John Koppang

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 16. nov. 2020 kl. 13:52 av Kallrustad (samtale | bidrag) (lenker, {{bm}})
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Faksimile fra Aftenposten 28. desember 1945: Utsnitt av nekrolog over John Koppang.

John Koppang (født 3. mars 1874 i Christiania, død 27. desember 1945) var forretningsdrivende innen trelastbransjen og forsikringsbransjen. Han var sønn av allmueskolelærer Ole Koppang (født 1842 i Elverum) og Charlotte (født 1849 på Nes på Romerike), og var gift med Johanne, født Sætre (1875-1958).

Liv og virke

Etter å ha gjennomgått handelsskole, var John Koppang i flere år ansatt i en skipsmeklerforretning. Deretter var han i 10 år ved en trelastforretning, før han i 1904 startet egen forretning i trelast med eksport, rundlast og agentur.

I 1932 ble Koppang direktør i Østlandets Skurlastmåling. Han var medlem og direktør i assuranseselskapet Skog og Jord, medlem av representantskapet i assuranseselskapet Nordkap og sekretær i Den Østlandske Assuranseforening.

Ved folketellingen i 1875 er John Koppang registrert med foreldrene og en bestemor på adressen Deichmanns gate 15 i Kristiania. Ved tellingen i 1900 er han registret som Kontorist i Trælastforr. på adressen Schweigaards gate 74, sammen med kona Johanne. Ved tellingen i 1910 er Koppang registrert som trælasthandler på eiendommen Jordet ved Ullevål i Aker herred sammen med kone og fire sønner. I adresseboken for Oslo for 1944, året før han døde, er Koppang registrert på adressen Slemdalsveien 59 på Vinderen i Aker.

Ettermæle

I en nekrolog i Aftenposten 28. desember 1945 ble John Koppang beskrevet slik:

Koppang var en i trelastbransjen høyt ansett fagmann, som nedla et overmåte verdifullt arbeid gjennom årene. Han tilhørte en sterkt musikalsk slekt, dyrket sang og instrumentalmusikk med en fremragende dyktighet.

Koppang er gravlagt sammen med sin kone på Vestre Aker kirkegård i Oslo.

Kilder og referanser

John Koppang er gravlagt på Vestre Aker kirkegård i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)

Eksterne lenker