Brukersamtale:Gunnar E. Kristiansen

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 9. aug. 2023 av Cnyborg i emnet Senjens Baadforsikringsselskab
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Gunnar E. Kristiansen! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Hjelp:Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Siden wikien vår fremdeles er på betastadiet, så blir veien i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Gunnar E. Kristiansen! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Hjelp:Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Sidan wikien vår framleis er på betastadiet, så blir vegen i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 9. jul 2008 kl. 16:29 (CEST)

Feil i redigering

HVordan får jeg endret denne feilen jeg har gjort:

2. aug 2008 kl. 17:40 (hist) (diff) lokalhistoriewiki.no:Brukerinteresser og ekspertise‎ (→Troms) (topp)

Hei! Nina Aldin Thune (Nina) og jeg har fikset litt ;) Om du vil flytte slike ting en annen gang, er det enklest å åpne siden for redigering et nivå høyere (se på innholdsfortegnelsen), og rette. Nina flyttet lenken til rett posisjon, og jeg la til lenke til brukersiden din (regner med at det var det du ville...) Innlegg på diskusjonssider og slikt er det praktisk om du signerer, enten med fire tilder ~~~~ eller ved å trykke på knappen Button sig.png over vinduet du åpner når du redigerer. Skal holde øye med diskusjonssiden din, om det er mer du lurer på, så bare spør ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. aug 2008 kl. 00:46 (CEST)


Mer redigering

Jeg ønsker å markere min interesse for historie - med mastergrad som "bevis". Hvordan i all verden går jeg fram for å få det til her:

lokalhistoriewiki.no:Brukerinteresser og ekspertise? --Gunnar E. Kristiansen 6. aug 2008 kl. 16:53 (CEST)

Du går lokalhistoriewiki.no:Brukerinteresser_og_ekspertise#Mastergrad.2C_hovedfag_eller_magistergrad hit og klikker på «Rediger» til høyre for den overskriften. Da skal du få opp et redigeringsvindu. Deretter legger du deg til (sist på listen) ved å skrive bare ~~~ tre tilder (og lagre selvfølgelig - glemte den der...) :) Siri Johannessen (Siri J) 6. aug 2008 kl. 16:58 (CEST)

Mere redigeringstrøbbel

Jeg ønsker å legge en lenke fra "min brukerside" til masteroppgaven min som ligger på nettet.

Hvordan foregår det ?

Litt vanskelig tilgjengelig disse henvisningene deres! De blir kanskje bedre etter hvert.

Hjelpesidene blir nok bedre etterhvert – ikke minst fordi vi får innspill på hva som er vanskelig. For å legge inn en lenke til et annet nettsted skriver du:
[http://URL beskrivelse], f.eks. [http://www.minmasteroppgave.no Sigurd Simensen, kommunist og pressemann]. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. aug 2008 kl. 21:18 (CEST)
Jeg er en av dem som jobber med disse, og tilbakemeldinger er gull verd :) (kom gjerne innom på diskusjonssiden hos meg om det er noe) Siri Johannessen (Siri J) 11. aug 2008 kl. 21:30 (CEST)

Kommuneartikler :)

Hei! Fint du kommer med slike, har en liten bemerkning i margen - standardformen for dagens kommuner er «Stedsnavn kommune» Det vi gjør for å sikre oss at folk kommer dit selv om de ikke lenker til kommunen, eller søker rett, er å lage en omdirigeringsside. Dette er en side der det bare ligger #REDIRECT [[Steinkjer kommune]] f.eks. :) Omdirigeringer er noe som er veldig greit også f.eks. ifm personer med flere for-/etternavn. - Håper denne forklaringen er grei nok - om ikke stoler jeg på at du sier ifra... Siri Johannessen (Siri J) 12. aug 2008 kl. 11:35 (CEST)

