Samtale:Innenriksdepartementet

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei. Siden tittelen ikke er begrenset til krigen; burde det vært tatt med noe her om det opprinnelige Innenriksdepartementet, som ble vedtatt og etablert ved kongelig resolusjon i 1845? Når jeg tenker Innenriksdepartementet, er det dette gamle departementet jeg tenker på først, ihvertfall. Eller så kunne overskriften endres til "Innenriksdepartementet (1940-1945)". Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mai 2013 kl. 16:37 (CEST)

Det eldre departementet het først Indredepartementet fra 1814 til 1819 og så Departementet for det Indre (på folkemunne Indredepartementet) fra januar 1846 til januar 1903. I og med at det ikke egentlig er navnesammenfall mener jeg denne bør ligge på innenriksdepartementet, mens den andre ligger på Indredepartementet med gjensidige henvisninger mellom de to. Jeg synes det blir galt å bruke et senere departementsnavn som kun har vært knytta til NS-departementet på det eldre ministeriet. Chris Nyborg 4. mai 2013 kl. 19:01 (CEST)
OK, så navnet Departementet for det Indre kan da bli en egen artikkel? Trodde navnet Indredepartementet var i vanlig bruk på den tiden, var derfor jeg tok det opp. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mai 2013 kl. 19:42 (CEST)
Når jeg tenker meg om, blander jeg nok Indredepartementet og Innenriksdepartementet her, så du har selvsagt helt rett i dette :-) Noen savner nok et Innenriksdepartement i Norge i dag, som man har i en del land, men her hjemme er det nok bl.a. Justisdepartementet og Kommunaldepartementet som tar opp i seg mye av disse funksjonene. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. mai 2013 kl. 21:53 (CEST)
Jeg oppretta Indredepartementet, det fungerer greit som fellesnavn for begge 1800-tallsdepartementene. Greit å behandle dem sammen, ettersom de hadde omtrent samme saksområde. La også inn lenker i begge artikler. Jeg er ikke sikker på hvor de holdt til, må prøve å finne ut det. Chris Nyborg 4. mai 2013 kl. 22:11 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Innenriksdepartementet»

Start en diskusjon