Metro

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Metro-senteret»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Metro (Metrosenteret) ligger i Solheimveien 85 i Lørenskog. Kjøpesenteret Metro er i dag forvaltet av Steen & Strøm ASA. Senteret ble reist av Even Dahl Eiendomsselskap og åpnet i mars 1988. Arkitektkontoret Søren Yran AS i Oslo var ansvarlig for tegningene.

Tidligere lå Aluminiumssmelteriet på denne adressa.

Etablering

Metro åpnet i 1988, og ble i første halvdel av 1990-åra det ledende kjøpesenteret i Lørenskog. Senteret fikk etter hvert hard konkurranse av Triaden, som i 1992 ble overtatt av Olav Thon, og som etter årtusenskiftet inntok lederposisjonen blant de lokale sentrene. Steen & Strøm Invest (SSI) drev Metrosenteret fram til 1996, da UNI Storebrand kjøpte senteret. SSI sto imidlertid fortsatt for drift, markedsføring og forvaltning av senteret.

Utvidelse

I forbindelse med planleggingen av Lørenskog nye sentrum i 2000-åra etablerte Steen & Strøm og Storebrand et felles selskap, Metro senter ANS, som ervervet eiendommene Metro og Maxi. Det felles selskapet sto for en betydelig utbygging av eiendommene og tilstøtende arealer i forbindelse med utviklingen av Lørenskog nye sentrum.

Under utvidelsen ble Metrosenteret utvida med ca 12 000 kvadratmeter med handelsareal. Det ble knytta sammen med daværende ICA Maxi, som er var på ca 7000 kvadratmeter, via et torg. Det nye Metrosenteret dermed, med sine 51 801 kvadratmeter handelsareal det største på Romerike.

Idag har senteret fortsatt butikker i to plan, med unntak av den tidligere ICA Maxi som har som ligger over det nye parkeringshuset med sine 1284 parkeringsplasser.

Kilder


0230 Lorenskog komm.png Metro er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.