på deg! Introduksjon? Grunnleggende? Ned for telling? Andre forslag? — John Erling Blad (Jeblad) 22. feb 2008 kl. 17:11 (CET)

Akkurat nå tror jeg jeg må resette før jeg kommer med noe fornuftig - er på jakt etter hjelpesider for imagemap, og har litt problem med information overflow her :) I'll be back! Siri Johannessen (Siri J) 22. feb 2008 kl. 17:13 (CET)
Oki, mulig jeg bare lager en foreløpig intro. Brukermanualen din blir vel som min Wikipedia:Fotografi! — John Erling Blad (Jeblad) 22. feb 2008 kl. 17:41 (CET)
Godt mulig det, jeg tror jeg foretrekker basismanual foreløpig - det eller wiki for startere ;) Siri Johannessen (Siri J) 22. feb 2008 kl. 17:45 (CET)
Tror kanskje du fikk svaret i Soge:Om wikien ;) Siri Johannessen (Siri J) 13. mar 2008 kl. 01:28 (CET)

Undersider for stilmanualer

Jeg prøvde for en tid tilbake å finne ut hva som var «riktig» navngiving av stilmanualer. Slik jeg ser det så er det en del stilmanualer som peker på hverandre uten at noen er over eller under andre. Fordelen med undersider eller lignende metodikk er at vi kan bruke Special:Prefixindex/Hjelp:Stilmanual for å liste alle sidene. Ellers er ikke undersider påslått i dette navnerommet så det er likegyldig hvordan navnet skrives. — John Erling Blad (Jeblad) 22. feb 2008 kl. 23:33 (CET)

Ok, jeg har bare flyttet konform hvordan de var satt opp under Soge: - syntes det var greit å håndheve det hierarkiet de hadde. Det kan være at noe endres etterhvert - me fer sjau ;) Siri Johannessen (Siri J) 22. feb 2008 kl. 23:35 (CET)
P.S. Her har jeg (midlertidig) alt innstilt på norsk - det er ellers vrient å skrive brukermanual for nordmenn ;) Siri Johannessen (Siri J) 22. feb 2008 kl. 23:35 (CET)

Til orientering

«Tilladelse til at udvandre til lande inden Europa kan dog ikke tilståes mandskaber, der allerede har deltaget i våbenøvelser.»– Håndbog for den menige soldat

Dermed blir det ikke mere rangletur til Europa for meg! :D — John Erling Blad (Jeblad) 23. feb 2008 kl. 15:32 (CET)

Du er da dimma for lengst? Eller er du i dimman? Men, det er kjekt å vite! :) Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 15:35 (CET)

Skjermdump og slikt

Bare null ut teksten i Mediawiki:Sitenotice når du skal gjøre skjermdump. Det er en del andre elementer som foreløpig er litt i endring, blant annet de lenkene på linje to i toppen. Hva som blir liggende igjen der er vel ikke helt klart. Ola skulle se på noe av dette, ellers er det vel litt i gata til Nina. — John Erling Blad (Jeblad) 24. feb 2008 kl. 13:00 (CET)

Her er du dels tydelig, dels ikke :) Jeg er egentlig glad for at sitenotice ligger der, da kan den ogsaa forklares - men ja, jeg kommer til aa proeve aa fjerne noe av den. Meldingen om kaffistova og portaldiskusjoner er helt ok, synes jeg. Mht de to øverste linjene, holder jeg meg da til det screendump'et jeg allerede har. Kan du se på det jeg la spørsmål om hos Chris, tror du?
God söndag! Siri Johannessen (Siri J) 24. feb 2008 kl. 13:54 (CET)
Finner bare besvarte spørsmål hos Chris. — John Erling Blad (Jeblad) 24. feb 2008 kl. 14:07 (CET)
Jeg har ikke fått fikset skjermdumpet Siri trengte hjelp med, og spurte deg om du kunne ta det. Med den programvaren jeg har lagt inn så langt blir det å skyte spurv med kanoner, og det er litt slitsomt. Jeg har engang skutt spurv med hagle på nært hold, og det var klinete nok. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. feb 2008 kl. 14:09 (CET)
Der krasja vi - og Chris har helt rett - *hatsjo* dette blir mye fjør og lite anna om jeg skal gjøre det ;) Siri Johannessen (Siri J) 24. feb 2008 kl. 14:13 (CET)
Ikke pådra dere fugleinfluensa i jakt på spurvene… — John Erling Blad (Jeblad) 24. feb 2008 kl. 14:44 (CET)
er allergisk nok mot fjørfe uten at jeg skal jakte på dem :) (pelle fjøra ta Jeblad) Siri Johannessen (Siri J) 24. feb 2008 kl. 14:50 (CET)