Arbeidersamfundet og Harstad Arbeidersamfund

Tillot meg å flytte artikkelen om arbeidersamfunnet i Harstad til Harstad Arbeidersamfund. Siden det finnes mange slike rundt om i landet, er det bedre om Arbeidersamfundet kan lede til en generell artikkel om disse foreningene. Da unngår vi at folk fra Narvik eller Porsgrunn havner i Harstad om de søker etter Arbeidersamfunnet. Kanskje du har tid og anledning til å skrive en generell artikkel om arbeidersamfunnene, forresten? -- Olve Utne 24. aug 2008 kl. 22:57 (CEST)


Fint arbeid! Jeg gikk inn og endra på lenken som opprinnelig ledet til Arbeidersamfundet og endret den til Harstad Arbeidersamfund, så går alt så meget bedre. Jeg vil nok få tid til å skrive litt om Arbeidersamfunnene - litt seinere. Nå er det andre - mer lokale forhold som skal ha prioritet.--Gunnar E. Kristiansen 25. aug 2008 kl. 07:54 (CEST)

hmm :)

Kjære G.E.K. :) Kan du være så snill å se litt på layouten i den siste artikkelen din, og forandre den slik at den ligner mer på Sigurd Simensens? Goeden nacht :) Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2008 kl. 23:23 (CEST)

Har fikset litt - se her? Var det dette du mente, montro? :) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 11:56 (CEST)
Fikset en ting til - når du får eiendoms-s etter et navn, plasseres den etter og helt inntil ]] - [[Gunnar Reppen]]s - Gunnar Reppens - f.eks. ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 12:39 (CEST)
Takk for tips og gjerning!--Gunnar E. Kristiansen 23. sep 2008 kl. 12:52 (CEST)Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Hjelp!!

Dette er vel kanskje litt rundt dine dörer, jeg har begått en artikkel om Kjell Jacobsen. Vil du ta en titt? Så at han hadde fått kongens fortjenstmedalje i gull og tenkte at han kanskje kunne komme på hovedsiden :) Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2008 kl. 21:31 (CET)

Hjelp underveis! Artikkel lest og godkjent som god - med en merknad om at det blir gjort et par ortografiske endringer! Ad "rundt mine dører; joda - bare omkring 500 kilometet til Mosjøen - så det så!--Gunnar E. Kristiansen 26. okt 2008 kl. 21:37 (CET)
Hehe, du er nok nærmere enn meg :) Jeg valgte å ikke legge inn bibliografi - bare la inn nettsiden der det meste står. Syntes det virket dumt å kopiere... Takk! :) (Sjekk forresten Steinkjer - den fikk et lite bilde fra et århundre eller to siden av meg ;) Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2008 kl. 21:43 (CET)
Vel ok da. Ja, jeg så Steinkjer fra Nordsihaugen 1880. Fint bilde. Jeg kommer med flere som du/andre kan legge ut, etter at jeg har skrevet mere.--Gunnar E. Kristiansen 26. okt 2008 kl. 21:46 (CET)

Råddå

Kanskje du burde ta en titt på Novemberbildet mitt... :-) Olve Utne 17. nov 2008 kl. 13:56 (CET)

Hammerfestkommunen

I artikkelen din om Sigurd Simensen kommer du inn på Hammerfestkommunen. Det er et tema i alle fall jeg hadde synes det hadde vært spennende om du skrev mer om. Om du hadde hatt lyst eller ork da, naturligvis. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 30. jan 2009 kl. 15:25 (CET)

