Høgskolen i Gjøvik

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Høgskolen i Gjøvik (HiG) var en statlig høgskole i Gjøvik med tre avdelinger og omkring 3000 studenter og 280 ansatte.

Skolen var et resultat av at to statlige høgskoler i Gjøvik ble slått sammen som en del av Høgskolereformen i 1994, nemlig Gjøvik ingeniørhøgskole og Sykepleierhøgskolen i Oppland. Disse ble til hver sin Etter at Handelshøyskolen BI besluttet å legge ned sin filial i Gjøvik i desember 2007, overtok Høgskolen BIs funksjoner og økonomiske og administrative fag, og kunne selv også tilby økonomiutdanning på bachelornivå.

Skolen ble samlet på én campus, på Kallerud, ca. 1 kilometer sørvest for Gjøvik sentrum. Skolen er organisert i tre avdelinger (fakulteter):

  • Avdeling for helse, omsorg og sykepleie
  • Avdeling for informatikk og medieteknologi
  • Avdeling for teknologi, økonomi og ledelse

Høgskolen selv vedtok i 2015 å fusjonere med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, i likhet med Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Fusjonen var et faktum fra 1. januar 2016.

Se også

Lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Høgskolen i Gjøvik» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.