Ferd (konsern)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Ferd AS»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Ferd AS, Strandveien 50 på Lysaker i Bærum, er et industri- og finanskonsern eid av Johan H. Andresen jr. gjennom Ferd Holding AS. Virksomheten er konsentrert om aktivt og langsiktig eierskap i selskaper med internasjonalt potensiale.

Selskapet har sin opprinnelse i J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik, som ble kjøpt av grosserer Johan Henrik Andresen i 1849. Engasjementet i tobakksvirksomhet opphørte i 1998; Tiedemanns-konsernet skiftet navn til Ferd i 2001, og solgte sine siste aksjer i Skandinavisk Tobakskompagni i 2005. Av eierskap med historisk forankring i Ferd er kartongproduksjonsselskapet Elopak ASStabekk, og skiutstyrsprodusenten Swix SportLillehammer. Øvrige virksomheter er bl.a. Ferd Eiendom, Ferd Invest, Ferd Venture og Ferd Private Equity. Sistnevnte var i 2007 Norges største investeringsfond med 6,3 mrd. kr i kommittert kapital og eierskap i bl.a. Pronova Biocare på Lysaker, Handicare, Wonderland, Epax, Hatteland Display, Festival Group, Noratel, Nille, European Beds, D & F Group, Micro Matic og European Furniture Group. Fondets oppkjøp av olje- og gassteknologiselskapet Aibel Group Ltd. på Billingstad i 2007 er det største oppkjøpet som til da var gjennomført i regi av et norsk investeringsfond.

Samlet omsetning for konsernet utgjorde 6,6 mrd. kr i 2006. Ferd AS ledes av John Giverholt, har 43 ansatte og omsatte for 1,6 milliarder kroner i 2009.

Eksterne lenker

  • Første versjon av artikkelen er henta fra Preus museums register over norske fotografer.
  • Ferd på Digitalt museum.
  • Ferd på KulturNav


Koordinater: 59.9084955° N 10.6415193° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Ferd (konsern) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.