Saken er kanskje ikke så godt kjent, men det finnes ei bok med den talende tittel Rød Mai: da verdensrevolusjonen banket på i Hammerfest. Den er basert på en hovedoppgave i historie av Arnolf Kristensen, og kom ut i 1977. Imidlertid synes jeg at saken kan gis en enda mer lokalhistorisk orientering - så; ja, jeg vil, jeg vil - men jeg får det ikke til!!!! Det er kulturminneår, og jeg er for tiden nedlasta i arbeide med det. Når tidene bedres (arbeidsmessig) vil dette være en av sakene som absolutt burde gis mer omtanke. Inntil da; kanskje noen andre kan finne boka og skrive litt innledende?!.... Det er nemlig også slik at det er ei bok på beddingen om Sigurd Simensen - fra han begynte i smedlære hos sin bestefar i Buskerud, via arbeide på Bergensbanen og Thunes Mek i Oslo, Odda, Sverige - Klassekampen', Arbeiderrådene, Socialdemokraten, agitasjoner og verv i tusentalls til han stupte sist på 1960-tallet i Harstad.--Gunnar E. Kristiansen 30. jan 2009 kl. 17:00 (CET)

Kategori:Forsvaret

Hei :) Ser du kategoriserer flittig her, vil du for sikkerhets skyld ta en titt på denne siden og se om en av dem kanskje passer - eller om kategori:Forsvaret kan henges inn under en av dem? :) Siri Johannessen (Siri J) 2. jun 2009 kl. 18:05 (CEST)

Tja der må jeg melde pass, - tenkte at Forsvaret kanskje kunne være hovedkategori - og så plassere all militær virksomhet inn under det - i hver sin grein. De kategoriene du viser til har jeg liten forståelse for - så du får kanskje heller rydde etter meg :) eller ): - alt etter som.--Gunnar E. Kristiansen 2. jun 2009 kl. 18:20 (CEST)

Asbjørn Eidnes

Hei, jeg har lagt ut bibliografien hans så langt i en egen artikkel Bibliografi:Asbjørn Eidnes, og etterlatt en liten del i artikkelen om ham. Jeg tror at antall publikasjoner kanskje burde vært enda litt mindre, men jeg synes det er vanskelig å velge. Jeg har prøvet vise allsidigheten i det han skrev, men vil gjerne at du ser over og evt. fjerner / endrer noe. Vil du? Legger inn denne hos hr. Reppen også siden 6 øyne og hender ofte kan mer enn bare to ;) God 'ælj! Siri Johannessen (Siri J) 19. jun 2009 kl. 16:04 (CEST)

Hallo - ser at du har vært særdeles aktiv og flink i dag! Jo, da jeg skal selvsagt gå inn og se nøyere på saken - og evt foreta nyvalg. - Ælj å `ælj!??!--Gunnar E. Kristiansen 19. jun 2009 kl. 16:10 (CEST)

Kokebok?

Pinnekjøtt, kålrabistappe og flatbrød, med eplesider

Gunnar, hos den andre Gunnar'n har jeg lagt inn en liten kokebok om hvordan det lettest kan lenkes til den versjonen av wikipedia-artikler som har blitt brukt når artikler skrives. Kanskje noko fer dekkan au? ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. jun 2009 kl. 17:48 (CEST)

Så glad som jeg er i mat, mottas alle oppskrifter med takk!--Gunnar E. Kristiansen 25. jun 2009 kl. 18:00 (CEST)
Tenkte meg nesten noe slikt... Nei - mannfolk :) Siri Johannessen (Siri J) 25. jun 2009 kl. 18:04 (CEST)
Har kokt litt videre og plukket bort sameland fra Harstads forside... Det virket snodig at det var den eneste (tror jeg) med den benevnelsen. Håper det er ok ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. jul 2009 kl. 22:26 (CEST)
Denne var god-smakendes du! Takk-ska-ha. De jeg har bedt om å se på saken har enten ikke kunnet gjøre noe, eller også vært på ferie eller bortreist. Godt vi har Siri J --Gunnar E. Kristiansen 23. jul 2009 kl. 22:34 (CEST)
Godt du er tilfreds :) er innom på mellomlanding her. Det gjaldt å finne rett mal - det var ille mange av dem :) Siri Johannessen (Siri J) 23. jul 2009 kl. 22:35 (CEST)

Hvilken by?

