Eva Ryen

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 2. jan. 2020 kl. 13:46 av Aslak Kittelsen (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «Kategori:Mandal kommune » til «Kategori:Lindesnes kommune Kategori:Mandal»)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Eva Ryen (født 12. januar 1915 i Mandal) er tidligere husstellærer, bosatt i Stavanger.

Hun utdanna seg til husstellærer ved Statens Lærerindeskole i husstell, Stabekk i Bærum, og en periode praktiserte hun i private hjem i Oslo. Etter noen år i fødebyen Mandal drog hun til Trondheim, der hun var under hele andre verdenskrig. Da freden kom, flytta Eva Ryen, mannen og dattera Eva Gjertrud til Stavanger, der hun ble ansatt som lærer i folkeskolen og ved kommunens aftenskole for voksne.

12. januar 2017 fylte Ryen 102 år, og i Aftenposten het det blant annet at

Hun er en engasjert historieforteller, og rett før julen 2016 kom hennes historier og minner fra barndom og ungdomstid i Mandal ut i bokform. Boken er preget av hennes evne til å se det store i det små og se alle de humoristiske sidene i dagliglivet. Boken er basert på hennes notater de siste 15 årene.

Kilder og litteratur

  • Aftenposten, 12. januar 2017 (102 år).


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.