Brukersamtale:Veslemøy

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Veslemøy! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Veslemøy! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 26. apr 2011 kl. 12:35 (CEST)

Heisann og velkommen! Jeg har nok bare halvert navn som brukernavn selv, om det er noen trøst. Vennlig hilsen Marthe Glad 26. apr 2011 kl. 13:58 (CEST)

Ikke noe å skryte av, jeg er sjølve verstingen, med pseudonymet Kallrustad, sjøl om jeg heter Trond Nygård. Velkommen på wikien, Veslemøy!Trond Nygård (Kallrustad) 26. apr 2011 kl. 14:21 (CEST)
Velkommen fra meg også. Skulle du ønske å endre brukernavnet ditt til fullt navn, så er det en smal sak å ordne. Men det går sikkert helt fint å beholde det som det er også. «Kravet» er vel først og fremst at du oppgir fullt navn på brukersiden, og det har du jo allerede gjort. :-) Olve Utne 29. apr 2011 kl. 12:37 (CEST)
Håpe forræsten at du får tid te å skriv litt om Trondhjæm å — hadd vært fint å få inn mer stoff dær. :-) Olve Utne 29. apr 2011 kl. 12:39 (CEST)
Tusen takk! Da lar vi navn være navn, tenker jeg. Dog litt usikker på hvilken kompetanse jeg har for artikkelskriving. Vi får se. Kanskje jeg blir varm i trøya etter hvert. Veslemøy Søbak 29. apr 2011 kl. 13:45 (CEST)

Effektivitet

Må bare kommentere: du er jommen kjapp! Mvh Ida Tolgensbakk 28. apr 2011 kl. 15:42 (CEST)

Takktakk! Har fullt fokus på bygninger i kommuner. Veslemøy Søbak 28. apr 2011 kl. 15:46 (CEST)
Supre bibliografier! Dette er flott å få gjort! Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 3. mai 2011 kl. 10:27 (CEST)

Barnehage

Hei Veslemøy! Ser du oppretta kategorien Barnehager i Kristiansand kommune. Men akk, vi skal kun ha kategorien Barnehage, pluss Bygninger i XX kommune - eller hva som nå enn passer. Gidder du å gjøre om på det? Ida Tolgensbakk 2. mai 2011 kl. 17:46 (CEST)

Ja, jeg stussa litt på den der. Har nå endret på alle dokumentene, men får ikke slettet kategorien for det har jeg ikke lov til. Men det har du:) Veslemøy Søbak 2. mai 2011 kl. 18:15 (CEST)
Da fiksa jeg den! Nå må du logge av, det er langt etter arbeidstid nå så vidt jeg kan skjønne :-) Ida Tolgensbakk 2. mai 2011 kl. 18:34 (CEST)

Pinse!

God pinse til deg også, Veslemøy! Sendte ei felles pinsehelsing til NLI i stad, men du lå ikke på den e-postlista. Derfor denne personlige! Hold fram med det gode arbeidet du gjør på wikien. Helsing Trond = Trond Nygård (Kallrustad) 10. jun 2011 kl. 14:18 (CEST)

Så trivelig, Trond! Takk, det samme:) Vennlig hilsen Veslemøy DB Søbak 10. jun 2011 kl. 14:30 (CEST)

Takk for bidrag

Velkommen, og mange takk for dine bidrag på Lind & Greva (Mosjøen) og Pareli Pettersen (Mosjøen). Jeg var ikke klar over at Pareli-borettslaget står ferdig.

Når det gjelder litteraturlister, er Harvard-stilen bredt anerkjent som lett og oversiktlig. Vurdér gjerne å legge deg på denne stilen eller en som likner. Formelen er omtrent slik:

  • Etternavn, Fornavn (Dato): Bokens tittel : Bokens sekundære tittel Artikkelens tittel i kursiv Sidetall. Sted, forlag. (Besøkt dato.)

