Hønsveien

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Hønsveien (Asker)»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hønsveien sett fra krysset med Askerveien.
Foto: Chris Nyborg (2016).

Hønsveien i Asker går fra Askerveien til Reistadjordet. Navn etter Høn gård.

Eldre eneboliger fra rundt 1900, senere nye eneboliger gjennom fortetning. Landåsfeltet nord for veien har tett regulerte eneboliger. Høn stasjon ble åpnet i 1931. I 2006 ble låven på Østre Asker gård revet og erstattet av en ny bygning med moderne leiligheter. Eksteriøret er tilnærmet likt den gamle låvens. Noen av tomtene er store og har dyrkingsareal. Ellers er det spesielle bygninger langs veien nær Høn stasjon og i nærheten av Asker-gårdene. Tidligere var det gartnerivirksomhet og jordbruk i området.

  • 57. Professor Einar Lundeby og fru Karen (død 2005) har eid denne gamle plassen, kalt Annestua, hvor bygningene er pietetsfullt restaurert og vedlikeholdt.
  • 85: Villa fra 1932 i funksjonalisme, ark. Victor Schaulund, egen bolig. Senere påbygget.
  • 95. Sivilingeniør Ragnar Blakstad og kona Anne Sofie har holdt denne eiendommen i god hevd gjennom alle år. Det gedigne våningshuset på Øvre Høn er flyttet hit. Materialet sies å være «selvimpregnert» tømmer fra 1700-tallet. Gjennom eiendommen går den gamle bispesti (Jens Nilssøn) med tydelig hulveikarakter.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Hønsveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8430642° N 10.4540022° Ø