Harreschous Hotel

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Hareskaugs Hotel Sandviken

Harreschous Hotel var et overnattings- og serveringssted i Bærum. Hotellet ble grunnlagt i 1880 av den danskfødte dekorasjonsmaler Peter Christian Harreschou. Han kom til Norge i første halvdel av 1860-årene og slo seg først ned i Fredrikstad, men etter noen år flyttet han til Bærum, hvor han først kjøpte Solberg gård og i 1878 Løkke gård og parsellen Nordjordet av Evje.

I hovedbygningen på Løkke åpnet han sitt hotell, som han drev frem til 1898. To år senere oppførte han en treetasjes villa på Nordjordet og startet der Rosenvilla pensjonat med 24 rom; pensjonatdriften stod hans kone for. I hagen nedenfor pensjonatet anla sønnen Christian Frederik Harreschou Rosenlund gartneri. Rosenvilla ble solgt i 1917 til Hjemmenes Vel, som her startet Rosenvilde husmorskole (nå Rosenvilde videregående skole).

Etter at Harreschou solgte hotellet, ble det i 1901 overtatt av Adolf Todderud, som døpte det om til Sandvigens Hotel. Men etter bare 7 år solgte han det igjen til Harreschous sønn W. M. Harreschou, som tok tilbake det gamle firmanavnet. Han installerte elektrisk lys i bygningen og prøvde å legge om til moderne drift, men da Bærum kommune kjøpte eiendommen Løkke i 1916, ble samtidig hotellets skjenkerett opphevet. W. M. Harreschou klarte dermed ikke å få lønnsomhet i virksomheten og måtte legge ned. I 1927 overtok A/S Bøndernes Hus den gamle hotellbygningen og startet Løkke Restaurant.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Harreschous Hotel er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8927623° N 10.5208822° Ø