Margit Petersen

Margit Petersen (født 4. mai 1881 i Stavanger, død 23. april 1955 i Haugesund) var ved siden av Sigrid B. Hauge en av de to første kvinnelige fotografene i Rogaland med formell fotografutdannelse.

Hun var datter av kjøpmann Peter Petersen og Ingeborg Lorentzia f. Olsen. Utdannet hos Carl Jacobsen og Henriksen & Co., Stavanger. Var negativretusjør hos Selmer Norland i Bergen, deretter hos Hakon Johannessen, Stavanger, hvor hun lærte fotografering. Bestyrte Johannessens filial i Haugesund fra starten i 1910 til 1925. Startet eget firma der i november 1926 som hun drev til sin død i 1955. Svennebrev og håndverksbrev 1927, var medlem av Prøvenevnden i flere år.

Etter hennes død drev broren Harald Petersen, som hadde vært med i firmaet, dette videre til sin egen død ca. 1964. Diplom på utstillinger i Haugesund i 1928 og 1931. Negativarkiv etter henne i Karmsund folkemuseum.

Kilder

Eksterne lenker


  Margit Petersen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.