Farge #df6814
Farge #e64d00
Farge #f9c783
Farge #fdc78c
Farge #ff4500

Jeg har forstått det slik at Guppy'en er det de bruker som logo. Denne har jeg brukt (og missbrukt) på et uttall måter, rotert den hit og dit og speilvendt og surra. Farger er også litt miks av hva jeg har fått til å fungere. Fargene på den oppe til venstre er litt mørkere enn den viste, og jeg husker ikke om den fargen er den opprinnelige. Ett eller annet sted skal jeg ha den på vektorform, både eps og svg. Opprinnelig var det en versjon som var delt vertikalt og med inverteret farger i hver halvdel. Denne er svært vanskelig å bruke på en fornuftig måte. For små logoer i brukerbokser så kan det være at noe må spesialsnekres fordi linjene blir veldig fine og dermed blir det vanskelig å få høy lesbarhet. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 19:09 (CET)

Ok, jeg setter opp en boks for dem, så kan logoen alltid forbedres seinere ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 19:12 (CET)
Farge i denne versjonen er #df6814, andre farger som er brukt er #f9c783, #e64d00 og #fdc78c i forskjellige kombinasjoner. Jeg er ikke sikker på hva som er autorativt fordi den originale eps-fila konverterer feil. Fordi det er en transparent png så kan du sette en bakgrunnsfarge og legge den oppå. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 19:18 (CET)
You read my mind, bro' ;) - and thanks for all the fish :) Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 19:19 (CET)
Har ikke software her nå, er det mulig - for brukerboksen å legge logoen i den mørkeste oransjerøde fargen? #FF4500 feks? Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 19:44 (CET)
Ser ut som den jeg brukte var #e64d00. De fargene jeg har brukt kommer fra forskjellige steder hvor logoen, eller deler av logoen har vært brukt. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 20:53 (CET)
Tror jeg skjønner, har snakket med Chris om å få vridd til en logo med ekstra mørk oransjerød farge for brukerboksen - den logoen som er nå er for slapp i fargen til å brukes så liten. ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 20:55 (CET)
Den siste var bedre! Kan du gjøre en test med #FF4500? Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 21:03 (CET)
De to øverste er de som er brukt på lyssterk bakgrunn, de to som følger deretter er variasjoner for mørk bakgrunn. Fargene kommer fra henholdsvis konverterte farger og målte farger, og brukes gjensidig som forgrunn og bakgrunn. Jeg har også lagd en femte, og jeg tenkte å lage en testutgave med samme blåfargen og gråfargen som brukes i toppen. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 21:21 (CET)
Flott at du har gjort så mye :) ta en titt på Mal:NLI-bruker - det er den siste versjonen som ligger i den nå. Etter min mening er den grei, slik synes labberundten godt, og er det et brukbart klart inntrykk. Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 21:29 (CET)
Jeg synes bakgrunnen er for mørk, men jeg er «papirmenneske» og liker det lyst. Rammer i resten av designet er #aaaaaa og det grå til venstre er #f9f9f9. Denne gråfargen tenderer til å bli hvit om maskinen mangler grafikkressurser. En annen gråfarge som brukes er #f8f8f8 som tenderer til å bli lys grå. Denne bruker jeg i en del bokser. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 21:40 (CET)

Stikker ut til margen igjen :) - jeg valgte den lyseste grå jeg fant i tabellen jeg hadde, tester gjerne ut en som er enda lysere. Er allergisk mot babyrosa og -blått... Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 21:51 (CET)

