Brukersamtale:TommyG

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, TommyG! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no DEV skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, TommyG! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no DEV skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Johannessen (Siri J) 21. aug 2010 kl. 13:54 (CEST)

Flott med bilder av Vetaåsen

Hei - fint du kom inn her :) Jeg har nok ofte bare holdt meg på veien forbi bussgarasjene der dessverre... Har lagt til noen ekstra kategorier på bildene, blant annet en bare for dine bilder. Ser du er godt vant til wiki, så jeg forklarer ikke så mye mer rundt den, nevner bare en av de største forskjellene er at lokalhistoriewiki.no DEV bruker dobbeltkategorisering, noe som ikke er vanlig på andre prosjekt ;) Håper ikke vi fikk red.konflikter... God helg, og om det er noe jeg kan hjelpe med eller svare på vet du å finne meg ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 21. aug 2010 kl. 14:20 (CEST)

Takk, jeg var ikke helt sikker på hva som var vanlig i forhold til kategorisering her, så takk for hjelpen. Har en del bilder fra de andre batteriene i Råde og div. fort jeg skal laste opp etterhvert. Jeg har alt lastet opp noen dokumenter fra forsvarsplanen for Fossumstrøkets festning på wikimedia commons. (http://commons.wikimedia.org/wiki/Forsvarsplan,_Fossumavsnittets_befestninger_-_Historikk). Jeg vet ikke om det er noe som er relevant/interesse for at legges opp her? Tommy Gildseth (TommyG) 21. aug 2010 kl. 15:48 (CEST)
Ser at det går så det griner ;) Jeg har forandret bruken av byline-malen i kombinasjon med {{thumb}}, byline trengs ikke i den sammenhengen. Dokumentene fra forsvarsplanen kan være interessant, men gi meg litt tid til å sjekke litt rundt? Det kan være vi har en mulighet til å gjøre ting litt annerledes ;). På gjenles! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. aug 2010 kl. 15:32 (CEST)

"Hentet fra"

Hei Tommy (og velkommen)! Jeg la nettopp inn en tag om at artikkelen din var "hentet fra wikipedia". Vi pleier å gjøre det når ting er helt eller delvis hentet derfra. Men ved nærmere ettertanke er jo artikkelen hentet fra deg... Jeg har lagt inn et innlegg på diskusjonssida om dette, så får vi høre hva andre syns. Hva synes du? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 26. aug 2010 kl. 09:33 (CEST)

Ja, jeg la merke til at enkelte andre artikler var tagget med dette, men tenkte at siden det i all hovedsak er jeg som også har skrevet artikkelen på no.wikipedia, så var den vel strengt tatt ikke hentet fra Wikipedia :-) I tillegg, så er jo artikkelen mer eller mindre kun et sammendrag av «historikk» seksjonene fra Forsvarsplanen for Fossumavsnittets befestninger (http://commons.wikimedia.org/wiki/Forsvarsplan,_Fossumavsnittets_befestninger_-_Historikk). Mitt bidrag begrenser seg egentlig kun til å oppdatere språket, og trekke ut det vesentligste fra dette billaget til forsvarsplanen. Tommy Gildseth (TommyG) 26. aug 2010 kl. 17:06 (CEST)
Siri J oppklarte saken for meg. Takk for overbærenhet :-) Ida Tolgensbakk 27. aug 2010 kl. 00:05 (CEST)

Angrepet på Vallø

Hei TommyG! Takk for flott artikkel om angrepet på Vallø! Du satte de små grå i gang hos flere, med tanke på at dokumentene kanskje bør legges inn i kjeldearkivet på et eller annet vis, f eks a la noe slikt. Jeg skal tenke litt på det. I mellomtida: jeg tror det er best om du skriver datoen på dokumentene fra Ingeniørvåpenets minekommando slik at den datoen du avfotograferte dokumentene settes under Kjelde (Egen avfotografering XX.XX.2011), mens det under Dato står den datoen kilden ble skapt (altså 4.november 1945). Beste hilsen Ida Tolgensbakk 15. feb 2011 kl. 10:48 (CET)

