Vestfossen Hornorkester

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Vestfossen Hornmusikkorps»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestfossen Hornorkester, også kalt Vestfossen Hornmusikkorps eller bare «Hornmusikken», var et korps fra Vestfossen i Øvre Eiker kommune. Det ble stiftet i 1910 og var med korte avbrudd i virksomhet fram til 1983. Det var hele tiden et janitsjarkorps, med en blanding av messingblåsere og treblåsere, i tillegg til slagverk.

Ved siden av et repertoar med gatemarsjer og annen klassisk korpsmusikk, spilte orkesteret også klassisk dansemusikk («gammaldans») og var mye brukt som danseorkester helt fram til andre verdenskrig.

Fra 1950-tallet og framover mistet Vestfossen Hornorkester en del yngre medlemmer til det nystartede Øvre Eiker Ungdomskorps, og utover på 1960- og 70-tallet ble det vanskelig å rekruttere nye medlemmer. Etter noen års pause fra slutten av 1970-tallet, kom orkesteret i gang igjen i 1982/83. På grunn av sviktende oppslutning, ble det imidlertid bestemt å ta en ny pause, og korpset har siden ikke kommet i gang igjen.

Bilder av Vestfossen Hornorkester


Eiker Leksikons logo.jpeg Vestfossen Hornorkester inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!