Ramstadsletta (vei i Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ramstadsletta 17.
Foto: 2016.

Ramstadsletta er en vei på Høvik i Bærum, oppkalt etter bruket Ramstadsletta og med eiendommene utskilt fra Ramstad gård. Veien ble anlagt som en parallellvei til E18 ved E18-utbyggingen i 1965.

Veien starter med småhus øst for Kirkeveien, som for øvrig starter her, og går så vestover til Solvikveien. Etter krysset med Kirkeveien dominerer næringsbebyggelsen. På oddetallssiden gjelder det Ramstadsletta 15, et større kontorbygg som også har butikker og bilverksted. Nummer 17 er den tidligere villaen Alabama, nå brukt av Teppeland og andre firmaer.

På partallssida ligger et trampolineutsalg for Jump King i Ramstadsletta 10, øst for Kirkeveien, og vest for Kirkeveien finnes først Flügger fargehandel i nummer 12 (også Drammensveien 501), deretter i kontinuerlig rekkefølge Esso, nedlagte Scandic hotell og nedlagte Ramstadsletta gartneri. I gartneribygningene har det siden 2009 flyttet inn ei rekke interiørbutikker og -showrooms samt motor- og bilforretninger.

Enden av veien preges av rekkehusbebyggelse med numrene Ramstadsletta 42–50.

Kilder

Koordinater: 59.89845° N 10.56983° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Ramstadsletta (vei i Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.