Hauger (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Vestre Hauger gård sett fra Bærum Ishall, med Kolsåstoppen i bakgrunnen, blokker i Hauger Skolevei til høyre.
Foto: Pål Giørtz (2019).
Hauger kan ha flere betydninger

Hauger, strøk i vestre Bærum med navn etter den tidligere storgården Hauger. Området ligger nord for Rud-området og grenser til Bærumsveien i sørøst, Lommedalsveien i nordvest og Brynsveien i nordøst.

Det tidligere Idrettens Hus er påbygd og omgjort til et leilighetskompleks. Mot Bærumsveien ligger Rud videregående skole og Rosenvilde videregående skole. Her finner vi også et dyrehospital. Midt i området har gartnerkjeden Plantasjen reist et større utsalg. Bærum Ishall og Hauger skole ligger på hver sin side av Hauger skolevei. I 2013 åpnet kommunen den større flerbrukshallen Bærum idrettspark for friidrett, håndball, basketball, volleyball, tennis, innebandy, badminton, kampsport og fotball. Per 2016 planlegges det også et svømmeanlegg.

Grensen mot Rud i dagligtalen er flytende, og Rud videregående skole samt Bærum idrettspark regnes som beliggende på Rud.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Hauger (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9108952° N 10.5112005° Ø