Hakon Magnus Johannessen

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Hakon Johannessen»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hakon Magnus Johannessen (født 9. desember 1880 i Arendal, død 7. april 1978) var fotograf i Haugesund og Stavanger.

Han var sønn av Gustav Johannessen og Anne Dorthee Tygesen, og ble gift med Frida Krag (f. 1881 i Esbjerg, Danmark). Paret fikk en sønn og ei datter.

Utlært i Arendal, arbeidet i Christiania og forskjellige steder i Tyskland, kurser i Stockholm og Berlin, flere studiereiser til Stockholm, København, Berlin, Dresden og Paris.

Begynte som fotograf i Stavanger 5.1.1901, som kompanjong av Karen Kristine Henriksen, med firmanavnet Henriksen & Co. og overtok firmaet alene i 1908. I folketellingen 1910 finner vi ekteparet på adressen Kongsgata, der det var både bolig og atelier. Johannessen ble kjent som en meget dyktig portrettfotograf. Sønnen Per Borup Johannessen overtok etter hvert den daglige driften, men Hakon Johannessen var fremdeles i firmaet like til det siste. Han opprettet filial i Haugesund i 1910, bestyrt av Margit Petersen 1910-25 og av Sigrid Hauge 1925-32. Da ble den solgt til Johs. Bugge. Han var en av stifterne av Stavanger Fotografers Forening i 1906, mangeårig formann der. Medlem av landsstyret. Sølvmedalje Christiania 1905, gullmedalje Stavanger. I 1970 ble et utvalg av hans gamle plater i nykopiering utstilt i Stavanger.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Hakon Magnus Johannessen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!