Sølve Harm

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Folketeaterpassasjen i Oslo.
Foto: Sølve Harm (1970–1975).

Sølve Harm f. Olsen-Hagen (født 30. januar 1911 i Stavanger, død 25. juli 1991 samme sted) var i over femti år ansatt ved Arbeidernes Pressekontor i Oslo som kontorist og fotograf.

Hun var datter av journalist og politiker Børge Olsen-Hagen og Mathilde Olsen Hagen. Hun flytta fra Stavanger til Kristiania da faren ble stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i 1924. På det tidspunktet var han allerede i hovedstaden, ettersom han satt på Botsfengselet for oppvigleri og oppfordring til militærstreik.

I 1938 ble hun gift med selger Alf Wik (f. 1912). Dette ekteskapet ser ut til å ha blitt oppløst.

Hun ble i 1952 gift med Henry Harm (1901–1986), som var journalist og redaktør. Han hadde tidligere vært gift med Dagny Emilie Mjelde.

I 1927 ble Sølve Harm ansatt ved Arbeidernes Pressekontor, der hun etter hvert fikk tittelen kontorsjef. I 1962 gikk hun over til en stilling som pressefotograf.

Hun mottok Kongens fortjenstmedalje i 1980.

I slutten av 1980-åra flytta hun som pensjonist tilbake til Stavanger, hvor hun bodde hos sin søster.

Kilder

Rollebilde fra Nationaltheatret i 1970; Lars Andreas Larssen (t.v.) og Knut Risan i "Toller" av Tankred Dorst.
Foto: Sølve Harm/Arbeidernes Pressekontor/Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Sølve Harm er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.