Mathuset Jacob's

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Mathuset Jacob's er en liten butikkjede med to daligvarebutikker i Oslo: Jacob's Holtet og Jacob's Majorstuen. De ble i 1991 medlem i Norges-kjeden, og i 2004 overtok NorgesGruppen butikkene. Jacob's har fokus på ferskvarer og eksklusive matvarer av høy kvalitet.

Butikkenes historie har sitt opphav i at Karl Jacobsen fikk mesterbrev som konditor i 1923. Han kjøpte i juli 1926 O.J. Wadums bakeriBekkelagshøgda. I de første åra var det altså bakeri og konditori som ble drevet der. I 1933 begynte sønnen Kolbjørn Jacobsen som kjøpmann i lokaler han leide av faren på Holtet. Han solgte bakervarer – i 1938 ble han også konditor – og han kjøpte inn ferske fiske- og kjøttvarer, grønnsaker, egg og annet fra lokale forhandlere. Det var denne butikken som utvikla seg til Jacob's, med navn etter familiens slektsnavn.

Butikken på Holtet drives fortsatt av familien, med Kolbjørn Jacobsen d.y. som sjef. Butikken på Majorstua var opprinnelig en Ultra-butikk, som i 2015 ble omprofilert.

NorgesGruppen selger produktserien «Jacobs utvalgte» i konsernets andre butikker. I motsetning til merker som First Price og Eldorado, som er lavprismerker, er dette en serie med mer eksklusive matvarer.

Litteratur