Lokalhistoriewiki-samtale:Hovedside

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk

Det er ikke opplagt hva en skal bruke som underportaler på den her siden. Hvis en bruker det opplagte førstenivået så er dette allerede lenket i venstremargen. Hvis en hopper over et nivå så blir antall oppføringer alt for stort. Jeg heller til å bruke en Special:Allpages og la denne liste alle portaler, eller å bruke strukturerte oversikter. — John Erling Blad (Jeblad) 12. jan 2008 kl. 16:58 (CET)

Sparbu Handelslag x 2

Hei. Ser at Sparbu Handleslag nå er to steder på hovedsida!Trond Nygård (Kallrustad) 19. okt 2010 kl. 09:43 (CEST)

Søkefelt utanfor skjermbiletet

... er nok ein dårleg idé. I alle fall mitt oppsett får søkefeltet i venstre spalte under bolkane navnerom, innganger, seksjoner, i fokus, landsdeler, emner (utvalg), og då er vi, sjølv på min relativt romslege skjerm, allereie utanfor synsfeltet. Sida er låst så eg kan ikkje rette, men det kan sikkert ein administrator. Trond Trosterud (Trondtr) 5. feb 2012 kl. 14:59 (CET).

Dette er ikke ideelt, nei. Vi skal notere oss at vi får fikset det ifbm neste oppgradering som er rett rundt hjørnet. Takk for at du sa fra! Marianne Wiig 27. feb 2012 kl. 16:49 (CET)

Eldre fotografier

Hei, jeg er interessert i eldre fotografier, som kan lastes ned uten copyrightheftelser. Digitalt Museum, hvordan stiller det seg? Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2014 kl. 12:27 (CET)

Du må se under hvert enkelt bilde om det står en fri lisens der. I en del tilfeller kan det også hende at det mangler lisensmerking, men at bildet er gammelt nok til å være fritt allikevel. Du kan også ta en titt på Hjelp:Bilderessursar, hvor det er en del lenker. Chris Nyborg (diskusjon) 2. feb 2014 kl. 12:36 (CET)
Her er en side fra Digitalt Museum. [1] Hvor finner jeg lisensene der? Takknemlig for svar! Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2014 kl. 21:27 (CET)
Du må gå inn på hvert enkelt bilde. F.eks. på dette er det ikke angitt noen lisens, men bildet er tatt i 1915 og skal derfor være fritt. På dette står det heller ikke noen lisens, men det ble malt i 1952 og er ikke fritt. På dette bildet finner du lisensmerket Public domain under bildet, så det er fritt. Det er mulig å gjøre avanserte søk i Digitalt Museum - med dette søket får du bare opp frie bilder. Det fanger ikke opp de som er gamle nok til å være frie, men som ikke er merka, men det er et rimelig godt utvalg (3765 bilder) hvor det står lisens på hvert enkelt. Chris Nyborg (diskusjon) 3. feb 2014 kl. 08:29 (CET)


Digitalisering av aviser

Hei, er det noen som vet hvor langt de er kommet med digitaliseringen av norske aviser, å gjøre dem tilgjengelige på nettet? Jeg er særs opptatt av larviksavisene. Er kopier av avisheadinger ulovlige å presentere i artikler? Takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. feb 2014 kl. 17:54 (CET)

Avisheadinger går stort sett greit, vi har mange av dem inne i wikien. Digitalisering av aviser er det Nasjonalbiblioteket som står for. De har fått gjort mye, men det gjenstår også et enormt materiale - man må nesten henvende seg til dem for å få vite noe om status. Chris Nyborg (diskusjon) 4. feb 2014 kl. 08:19 (CET)
Hei. Sist gang jeg kontakta Nasjonalbiblioteket om dette, var det Stig Bang som svarte. E-post: stig.bang@nb.no Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. feb 2014 kl. 09:29 (CET)

lenke til historisk befolkningsregister i løpende tekst

God morgon! Kan eg bruke ein mal Mal:Hbr-1-2 i løpande tekst?. Sjå td Webjørn Svendsen og kona Kari Eriksdatter. Mvh pmt