Leirskogen kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Leirskogen kirke
Leirskogen kirke.jpg
Byggeår: 1924
Endringer: Restaurert i 1934
Kirkegård: Det er kirkegård ved kirken
Kirkesamfunn: Den norske kirke
Bispedømme: Hamar
Prosti: Valdres
Prestegjeld: Sør-Aurdal
Fellesråd: Sør-Aurdal kirkelige fellesråd
Sokn: Leirskogen
Arkitekt: Bakken og Grimsgård
Teknikk: Tømret og bindingsverk
Materiale: Tre

Leirskogen kirke er en langkirke fra 1924 i bygda Leirskogen i Sør-Aurdal kommune, Oppland fylke. Menigheten var en del av prestegjeldet i kommunen som var en del av Valdres prosti, og administreres nå av Sør-Aurdal kirkelige fellesråd.

Opprinnelig var kirken et kapell, men i 1995 vedtok menighetsrådet at kirken skulle være et ordinært kirkebygg. Det eldste skolebygget i bygda, Skulehuset, ble brukt som materialer når kapellet ble bygd, og er i dag skipet på kirkebygget. Byggverket er i tre og har 90 plasser.

Eksterne lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Leirskogen kirke» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.

Koordinater: 60.7977472° N 9.6823417° Ø