Samtale:Trikk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Skulle vi hatt et galleri her, det er jo en del bilder i kategorien "Trikk"? Kan gjerne lage det, hvis det er greit? Eller kanskje det foreligger tanker om en mer systematisk tilnæring til trikkehistorien, linjer osv.? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 8. feb 2013 kl. 10:58 (CET)

Jeg kunne godt tenke meg et galler. oslobilder.no har masse bilder fra Oslo sporveier, med tydelig angivelse av vogntype. Det vi bør tenke på er hvor omfattende galleriet skal være her kontra i artiklene om trikk i Oslo, Bergen og Trondheim; det gjelder å passe på at den generelle artikkelen ikke blir fullstendig Oslo-dominert. En viss overvekt må man jo regne med, Oslo-trikken er et mye mer omfattende fenomen enn i de andre byene. Jeg tenker ikke noe mer omfattende om linjer her, men i de lokale artiklene er det naturlig. Chris Nyborg 8. feb 2013 kl. 11:43 (CET)
Enig i det du skriver. I første omgang kommer jeg, i løpet av et par timer, til å legge ut omtale av den offisielle åpningen av den elektriske sporvei i Kristiania, som jeg fant i Aftenposten. Åpningen fant sted 2 mars 1894, og gikk fra Østbanen til majorstua, med stor stas! Tror det har allmen intersse under "Trikk", men kan gjerne senere flyttes over til en egen omtale av Oslo-trikken. Du får bestemme. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 8. feb 2013 kl. 12:07 (CET)


En del stoff er det nok naturlig å gjenta begge steder, fordi det både har generell og spesifikk interesse. Skal prøve å få skrevet noe om Oslo-trikken så raskt som mulig. Jobber med Oscars gate akkurat nå, og skal legge ut bilder av mange av bygningene der i løpet av kvelden, men tror jeg kan få tatt trikkeartikkel også i dag, i det minste en god start på den. Chris Nyborg 8. feb 2013 kl. 12:32 (CET)
OK, kikk innom artikkelen igjen om en times tid, og se hva du synes om det jeg da legger til. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 8. feb 2013 kl. 12:41 (CET)
Ser bra ut. Jeg har også starta opp Trikken i Oslo, og har laget galleri nederst. Der vil det være naturlig å få opp blant annet de forskjellige trikketypene. Synes det om åpninga er fint i den generelle artikkelen, og jeg kopierer over noe til Oslo-artikkelen. Jeg tenker meg at avsnittet om Sporveismuseet kan omdøpes til noe slikt som "Trikken som kulturminne" og skrive litt mer rundt det; det er derfor jeg ikke bryr meg om at bildet der henger i løse lufta, for det blir greit når jeg nå snart har utvida litt. Chris Nyborg 8. feb 2013 kl. 14:31 (CET)
Fin artikkel om Oslo-trikken! Som nevnt får du vurdere om du vil at sitatet fra 1894 skal stå i begge artikler. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 8. feb 2013 kl. 16:15 (CET)

Begynn en diskusjon om siden «Trikk»

Start en diskusjon