Er du ikke snill så legger jeg inn at siden din skal vises i lys rosa. — John Erling Blad (Jeblad) 25. feb 2008 kl. 21:53 (CET)
Pass deg, jeg kan alltid lage et bilde av deg i gapestokken ved Reinli ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2008 kl. 21:55 (CET)

Her er det en diskusjon jeg burde ha deltatt i, ser jeg. Vår logo har hittil vært litt dårlig bearbeidet digitalt. Har fått en designer til å lage en total profil, og den er egentlig klar. Det er bare et par ting som må fikses på. Egentlig er logoen todelt med en bakgrunnsfarge på den ene delen og med instituttets navn nederst. Men den skal også kunne brukes omtrent slik dere har gjort det som dekorelement. Kommer tilbake med riktige fargekoder osv. så raskt det er klart. Fungerer foreløpig greit slik dere har gjort det. --Marianne Wiig 27. feb 2008 kl. 16:36 (CET)

E-post

Noen av de undeliggende systemene er ikke på plass slik at e-post er defunc for øyeblikket. Tanken er at brukerkontoer skal gjennom en bekreftelse via e-post før de kan bidra på wikien. Deretter vil bidrag komme med røde utropstegn inntil de blir godkjent som skribent (autopatroller) av en annen med patroller-rettigheter. Vi må få på plass noen navn på disse rollene, men jeg tror at en brukerer de som registrerer seg, en skribent er de som slipper unna utropstegnene, en veileder er en som håndterer godkjenning av skribenter, en administrator har tekniske vedlikeholdsfunksjoner og en byråkrat gir slike roller. Skribenter og veiledere har rettigheter spesifikt for enkeltrom, administratorer på tvers av rom. En veileder kan også få begrensede administratorfunksjoner i ett navnerom (sletting og låsing for spesielle arbeidsgrupper i egne navnerom). Jeg husker ikke i farten om dette er nærmere omtalt noe sted. — John Erling Blad (Jeblad) 27. feb 2008 kl. 07:09 (CET)

Glad

Nu blev jeg litt glad. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. mar 2008 kl. 10:45 (CET)

Hmmm! "Pleasure is all mine?" Oke, vi deler :) Siri Johannessen (Siri J) 3. mar 2008 kl. 10:48 (CET)

Dynamiske lister

Jeg har laget to maler som gjør det lettere å legge inn dynamiske lister i artikler, selv om det ikke finnes en spesiell mal for temaet fra før. {{Kategoriliste}} lister opp alle artikler i en kategori, mens {{Kategorisnitt}} lister opp artikler som finnes i en kombinasjon av minst to og opptil fem kategorier. Er det behov for flere kategorier kan det legges inn, men det er vel grenser for hvor langt det kan strekkes ettersom det er lite sannsynlig at mange artikler ligger i flere enn fem felles kategorier. Begge maler legger seg inn på infoboksplass, eller knytter seg til en eksisterende infoboks. De utelukker bilder i kategoriene (det var et problem med noen av listemalene). Det bør gå å lage en mal som lister opp i en indeks fra ett eller flere navnerom slik det er på Hjelp:Sideindeks, men jeg sliter litt med å legge inn parameter på det, noe klikker. Må teste det ut litt. Når jeg får det til blir det lettere å lage dynamiske lister i en artikkel eller på en hjelpeside. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. mar 2008 kl. 23:02 (CET)

Flott at du plukket det opp slik :) Takk! Jeg tror det vil være en lettelse å slippe maler som {{brukermanual}} eller {{stilmanual}} som for lett kan bli utdatert. Slik forblir de sidene oppdatert selv om vi kanskje flytter sider eller renamer dem... :) Siri Johannessen (Siri J) 12. mar 2008 kl. 00:18 (CET)
Vi kan jo gjøre om {{brukermanual}} og {{stilmanual}} slik at de får det dynamiske innholdet. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. mar 2008 kl. 08:29 (CET)
Ikke dumt ikke! :) Fikser du? Siri Johannessen (Siri J) 13. mar 2008 kl. 10:15 (CET)