Takk for det. Skal gå gjennom og oppdatere datoene iløpet av kvelden :-) Tommy Gildseth (TommyG) 15. feb 2011 kl. 14:49 (CET)
Det var kjapt gjort! :-) Ida Tolgensbakk 16. feb 2011 kl. 10:45 (CET)

Valløbildene

Hei, jeg ser at du fjerna Kategori:Bilder fra Riksarkivet fra Vallø-bildene - men Riksarkivet ligger fortsatt som kilde, og du skriver i redigeringskommentaren at de befant seg på Riksarkivet. Kategorien er en del av Kategori:Bilder etter samling - den har ikke noe med hvem som har tatt bildene eller publisert dem, men hvilket arkiv de befinner seg i. Kategorien er praktisk både hvis andre vil finne denne typen bilder og når de skal krediteres ettersom det er vanlig å ta med samlingas navn i kreditering, spesielt når fotografen er ukjent. Slik kilden er oppgitt tyder alt på at de skal ligge i Kategori:Bilder fra Riksarkivet, men jeg legger den ikke inn igjen før jeg har hørt om det er noe annet jeg bør vite først - det måtte vel i så fall være at bildene egentlig ikke er i Riksarkivet, men at de var lånt ut dit for avfotografering (og i så fall bør det faktiske arkivet stå som kilde, og ikke Riksarkivet). Chris Nyborg (diskusjon) 21. mai 2014 kl. 08:17 (CEST)

Hei, bildene er fra Distriktskommando Østlandets arkiver som er overlevert Riksarkivet. Det framkom ikke av arkivet hvem som opprinnelig hadde tatt bildene. Selve avfotograferingen/digitaliseringen er det jeg selv som har stått for. Jeg ser ingen grunn til at Riksarkivet skal krediteres for disse bildene, da det eneste de har med disse bildene å gjøre er at de oppbevarer arkivet de ligger i. Hvorvidt det da blir riktig å sette Riksarkivet/DKØ som kilde vet jeg ikke. Jeg satte det slik for å synliggjøre hvor bildene kunne gjenfinnes. Tommy Gildseth (TommyG) (diskusjon) 22. mai 2014 kl. 00:48 (CEST)
Hvis bildene ligger på Riksarkivet skal kategorien Bilder fra Riksarkivet brukes. Det er nettopp det kategorien er til, den sorterer bilder etter hvilket arkiv de oppbevares i, ikke etter hvem som har gjort hva med dem. Chris Nyborg (diskusjon) 22. mai 2014 kl. 08:16 (CEST)

Rauer (fort)?

Du sitter vel ikke tilfeldigvis med bilder derfra (som du vil/kan legge inn her) i dine gjemmer? Har dessverre aldri kommet meg ut dit, men vet jo om minnesmerker og litt sånt... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 21. jul. 2017 kl. 01:45 (CEST)

Jeg var der ute for noen år siden og tok en del bilder. Noen av de er lastet opp til Wikimedia Commons. Er ikke i nærheten av filserveren hjemme for tiden, så får nok ikke lastet de opp før til neste uke ev. Hvis det er noe spesielt du er ute etter som det ikke er bilde av blant de som er lastet opp på commons så kan jeg ta en titt og se om jeg finner det blant resten av bildene. Tok vel sikkert noen hundre bilder der ute. Tommy Gildseth (TommyG) (diskusjon) 21. jul. 2017 kl. 08:45 (CEST)
Flott at du lastet opp! Svarte hos meg litt tidligere, men har ikke fått gira på å legge dem inn i artiklene før nå. Har du mulighet til å sjekke bildetekstene på Raøy fort og Rauer sånn~~ etter hvert? Skulle ønske du hadde et av fyrlykten og / eller i retning Engelsviken i bakhånd :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. sep. 2017 kl. 19:29 (CEST)