Kjeldearkiv:Norgesbrev fra Knut Kleivane 1952-02-05

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Norgesbrev fra Knut Kleivane 1952-02-05
Konvolutt US philatelic 1925.jpg
Informasjon om brevet
Dato: 1952–02–05
Fra sted: Telemark, Fyresdal, Veum
Fra: Knut Kleivane
Til: Alice?
Til sted: USA
Nr. i samling: 1927
Samling: Norgesbrev
Oppbevaringssted: Øyvind T. Gulliksen
Tagger: Nærmiljø, gårdsdrift, Helse og sykdom, gikt, turisme, Værforhold, elektrisitetsverk, krigsfrykt, Familieforhold, dødsfall
Viktig: Denne artikkelen kan kun endres av administratorer. Dersom endringer trengs, vennligst ta dette opp på artikkelens samtaleside eller med en administrator.

Kjære søskende barn.

Er nu lenge og mange aar siden vi har vert i kontakt med hverandre, og har nu endelig faat tak i adr. Deres. Jeg var nemlig i gaar opp til Sigrid Haugeholmen, tror ikke jeg har sett hende paa 26-27 aar. Som du vet er hun alene nu, bare en slektning hos sig, men hun var da frisk og hadde det bra ellers. Hørte hun hadde faat brev fra Dig nylig og att Dere hadde det bra, men jeg glemte spørre hvad Dere driver med men [det] er vel farming kansje? Og da er vel fortjenesten etter som aaret er, jeg vil da tro att det gaar bra.

Hvordan lever dine andre søskende. Jeg har heller ikke vert i kontakt med nogen av dem heller.

Jeg bor nu i en bygd som heter Fyresdal, har vert her siden 1925. Jeg har drevet med gaardsbruk hele tiden, men har delvis sluttet de siste 4 aar da jeg er saa plaget av jikt. Har faatt mig et hus lenger nede i bygden, saa jeg bor der om vinteren men er paa gaarden om sommeren, hvor jeg da har et par kuer, og tar da imot nogen turister i sommerferien.

Vi har bare en datter som naa er gjift og har en liten jente som blir 2 aar 29 april. Dem bor hos os, vi har nemlig et hus paa 8 rum saa vi har god plass.

Jeg var 52 aar i høst og min kone 50 nu i sommer var, det er fært[fort?] som tiden gaar, vet nesten ikke hvor den blir av, før en blir gammel.

Her har vert en god vinter i aar med tempratur omkring null, bare nu nogen dage med 10-15-20 gr kalt, og lite snø.

Folk her driver for det meste med arbeide i skogen, men i aar har det vert lit mindre.

Ellers er det en rivende utbygging av elektrisitetsverk her i Norge nu, det ene store anlegget etter det andre er under arbeide og mange av dem er ferdige, og snart skal dem til med Europas største kraftverk som er bare nogen faa mil fra her jeg bor. Her har vert gode arbeidstider disse aar efter krigen, men det ser ut for att vi kansje faar en verdenskrig til der som der ikke blir enighet mellem stormagtene.

Dere vet vel at mine foreldre er døde, far i 1934 og min mor for 4 aar siden. Jeg har enda 4 søskende som lever her som er eldre en meg. Jeg besøkte min søster Anna nu i julen.

Jeg har ogsaa skrevet til Anna kona til Gunnar Strand altsaa min og din onkel, men det er saa nylig det har vel ikke kommet frem enda brevet. Han er ogsaa død for endel aar siden. Her skal de faa adr. til hans kone. Mrs. Anna Strand, 2204-8. ave N. Grand Forks. N. Dak. U.S.A.

Saa faar Di hilse til dine andre søsken og din mand og barn, og di selv er hjertlig hilset

fra dit søskende barn Knut Kleivane Veum p.o. Telemark Norge.