Omdirigeringer på sidebar

Det er en litt merkelig struktur på mediawiki:sidebar. Jeg la inn sidenavnet på MediaWiki:Nybegynner-url som er siden som den forrige navngir. Det er en del fordeler ved å følge denne strukturen. Det gjør det blant annet mulig å style lenkene, uten at endringer i sidens navn påvirker dette. Lokalisering av lenkens navn ligger på MediaWiki:Nybegynner. Hvis denne elelr sidenavnet mangler så brukes oppføringen fra sidebar as is. Egentlig burde vel pekerne fra sidebar vært angitt på engelsk så det ble konsistent. Jeg er ikke sikker, men lurer på om det er mulig å legge inn andre språk og målfører på denne måten. Det er også en del andre oppføringer i sidebar som burde vært ryddet ved anledning… — John Erling Blad (Jeblad) 13. mar 2008 kl. 01:15 (CET)

PS: Fin intro for nybegynnere! Den drar ned terskelen adskillig ved å formidle at det er ikke så farlig om alt ikke er perfekt. — John Erling Blad (Jeblad) 13. mar 2008 kl. 01:19 (CET)

Takk :) Prøver å skrive brukermanualen slik at den raker flest mulig :) Hmm. Tror jeg skjønner hva du mener, men våger meg ikke ut i blåmyra :) Kommer til å jobbe mer med dette etterhvert, og det kan være at jeg forandrer her og der. Håper på mer input fra Marianne underveis, dog. Siri Johannessen (Siri J) 13. mar 2008 kl. 01:20 (CET)
Jeg tror forresten at vi skal endre disse navnene til engelsk. Hva med «beginner-manual», «user-manual» og .. eh? Vi bør ha bindestrek for å lette skriving av style-definisjoner. — John Erling Blad (Jeblad)
Jeg fristes til å oversette deg til nederlandsk nuh! :) Siri Johannessen (Siri J) 13. mar 2008 kl. 01:30 (CET)
Det eller legge deg og engelsken som omdirigeringer ;) Blir vel noe slikt som Jeleaf trur eg :) John Isslope Leaf? Siri Johannessen (Siri J) 13. mar 2008 kl. 01:32 (CET)

Sitat

Jeg har gjort et utkast til en side som beskriver en mulig utvidelse, Lokalhistorie:Sitat. Tanken er at denne skal kunne gjøre det mulig for skribenter å sette inn beskyttede sitater som kun denne ene skribenten, og veiledere (eventuelt administratorer) kan endre. Jeg tror dette løser noe av problemet med å sitere personlige minner. Det er en del mer som må til for å kunne skrive hele artikler på denne måten, ikke minst fordi dette krever en del rutiner og metoder for å «sjekke inn» en komplett artikkel med bidrag fra flere aktører. Antakelig må det komme en konkret forespørsel på å lage en slik utvidelse (både denne og en tilsvarende for hele sider), da jeg ikke uten videre kan starte et slikt prosjekt. — John Erling Blad (Jeblad) 17. mar 2008 kl. 03:09 (CET)

Om Lokalhistorie

Nederst er det en lenke Om Lokalhistorie og jeg tror denne bør endres til «utgiver» eller lignende. Jeg skal se om jeg finner ut av hva side i mediawiki-rommet som må defineres for å få satt opp denne. Dette er vel egentlig «about» som gjelder utgiver, men som har sklidd litt i innhold. Det skal være en egen som gjelder publisher om jeg husker rett. — John Erling Blad (Jeblad) 5. apr 2008 kl. 14:21 (CEST)

