Norsk Polarinstitutt

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ishavsskuta Polarulv på forskningstokt for polarinstituttet rundt Svalbard, ledet av Thor Severin Larsen. Tre bedøvde isbjørner på isen.
Foto: Thor Severin Larsen (1967).

Norsk Polarinstitutt er Norges sentrale institusjon for forskning, miljøovervåkning og kartlegging i polarområdene. Instituttet er et direktorat under Miljøverndepartementet, og har hovedkontor i Tromsø.

Norsk Polarinstitutt fungerer som konsulent og kunnskapsleverandør for norske myndigheter, og er med på å forvalte de norske polarområdene. Polarinstituttet har forvaltningsmyndighet etter Miljøforskriften for Antarktis og Bouvetøyaforskriten. Det deltar i nasjonale og internasjonale organer. Totalt har instituttet rundt 131 medarbeidere i Tromsø, i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard og Dronning Maud Land i Antarktis.

Norsk Polarinstitutts bildesamling dokumenterer i hovedsak norsk aktivitet i polarområdene. Områder som Alaska, Bjørnøya, Frans Josefs Land, Grønland, Jan Mayen, Island, Novaja Semlja, Svalbard, det Antarktiske kontinent, Bouvetøya, Peter I øy, Sydgeorgia, Sydshetland og Sør-Sandwich er representert i fotosamlinga.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Norsk Polarinstitutt er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.