Husk også at det kan oppfattes som utilbørlig å forandre andre folks språk til hva man selv foretrekker. Jeg tenker da på rettingen av oppgav til oppga. Det er selvsagt noe annet å rette uriktige stavemåter, det være seg uritkig.

--- Aaemn784 [] 24. jun 2011 kl. 02:07 (CEST)

Hei Aaemn784, og takk for tilbakemelding - det er alltid velkomment:) Det var på ingen måte meningen å gjøre deg urett, jeg var bare ikke klar over at det fremdeles er lov å skrive oppga med v, men der skal jeg ikke være for bastant. Når det gjelder litteratur- og kildelister er jeg vant til APA-stilen, og jeg synes det ble mer oversiktlig hva som er artikkelens tittel når man får satt på «» og kursivering av moderdokumentet. Bøyer meg selvsagt for dine preferanser! Synes det er veldig spennende å lese artiklene dine da jeg har tilbrakt litt av min barndomstid i Mosjøen! mvh, Veslemøy DB Søbak 24. jun 2011 kl. 08:06 (CEST)
Hyggelig. Mosjøen er tilsynelatende en liten by, men inneholder mye.
Ja, det er smak og behag. Det vesentlige er vel at ulike stiler ikke blandes i én liste.
Umiddelbart låter det lurt å benytte anførselstegn, men samtidig er det slik at anførselstegn inngår i noen overskrifter. Med fremgangsmåten ovenfor, blir det vanskelig å se hvilke overskrifter som faktisk har anførselstegn.
--- Aaemn784 [] 29. jun 2011 kl. 08:57 (CEST)
Jeg må virkelig rose deg for innsatsen, her kommer det masse spennede informasjon, og du skriver godt! Når det gjelder hermetegn i APA bruker man enten "'tittel'" eller «"tittel"» om jeg ikke husker feil, men som du sier - konsekvent føring i samme liste er det viktigste - og det vil jo uansett være umulig med én gjennomført stil på hele wikien. Jeg lot meg nok rive med litt i meste laget. mvh, Veslemøy DB Søbak 29. jun 2011 kl. 09:06 (CEST)

Hei! Kan du ikkje sjå på artikkelen om Fyresdal kommune, det kan ikkje vere rett kommunenummer eller folketal! Olav Momrak-Haugan 6. feb 2012 kl. 16:30 (CET)

Hei Olav. Jeg mener disse boksene genereres automatisk basert på kommunenummer, men videresender spørsmålet ditt til Marthe. Jeg er ikke tilknyttet NLI lenger nå som skolen har startet opp igjen. mvh, Veslemøy DB Søbak 7. feb 2012 kl. 10:27 (CET)

Stilarter

Hei Veslemøy. Ser du driver med rydding av kategorien for stilarter. I den forbindelse lurte jeg på om du kunne forandre navna på kategoriene Barokken og Nasjonalromantikken til Barokk og Nasjonalromantikk, altså fra bestemt til ubestemt form? De andre kategoriene her, f.eks. Empirestil og Sveitserstil, har ubestemt form. Beklager pirkinga, men det er kanskje greit å fikse på dette før kategoriene får altfor mange artikler som må omdøpes.....Tar ferie fra i ettermiddag, så vi skrives seinere i måneden! Helsing fra Trond = Trond Nygård (Kallrustad) 1. jul 2011 kl. 10:37 (CEST)

Veldig enig, tusen takk! Tar selv fri to uker fra i ettermiddag. Vi snakkes utover sommeren:) mvh, Veslemøy DB Søbak 1. jul 2011 kl. 11:17 (CEST)

Kategorirydding

Hei Veslemøy. Ser at du fortsetter arbeidet med å rydde i kategoriene våre. En nødvendig jobb, sjøl om det blir noen småsjokk når vi ikke lenger kan bruke de vante, fine kategoriene. Sjøl har jeg litt problemer med at sortering etter område nå forsvinner på en del emner, f.eks. småbruk. Dette kan jeg leve med foreløpig, men det er allikevel litt problematisk når f.eks. et småbruk i Østre Toten nå kun skal ligge i den eneste geografiske kategorien Bygninger i Østre Toten kommune. Et småbruk er jo mye mer enn husa, jorda er egentlig det primære. Men kanskje vi kan utvikle en helt ny kategori Landbruk i XXXX kommune, som kan romme både garder, småbruk, husmannsplasser, gardbrukere m.m.? Dette er ment som en foreøpig tanke!