Mhm, jeg så at det var en redirect og lette etter siden der rammen ble definert uten at jeg fant den. Hvor ligger den egentlig? MediaWiki, regner jeg med... Men da? Siri Johannessen (Siri J) 5. apr 2008 kl. 14:30 (CEST)
MediaWiki:Aboutsite må endres for å endre henvisningen nederst på siden. Hele oppsettet av rammen nederst er vel ikke definert i systemmeldingene, men ligger i LocalSettings, såvidt jeg husker. Men de enkelte lenkenavnene kan lett fikses på. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. apr 2008 kl. 21:58 (CEST)
Systemmeldinene nederst er en liste som ligger i det aktuelle skin'et. I utgangspunktet bør en bruke de eksisterende om de er dekkende. — John Erling Blad (Jeblad) 5. apr 2008 kl. 22:18 (CEST)
Jeg lette for å fikse en lenke - ikke bytte dem ut... Det var det jeg spurte etter ;) Siri Johannessen (Siri J) 5. apr 2008 kl. 22:32 (CEST)

Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia

Jeg har begynt på Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia, som kan være et greit sted å starte for de som er vant til å jobbe på wp. Hvis du har noen idéer om hva som bør inn... Chris Nyborg (Cnyborg) 6. apr 2008 kl. 01:54 (CEST)


Så flott! :) Skal titte, akkurat nå er det Tante Pose, bilder og Hovedfeltet med faner som regjerer her :) /me synger noe om ei gammal røy som ikke tålte skøy og digget Joachim Holst-Jensen... Siri Johannessen (Siri J) 6. apr 2008 kl. 02:03 (CEST)

Selvlysende navn

Se her: http://www.lokalhistorie.no/w/index.php/Lokalhistorie:Brukerinteresser_og_ekspertise#.C3.98stfold Har klart å få selvlysende navn, rødt og fint. Men vil egentlig bare være som alle andre. Kan du hjelpe?--Anette [] 7. apr 2008 kl. 13:27 (CEST)

Helt klart :) [[Bruker:Anette|Anette Friis-Pedersen]] er løsningen - du kan og velge å registrere kontoen under fullt navn, og legge #REDIRECT [[Bruker:Anette]] på den andre. Inntil videre retter jeg det opp ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 13:30 (CEST)

Bilder

Vi jobber med bildeopplasting, prøver ut den ene løsningen etter den andre. Thumbnails fungerer fortsatt ikke helt, men vi er litt nærmere å løse det. Problemet der er de bilder det ikke var generert thumbnails av før flyttingen. Vi er nærmere løsningen, sirkler den inn men den smetter fortsatt unna oss. Vi har i hvert fall klart å utelukke en del ting. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. apr 2008 kl. 22:27 (CEST)

Flott! Jeg klovner litt videre med portalen, skulle gjerne hatt en mal som genererer lenker til 3-4 random artikler fra en kategori eller et kategorisnitt før jeg stikker på familiebesøk... Må på kjørrgår'n, harn'te vært der på ei stønn.... Legger inn lenkene for hånd, men om du vet en bedre løsning taes den imot med takk :) Siri Johannessen (Siri J) 15. apr 2008 kl. 22:31 (CEST)
Er fikset, ser dere fikset og. Gratulerer. Siri Johannessen (Siri J) 1. mai 2008 kl. 20:57 (CEST)
Hurra! :-) Olve Utne 1. mai 2008 kl. 21:06 (CEST)
Leve de koningin? Har kuppa naboens maskin for å sjekke om dere lever og wikien og, QED. §§§§

Wikimedia Commons

Er det sånn at det er fritt fram til å laste opp dette bildet? I så fall har jeg lyst til å bruke det i artikkelen om Scholeus-stikket. --Kristian Hunskaar 31. jul 2008 kl. 14:16 (CEST)

Den er fri, men du må huske på å ta med alle data herfra. Hadde en prat med Chris om noe lignende - jeg tullet litt med maler og slikt :) Siri Johannessen (Siri J) 31. jul 2008 kl. 14:18 (CEST)
Fint, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal overføre informasjonen..? Litt treg :) --Kristian Hunskaar 31. jul 2008 kl. 14:39 (CEST)
Aha! Det jeg gjorde, var å downloade bildet til min maskin og uploade det her. Deretter kopierte jeg over det som var av data (klikk på edit/rediger-fanen osv.) Du kan også spørre Nina Aldin Thune (Nina) forresten - hun lastet det opp på commons ser jeg nå :) Jeg tror det kan være lurt med en permalenke til bildet og beskrivelsen, http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Image:Scoleus.jpg&oldid=5519875. Da har vi og tatt med historikken på det.
Dette her er mine €0,05 ;) Se om du kan sjekke med f.eks. Chris når han er i farten igjen - han er mer ekspert på dette enn meg :). Siri Johannessen (Siri J) 31. jul 2008 kl. 14:50 (CEST)