Kom over artikkelen om Johan Thurn, og fordi det er Gunnar'ne som har jobbet med den antar jeg at byen burde være Harstad... Men er den det? Artikkelens åpning er ikke helt klar her :) Vil du fikse litt? Siri Johannessen (Siri J) 3. sep 2009 kl. 23:50 (CEST)

Det er nok Harstad det pekes mot, men - enig - det er FOR uklart. Fix is on!--Gunnar E. Kristiansen 4. sep 2009 kl. 19:36 (CEST)

Gamnes i Ervik :)

Hei, ser du prøvde hjelpe en av våre nyeste medarbeidere igår. Jeg har flyttet hele diskusjonssiden til Gamnes (Harstad), fordi jeg synes det var viktig å ta vare på at det opprinnelig er Lykkelitas bidrag ;). Jeg tok ut spørsmålet hennes, og ditt svar siden det ikke akkurat hørte hjemme på toppen av artikkelen. Jeg legger og igjen en melding hos henne og håper at dere sammen kan få til å pusse litt videre, dette så interessant ut ;) Artikkelen skal nå ligge inne i listen over Garder i Harstad, det er noe som skjer automatisk (ved hjelp av kategorien - se helt i bunnen av artikkelen). Er det noe mer spøkeri på gang, håper jeg dere spør / sier ifra, så skal jeg se om jeg vet svar ;) Lykke til! Siri Johannessen (Siri J) 7. sep 2009 kl. 12:28 (CEST)

Hvordan får jeg en ny artikkel til å legge seg under "Liste over artikler om Harstad"

HJELP

Nå undres jeg; kan noen få denne: "Harstad og Omegns Forsvarsforening" til å legge seg under Liste over artikler om Harstad - og forklare meg hvordan det skal gjøres? Det er så frustrende å være utenfor!--Gunnar E. Kristiansen 7. okt 2009 kl. 13:46 (CEST)

Daggry-filer

Hei, mer pirkete mas: Jeg er tror lisensen på filene fra Daggry bør endres, slik det står nå ser det ut som om det er du som eier opphavsretten og gir den fra deg «Jeg, opphavspersonen til denne filen,...» Selv om du har skannet filer fra et blad i ditt eie, er opphavsvernet fortsatt knyttet til den opprinnelige utgivelsen. Siden bladet er fra 1906 mener jeg likevel at eneretten til bladets eiere/utgivere er foreldet, og at det skulle være greit å forandre lisensen til {{enerettforeldetverk}}. Det gjelder filene Bilde:Vaaren av Ivar Saeter.jpg, Bilde:Ungdom av Ivar Saeter.jpg, Bilde:DAGGRY nr. 2 1906.jpg og Bilde:DAGGRYs logo.jpg. Høres det greit ut? mvh Finn Rindahl 30. okt 2009 kl. 12:03 (CET)

Dette får `n tøl! Årne` du de?--Gunnar E. Kristiansen 30. okt 2009 kl. 12:07 (CET)
Ska ordn de' nu! Finn Rindahl 30. okt 2009 kl. 12:22 (CET)

Odd Asbjørn Mediås

Heia :) Fin artikkel, men liten innledning for meget aktiv mann - kan du fikse litt flere ord i den? ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 12:20 (CET)

Shæll bi!--Gunnar E. Kristiansen 18. nov 2009 kl. 14:44 (CET)
Kanskje tilog med litt om hvorfor han fikk Kongens gull? ;) Ser frem til påfyll! Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 15:21 (CET)

Isi?

