Samtale:Herman Sachnowitz

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei! Jeg endret tallet på norske Holocaaustoverlevende i henhold til Ottosens tall (se forøvrig diskusjon her). Håper det er OK. I tillegg har jeg et spørsmål til siste setning: slik det står nå blir leseren litt forvirret: hvem sin kone var det? Kan det skrives to setninger til slik at det blir klarere? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 13. okt 2010 kl. 10:52 (CEST)

Hei Ida, ja det er helt OK. Paula var gift med Herman. Jeg skal forklare det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 13. okt 2010 kl. 11:25 (CEST)
Takk! Det er egentlig et mysterium hvordan de ulike tallene på overlevende har oppstått. Mye skyldes selvfølgelig at enkelte aldri returnerte til Norge selv om de overlevde leirene. Og jeg tror Ottosen tar feil på et par punkter. Er et slags lite sideprosjekt for meg, det her :-) Ida Tolgensbakk 13. okt 2010 kl. 11:27 (CEST)
Det er hyggelig det. Herman Sachnowitz var for øvrig en god venn av min mor. De ble kent på en fangefest like etter krigen. Et faktum som ikke står i artikkelen er at Herman unnslapp gasskammeret fordi han spilte trompet. De trengte ham som musiker. Mannen som førte boken i pennen, Arnold Jacoby, var min norsklærer på Mesterfjellet skole. Meget dyktig. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 13. okt 2010 kl. 11:53 (CEST)
Jøsses, for en spennende historie! Men har du neon referanser du kunne putta på artikkelen? Har ikke godkjent endringer ennå på grunn av referansemangelen. Vennlig hilsen Marthe Glad 21. okt 2010 kl. 17:33 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Herman Sachnowitz»

Start en diskusjon