Vevstua (Nedre Eiker): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Vevstua flytta til Vevstua (Nedre Eiker kommune): flertydig navn)
(Lenkefix, samt slettet unødige dobbeltlenkinger og lenker som pekte tilbake på hovedartikkelen)
Linje 3: Linje 3:
Den gamle gule villaen med hageanlegg er det første møte med bygningssamlingen. 1. etasje inneholder fotodokumentasjon og generell informasjon om stiftelsens historie. 2. etasje disponeres av [[Drammen og Omegn Geologiforening]] samt rommer stiftelsens kontor. I den videre utvikling er sentrale medaktører [[Eiker Historielag]], [[Eiker Arkiv]] og enkeltpersoner. Det kan også tenkes en kobling mot omsorgsboligene som ligger like inntil området.  
Den gamle gule villaen med hageanlegg er det første møte med bygningssamlingen. 1. etasje inneholder fotodokumentasjon og generell informasjon om stiftelsens historie. 2. etasje disponeres av [[Drammen og Omegn Geologiforening]] samt rommer stiftelsens kontor. I den videre utvikling er sentrale medaktører [[Eiker Historielag]], [[Eiker Arkiv]] og enkeltpersoner. Det kan også tenkes en kobling mot omsorgsboligene som ligger like inntil området.  


Utearealene inneholder en gårdsplass for samling og aktivitet, og man tenker seg etter hvert å rekonstruere det gamle hageanlegget. Sommeren [[2008]] ble et gammelt bord lagd av en [[møllestein]] fra bygda igjen plassert på stedet, og har fått en fin plass på et pent opparbeidet steinsatt område. Også en terrasse med mulighet for utstillinger av forskjellig karakter og enkel servering kan bli en realitet. Kjelleren i [[Vevstua]] er oppusset og velegnet for mindre utstillinger. Fra [[Vevstua]] kan vi følge en sti gjennom et lite skogholt opp til [[Verkstedet]] hvor [[Drammen og Omegn Geologiforening]] har innredet et flott [[geologisenter]] i kjelleretasjen. Der finner man også utstillinger om den tidligere [[keramikkindustrien]], [[steinhoggerindustrien]] og [[teglverksindustrien]] i [[Solbergelva]]. I [[Verkstedets]] første etasje står fremdeles den gamle smia så godt som inntakt, og kan benyttes ved egnede anledninger. Resten av 1. etasje er innredet til "forsamlingslokale" med mulighet for filmvisninger, foredrag, utstillinger osv. Underveis på stien passeres den gamle, flotte trekiosken som i sin tid sto på [[Ringebu stasjon]] i [[Gudbrandsdalen]] - et klenodium! Ved siden av står en gammel [[vannpost]] i [[granitt]] som hestene drakk fra. Langs stien skal man etter hvert plante et eksemplar av alle de forskjellige trærne i bygda, og det blir også utplassert forskjellige steintyper langs stien. [[Nedre Eikers]] geologi er spesiell og mangfoldig!
Utearealene inneholder en gårdsplass for samling og aktivitet, og man tenker seg etter hvert å rekonstruere det gamle hageanlegget. Sommeren [[2008]] ble et gammelt bord lagd av en [[møllestein]] fra bygda igjen plassert på stedet, og har fått en fin plass på et pent opparbeidet steinsatt område. Også en terrasse med mulighet for utstillinger av forskjellig karakter og enkel servering kan bli en realitet. Kjelleren i Vevstua er oppusset og velegnet for mindre utstillinger. Fra Vevstua kan vi følge en sti gjennom et lite skogholt opp til [[Verkstedet]] hvor [[Drammen og Omegn Geologiforening]] har innredet et flott geologisenter i kjelleretasjen. Der finner man også utstillinger om den tidligere [[keramikkindustri]]en, [[steinhoggerindustri ]] enog [[teglverksindustri]]en i [[Solbergelva]]. I Verkstedets første etasje står fremdeles den gamle smia så godt som inntakt, og kan benyttes ved egnede anledninger. Resten av 1. etasje er innredet til "forsamlingslokale" med mulighet for filmvisninger, foredrag, utstillinger osv. Underveis på stien passeres den gamle, flotte trekiosken som i sin tid sto på [[Ringebu stasjon]] i [[Gudbrandsdalen]] - et klenodium! Ved siden av står en gammel [[vannpost]] i [[granitt]] som hestene drakk fra. Langs stien skal man etter hvert plante et eksemplar av alle de forskjellige trærne i bygda, og det blir også utplassert forskjellige steintyper langs stien. [[Nedre Eiker]]s geologi er spesiell og mangfoldig!





Sideversjonen fra 10. nov. 2009 kl. 10:27

Vevstua

Den gamle gule villaen med hageanlegg er det første møte med bygningssamlingen. 1. etasje inneholder fotodokumentasjon og generell informasjon om stiftelsens historie. 2. etasje disponeres av Drammen og Omegn Geologiforening samt rommer stiftelsens kontor. I den videre utvikling er sentrale medaktører Eiker Historielag, Eiker Arkiv og enkeltpersoner. Det kan også tenkes en kobling mot omsorgsboligene som ligger like inntil området.

Utearealene inneholder en gårdsplass for samling og aktivitet, og man tenker seg etter hvert å rekonstruere det gamle hageanlegget. Sommeren 2008 ble et gammelt bord lagd av en møllestein fra bygda igjen plassert på stedet, og har fått en fin plass på et pent opparbeidet steinsatt område. Også en terrasse med mulighet for utstillinger av forskjellig karakter og enkel servering kan bli en realitet. Kjelleren i Vevstua er oppusset og velegnet for mindre utstillinger. Fra Vevstua kan vi følge en sti gjennom et lite skogholt opp til Verkstedet hvor Drammen og Omegn Geologiforening har innredet et flott geologisenter i kjelleretasjen. Der finner man også utstillinger om den tidligere keramikkindustrien, steinhoggerindustri enog teglverksindustrien i Solbergelva. I Verkstedets første etasje står fremdeles den gamle smia så godt som inntakt, og kan benyttes ved egnede anledninger. Resten av 1. etasje er innredet til "forsamlingslokale" med mulighet for filmvisninger, foredrag, utstillinger osv. Underveis på stien passeres den gamle, flotte trekiosken som i sin tid sto på Ringebu stasjon i Gudbrandsdalen - et klenodium! Ved siden av står en gammel vannpost i granitt som hestene drakk fra. Langs stien skal man etter hvert plante et eksemplar av alle de forskjellige trærne i bygda, og det blir også utplassert forskjellige steintyper langs stien. Nedre Eikers geologi er spesiell og mangfoldig!


Kilde

Nettstedet Stiftelsen Verkstedet