Fjernet lenke

Jeg fjernet lenken fra Gapestokken i Moss til Leksikon:Gapestokk, ettersom sistnevnte ikke nevner gapestokken i Moss i det hele tatt. En lenke mellom Gapestokk og Leksikon:Gapestokk må det være, men det er ikke meningen at den type lenking skal brukes til annet enn tilsvarende artikkel i den andre delen. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. jul 2008 kl. 18:59 (CEST)

helt ok :) Godt du svever over vannene her fremdeles... Er ikke flink til å gå på vannet selv, selv om jeg svetter bøttevis her og vurderer kloster. ;) Siri Johannessen (Siri J) 31. jul 2008 kl. 19:04 (CEST)
Hvem svetter ikke nå om dagen. Hvis du vet om et kjølig kloster kunne det vært noe. Gjerne en kald vinkjeller jeg kan sitte i. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. jul 2008 kl. 19:53 (CEST)
(: Vet ikke om det er kjølig dit jeg har tenkt meg... Er nok ikke trappister, dessverre. Smelt forsiktig, synd du ikke er i nærheten, da hadde jeg nok lagt noe på is... Tror jamen jeg skal snakke litt rett ut av posen til hovmester'n her ;) Om du har noen kalde små grå igjen - vil du se på lokalhistoriewiki.no:Diskusjonsforum? Jeg arkiverte litt der, og malen oppfører seg ikke snilt selv om den ble rippet fra deg :S Siri Johannessen (Siri J) 31. jul 2008 kl. 20:01 (CEST)
Maler og innholdsfortegnelse krasjer, for arkivmalen er laget slik at den fungerer når den ligger alene øverst på en side, uten noe mere magi involvert. Det går å fikse dette med noen velplasserte div'er, men jeg tror ikke jeg får tatt det nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. jul 2008 kl. 20:07 (CEST)
Ser ut som om det er fikset :) Kos deg i vinkjelleren! (Skal jeg sende en St. Bernhard etter deg om vi ikke hører noe i løpet av en ukes tid?) Siri Johannessen (Siri J) 1. aug 2008 kl. 10:00 (CEST)
Da hadde jeg funnet veien tilbake igjen, etter å ha funnet en norsk benediktinermunk fra Sogn som tilhører den skotske kirken, bosatt i et kloster i Noord-Holland. Dessverre dårlig med vinkjellere og bra med vann :) Venter til torsdag med å aktiver Båtsmann. Siri Johannessen (Siri J) 4. aug 2008 kl. 14:49 (CEST)

Wikify

Ser at du har retta flere av innleggene mine med begrunnelsen "wikify", og jeg må åpenbart være litt i ørska, for jeg ser ikke hvilke endringer som er gjort. Er det noe spesifikt som jeg gjør konsekvent som gjør artiklene u-wiki-aktige? Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 1. august kl. 16.11

Ikkeno' ørske :) Det jeg har gjort kan du lett se ved å bruke diff'ene Wikify vil si at jeg har lagt til lenker, gjort oppslagsordet i halvfet, kategorisert el. lignende ting ;) ok? Siri Johannessen (Siri J) 1. aug 2008 kl. 16:14 (CEST)
Righty'o! Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 1. august 2008 kl. 16:21

Om wikien

Jeg hadde et par forslag til endringer (ekstra overskrifter bl.a.) i "Om wikien", men så jobbet vi visst på den akkurat samtidig! Skal du redigere videre i den nå? :) --Marianne Wiig 7. aug 2008 kl. 15:07 (CEST)

