Egil Johnson

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Fotograf Egil Johnson.
Foto: Ukjent, faksimile fra Juul Møller 1966: Studentene fra 1941.

Egil Johnson (født 8. oktober 1922 i Kristiania, død 10. august 2013 i Bodø) var fotograf.

Han var sønn av overlege Anton Gisle Jonson og Frida Thue, og ble gift i 1951 med Gerd Ileby, datter av Anders og Marie Ileby; paret fikk ei datter. Han hadde læretid hos fotografmester Schrøder, Trondheim, og fikk svennebrev 1948. Håndverkerbrevet fikk han i 1951. Johnson var en måned ved atelier Uggla i Stockholm for studier. Han startet firmaet Johnson & Sotberg sammen med Rolf Sotberg i Bodø 1951. Senere samarbeida han også med Rolf Schjesvold i Bodø.

Johnson var formann i Norges fotografforbund i tre år, og æresmedlem i Nord-Norges fotograflaug.

Johnson var aktiv i lokalpolitikken, og satt blant annet en tid i bystyret i Bodø for Venstre. Sammen med broren Gisle mottok han Bodø bys kulturpris for sitt arbeid for turløypene i byens omegn. Han var i over 30 år med i Bodø friluftsnemnd, deler av tida som leder, og han var aktiv i Bodø og Omegn Turistforening og Bodøs krigshistoriske forening.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Egil Johnson er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.