Treschow-Fritzøe AS

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Treschow-Fritzøe AS er blant de eldste og mest tradisjonsrike bedrifter i Norge. Familien Treschow har vært eiere siden 1835 da de overtok Fritzøe jernverk. Hovedengasjementet var foruten jernverksdriften, også skogsdrift og sagbruk.

Mille-Marie Treschow, tok over som eier i 1986 og drev fram til sin død i 2015 og da Michael Stang Treschow (født 1987) tok over som eier, som 7. generasjon Treschow. Treschow-Fritzøe er i dag et konsern bestående av selskaper innen kjerneområdene steinindustri, byggevarehandel, eiendomsforvaltning og -utvikling samt skogsdrift og naturressurser. I tillegg har selskapet eierinteresser i andre industri- og servicevirksomheter. Morselskapet holder til i Larvik. Hovedtyngden av konsernets øvrige virksomheter er beliggende i Larviks-området, men konsernet har også selskaper i andre deler av Norge.

Kilder

  • Første versjon av artikkelen er henta fra Preus museums register over norske fotografer.
  • Treschow-Fritzøe AS på Digitalt museum.
  • Treschow-Fritzøe AS på KulturNav
  • Treschow-Fritzøe AS, nettsider 2010
  • Eldre fotoregister 1992-2004


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Treschow-Fritzøe AS er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!