Neida :) Jeg startet på en liten gjennomgang av basismanualen igjen. Vil ha den litt inn i fingrene slik at jeg kan skrive videre ;) - Hopper litt rundt og retter ting jeg finner... Siri Johannessen (Siri J) 7. aug 2008 kl. 15:13 (CEST)

DPL-gallerier

Jeg har laget {{DPL-galleri}}. Det er to kategoriparametere (uten navn, defintert som 1 og 2) samt at man kan bruke categorymatch= for å enkelt definere større utvalg. Denne malen kan selvsagt brukes til å så mangt der vi ønsker å lage dynamiske bildegallerier, dette er vel bare det første bruksområdet vi har kommet over. Her er det f.eks. mulig å hente ut bilder av en spesiell bygningstype på friluftsmuseer, personer som oppfyller visse krav, kirker i et område osv. Kikker du på lokalhistoriewiki.no:Kommunevåpengalleri vil du se at det er enkelt å håndtere Buskeruds kommunevåpen som er kategorisert annerledes enn de andre, men enhetlig kategorisering er selvsagt det beste. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 20:11 (CEST)

Suverent! Har planer om å streamline Buskerud i løpet av gjennomgangen av kommunene. Det er like greit å ha én stil og slik forenkle systemene. Svg er fremdeles ikke videre samarbeidsvillig, akkurat som filer med norske tegn i navnet, det siste er det lett å unngå - det første ikke alltid... :) Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 23:24 (CEST)
Har lastet opp våpen til alle kommunene vi nå har artikler om, men har latt være å bruke norske bokstaver. Rent preventivt fra min side :) brukte det jeg visste ville virke. Siri Johannessen (Siri J) 18. aug 2008 kl. 02:11 (CEST)

Personlister med DPL

Nå begynner vi å få dreisen på personlister som er sorterbare på etternavn, men det er noen ting som ikke fungerer som de skal. Jeg har spurt på DPL-wikien, men det kan ta litt tid. Det er mye rart med sorterbare lister, og de norske bokstavene kan være skyld i at ikke alt vil virke. Men antagelig er det en løsning på det, og da kan vi få finere lister over personer ut. Se Bruker:Cnyborg/Listetest (eksempel 5 og 6) for de første testene som er laget med {{personliste}}. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 20:42 (CEST)

Sidespor: Jeg liker veldig godt at du har fått dempet pysjamas-effekten i de sorterbare listene. DPL er meget praktisk :) - tror jeg får begynne å grave litt i det igjen. Det har vært mest redigeringsjobbing en periode - og kommer nok til å bli det... :) Siri Johannessen (Siri J) 18. aug 2008 kl. 02:14 (CEST)

Mer personlister

Jeg har nå fikset på utvalgsmalen som brukes for Fredrikstads kommandanter, slik at det finnes et alternativ som sorteres på etternavn. {{Personutvalg}} er lagt inn på Christian Jensen Lemvig. Eneste endring man trenger å gjøre er å skifte malnavn, alt annet er det samme så lenge det ikke er mer enn to parametere. Skal det en finere sortering med flere kategorier til må malen utvides noe, men det går også an. Foreløpig er det greit å teste det på rimelig enkelt materiale. Den ser ut til å fungere fint, det eneste er at man selv må trykke på knappen for å sortere på etternavn – men det er jo bedre enn det var når man fikk det på fornavn uten mulighet til å sortere annerledes. Jeg la den bare inn på den ene artikkelen nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. aug 2008 kl. 17:20 (CEST)

Leksikon:Hovedside/Forfattere

Jeg er usikker på rettelsene på Leksikon:Hovedside/Forfattere. K.J. har jeg ikke sjekket, men jeg er rimelig sikker på at Hans Næss er kreditert under det navnet, og ikke som Hans Eyvind Næss i den trykte utgaven. Forfatterlisten er kopiert fra boken, og det bør ikke være avvik mellom den og nettutgaven. På undersiden /Liste er det litt annerledes, det er noe vi har laget selv. Sandberg, og antagelig Johannessen, er det nok jeg som har klønet med (dette er skrevet inn, ikke klipt og limt), men jeg får det ikke til å stemme at jeg har utelatt mellomnavnet til Næss hvis det står i boken. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. aug 2008 kl. 13:02 (CEST)

