Hjelp:Faner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ovenfor det du leser nå, finner du to faner på venstre side. Disse er knyttet sammen med fanene du ser på høyre side.

Den første fanen til venstre har navn etter hvilken del av wikien du befinner i (her heter den Hjelp, fordi du nå er inne på en av wikiens hjelpesider). Når du har klikket på denne fanen, kan du velge om du vil lese, redigere eller se hvem som har bidratt på artikkelen. Du velger da en av de tre fanene til høyre:

  • Les
  • Rediger (heter "Vis kilde" når du ikke er logget inn og "Opprett" når artikkelen ikke finnes): Standard redigeringsmodus i wikien, som minner om å redigere i word eller andre tekstbehandlingsprogrammer.
  • Rediger kilde: Gir deg mulighet til å gå inn "på baksiden" av teksten, i selve wikikoden. Kan være nyttig for brukere som har behov for å justere layout, maler osv.
  • Vis historikk: Viser alle endringer som er gjort i artikkelen, små og store.

Om du vil se på hva som er endret i en bestemt artikkel, kan du klikke på "knappene" til venstre for endringsdatoene og deretter på "Sammenlign valgte versjoner". Du kan klikke deg gjennom flere endringer ved å velge Neste endring/Forrige endring. Det som er endret kommer da fram i rødt.

Den andre fanen til venstre heter Samtale. Alle sider i wikien har en slik samtaleside knyttet til seg. Hvis denne fanen er blå, betyr det at noen har skrevet på samtalesiden. Da kan du velge om du vil lese, redigere eller se hvem som skrevet på samtalesiden (disse fanene dukker bare opp når du er logget inn). I tillegg får du opp valget:

  • Nytt emne

Stjernesymbolet dukker opp når du er innlogget og gir deg mulighet til å overvåke sider (merke dem som favoritter). Når du er inne på en side du vil overvåke, klikker du på symbolet, som da blir blått.

Mer (til høyre for stjernesymbolet), dukker når du er innlogget og gir deg følgende muligheter:

  • Slett (dukker bare opp for administratorer)
  • Flytt
  • Beskytt (dukker bare opp for administratorer)