Jarbanen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Jar Isforum åpnet i 2013.
Foto: Kjetil Ree (2022).

Jarbanen er et idrettsanlegg i Storengveien 28 på Jar i Bærum. Anlegget brukes av Jar Idrettslag og Jar Tennisklubb. Anlagt på 1930-tallet da tennisklubben (1932) og idrettslaget (1934) ble stiftet. Anlegget bestok fram til 2013 av tennisbaner, håndballbaner og kunstfrossen ishockeybane. Her lå tidligere også to hoppbakker, Store-Jar – som forsvant da ishockeybanen ble anlagt – og Lille-Jar.

I 2013 åpnet Jar Isforum med to isflater, til ishockey, kunstløp og curling. Curingen flyttet senere til Snarøya curlinghall, slik at begge isflater brukes til skøyter. I forbindelse med den nye ishallen fraflyttet Jar Tennisklubb anlegget og fusjonerte med Stabekk Tennisklubb. Høsten 2010 ble en ny innendørs tennishall tatt i bruk på Stabekk.

I tillegg til de to isflatene innendørs inneholder hallen også treningsrom, kafé, storkjøkken, selskapslokaler, møterom og store sosiale arealer. Bygget er derved blitt et grendehus og leies ut til selskapsvirksomhet.

Kilder


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Jarbanen er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9174606° N 10.6190292° Ø