Ok, jeg fulgte en forespørsel fra Hans Hosar da jeg rettet det - jeg skjønner poenget ditt. Sjekk med Hans? Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2008 kl. 13:05 (CEST)
Litt kinkig er jo dette. Det er heilt rett at Hans Eyvind Næss står i signaturlista i den trykte utgåva som H.N. Hans Næss. Det er berre litt framandt for alle som kjenner vedkomande og hans verksemd, og det kan forvekslast med ein annan Hans Næss som har vore styremedlem i Landslaget og i NLI. I boka står også Per-Øivind Sandberg utan bindestrek - og det har eg dobbelsjekka er feil. Vi har dilemmaet: vi kan korrigere/forbetre noko det ligg nær å oppfatte som trykkfeil, eller vi kan kan vere bokstavtru mot den trykte versjonen. Eg foreslår at vi korrigerer og forbetrar, men at vi smettar inn ein merknad på høveleg stad at dette har vi gjort. Da kan vi også med godt samvit leggje til A.B.A. Arne Bugge Amundsen i lista (han er utegløymd i den trykte utgåva, men Siri har ført han opp - med rette). Til slutt: R.S. Ragnhild Schlüter figurerer ikkje på lista over artiklar sortert etter signatur. Venteleg har ho skrive berre ein artikkel, den om "Taterne", men der har signaturen falle ut i wiki-versjonen.--Hans P. Hosar 28. aug 2008 kl. 13:55 (CEST)
I dette tilfellet vil jeg foreslå at vi lar dette være forbedret og legger melding om endringene på diskusjonssiden slik at dette kan endres i en evt. ny utgave. Dette bør vel også gjøres med R.S.' signatur på Taterne. Chris, hva mener du? Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2008 kl. 14:44 (CEST)

Mine herrer :) Har gjort følgende. Akseptabelt? Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2008 kl. 15:05 (CEST)

Det går helt sikkert fint. Det blir også litt spesielt når det er gitt en begrunnelse fra NLIs side for å gjøre en endring, enn hvis vi bare gjør det uten å tenke spesielt over det. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. aug 2008 kl. 17:04 (CEST)
Det er jeg enig med deg i :) - min eneste unnskyldning (bortsett fra for A.B.A.) er at jeg fikk en forespörsel fra NLI om å fikse :) Ba Hans om å ta seg av leksikon:Taterne slik at den og lander på beina ;) G'night! Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2008 kl. 23:54 (CEST)
Har lagt inn signaturen R.S. i taterartikkelen og i signaturmalen. (Her var det ikke snakk om avvik mellom den trykte og den digitale utgaven). --Marianne Wiig 29. aug 2008 kl. 15:56 (CEST)

Herkatta

Artig! Tror du har fattet essensen(e) i dette. SVf vs SV virker å være greit - spørsmålet er om det blir litt for sært; noe for ekspertene. Men sånn er det jo. Man får ikke alt her i verden.--Gunnar E. Kristiansen 23. sep 2008 kl. 21:45 (CEST)

Mhm, du har et poeng der - men samtidig var det den enkleste versjonen jeg klarte finne på. Vi kan alltid legge en melding / lenker på Kategori:SVf-politikere og Kategori:SV-politikere som forklarer forskjellene ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 21:49 (CEST)
Da har vi (DU) løst dette store verdensproblemet også! Hurra (he-he)--Gunnar E. Kristiansen 23. sep 2008 kl. 21:53 (CEST)
Hehe, jeg lot litt være igjen til deg - vil du legge en kort tekst i toppen av begge kategoriene som forklarer hva som er forskjellen? Evt. med årstall? Jeg laget et forslag på Kategori:SVf-politikere - men vil gjerne at "you do the honours" ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 22:23 (CEST)
Godt! takk for det. Men i måra!--Gunnar E. Kristiansen 23. sep 2008 kl. 22:55 (CEST)