Når det gjelder kategorien Landhandlerier i Østre Toten kommune, ber jeg om at denne ikke brytes opp! Det vil komme nye artikler framover, så forhåpentlig vil kategorien ha livets rett (etter mi meining!). Helsing fra Trond = Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2011 kl. 11:00 (CEST)

Hei Trond! Ja, jeg skjønner at det kan være litt uvant - men håper vi unngår sjokk:) Planen er at oppryddingen skal hindre at det er for mye 'dobbeltkategorisering', som f.eks. både Kommunenavn, Bygninger i kommune og Småbruk i kommune - da måtte man valgt bare småbruket (for det ligger under bygninger i hierarkiet, som igjen ligger under kommunen). I tillegg så håper vi det skal bli lettere å navigere seg i kategoriene, og enklere å sette på kategorier. Håper jeg får til å forklare meg, det ser knotete ut når jeg leser over...
Landbruk i kommune høres fornuftig ut, jeg skal ta det videre med Marthe og Marianne. Landbruk finnes jo inndelt på fylker allerede - så det bør være mulig. Dette er en kategori vi ikke har pratet om ennå, jeg sitter fast i Bygninger. Men er enig med deg i at det er mye mer enn bygningene ved et småbruk - så der må vi komme på en løsning. Det vil nok bli noen midlertidige løsninger mens vi holder på, men til slutt blir det topp! Ha en fortsatt god sommer! mvh, Veslemøy DB Søbak 2. aug 2011 kl. 11:16 (CEST)
Flott at du bringer det videre! Landbruk etter område vil jo bli omtrent som den ganske nyetablerte Utdanning etter område. Har ellers ingen problemer med å forstå det du skriver, du uttrykker deg klart og greit! Fortsatt god og varm sommer til deg og. Håper ventilasjonsanlegget på NLI fungerer? Trond Nygård (Kallrustad) 2. aug 2011 kl. 11:40 (CEST)
Godt å høre. Tok en rask prat med Marthe i sted, så tar vi det med Marianne etter ferien. Det blir en stor jobb, men den må kanskje gjøres... Her virker ventilasjonen nesten for godt! mvh, Veslemøy DB Søbak 2. aug 2011 kl. 13:38 (CEST)
Håper dere ikke fryser for fælt på NLI! Når det gjelder kategorien Kunsthandverk, blir den litt for fin for noen av grovsmedene i Nordlia...Men dette er kanskje bare en midlertidig løsning? Mener å huske at Marianne ville dele handverkskategorien i flere underkategorier, men at dette ikke er gjort ennå.Trond Nygård (Kallrustad) 4. aug 2011 kl. 11:18 (CEST)
Neida, vi klarer oss enn så lenge:) Det er opprettet en industri og handverk-kategori som skal ta seg av de grovere smedene etter hva jeg har forstått. Litt usikker på hvor langt Marthe har kommet, det var hun som tok den biten. Refererer du til den artikkelen jeg akkurat endret? mvh, Veslemøy DB Søbak 4. aug 2011 kl. 11:27 (CEST)
Hei. Stemmer, jeg tenkte på artikkelen om håndverkere i Nordlia.Trond Nygård (Kallrustad) 4. aug 2011 kl. 12:32 (CEST)
La på Industri og handverk slik at den blir plukket opp når vi får organisert ferdig den kategorien. mvh, Veslemøy DB Søbak 4. aug 2011 kl. 12:39 (CEST)