Jeg tror jeg husker den :) - men er ikke det mer noe for gåtene eller noe slikt? ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 12:30 (CET)

Du har muligvis rett i din spekulasjon - kan du årne?--Gunnar E. Kristiansen 18. nov 2009 kl. 14:45 (CET)
Hm, hvordan skal jeg undertegne da, montro... GEK med påholden penn? ;) Jeg vet ikke en bedre måte enn bare å kopiere over teksten dit, og fjerne den på det gamle stedet ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. nov 2009 kl. 15:22 (CET)

Felleskjøpet Agri

Hei :) Startet nyåret med en liten artikkel, men har ikke noe historikk - har du peiling? :) GODT NYTT ÅR! Siri Johannessen (Siri J) 1. jan 2010 kl. 12:05 (UTC)

Fin sak Siri. Så den før jeg fikk mailen din. Men ndg dette er jeg nok ganske så blank du! - Men et godt nytt år ønskes du!--Gunnar E. Kristiansen 1. jan 2010 kl. 12:09 (UTC)

Knut Langfeldt

Du, hvor satt'n? - kan du og skrive litt mer om den "mappa" hans? Er ikke sikkert at alle henger med i den svingen der på direkten ;) God påske :) Siri Johannessen (Siri J) 29. mar 2010 kl. 10:45 (UTC)

Hmmm - hva satt hvor - sa du?Gunnar E. Kristiansen 29. mar 2010 kl. 10:48 (UTC)
Knut Langfeldt! Han satt til 1945, men jeg er ikke helt sikker på når'n begynte eller hvor han satt - Knut Peder Langfeldt ble født i Bergen den 14.januar 1925. Som 18-åring prøvde han å rømme til England, men ble arrestert og satt til 1945. Her samarbeidet han med den tysk-østerrikske antifascistiske militære liga! Det virker ikke helt som om det var i Norge, kan du si ;)
Og det med mappa hans, det finnes i siste setning i innledningen. Vil du titte igjen? :) G'natt! Siri Johannessen (Siri J) 29. mar 2010 kl. 21:54 (UTC)
Nå - så det tror du ikke; at det fantes antifascistiske tyske og østerrikske soldater i Norge i tiden 1940 - 1945? - Men - jo, det gjorde det. Nå skal jeg få skikk på framstillinga om Knut Peder, så blir det litt tydeligere. ;-)) OK? Gunnar E. Kristiansen 6. apr 2010 kl. 18:44 (UTC)
Jo, jeg regner med at de også fantes i Norge, men jeg vil mye heller at du sier det enn at jeg antar ;) Men, jeg tror du hoppet over en viss mappe... Jo, jeg skjønner deg, men det er det ikke sikkert at alle gjør ;) Fortsatt nysgjerrig hilsen fra Siri Johannessen (Siri J) kl. 23:46 (UTC)

Sandtorg kirke

Hei Gunnar'n :) Vil du være så snill å lage en fin innledning til denne artikkelen? Groeten fra Siri Johannessen (Siri J) 14. apr 2010 kl. 08:45 (UTC)

Kan jeg vel - seinere, naar jeg finner ordentlige ä ö og aa. La dem igjen heime, finner dem ikke her i Leipzig i alle fall. Gunnar E. Kristiansen 14. apr 2010 kl. 08:49 (UTC)
De ligger under redigeringsvinduet ;) (jeg har dem ikke på maskinen min selv...) Men, ta det i nord - er helt enig med du i det ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. apr 2010 kl. 09:13 (UTC)

Bien

Trenger ingress, litt mer enn det den har idag. Kunne du bidratt til det, siden du har skrevet størsteparten av artikkelen? vennlig hilsen Marthe Glad 31. mai 2010 kl. 10:55 (CEST)

Tjooo, kan jeg nok - trodde jeg hadde en jeg, men får titte en gang til da.:-)) Gunnar E. Kristiansen 31. mai 2010 kl. 11:06 (CEST)

Byafjellet

Hei Gunnar! På artikkelen om Byafjellet ser det ut til at noe mangler... Ida Tolgensbakk 30. jun 2010 kl. 15:22 (CEST)

Vart e likar no? Men egentlig skulle det vel bare vært et kolon etter Byafjellet omfatter. Slik: Byafjellet omfatter: Men det var det kanskje bare vi lokalkjente som forsto? _ (Ikke derved sagt at alle Søringer er trege!). ;-))Gunnar E. Kristiansen 30. jun 2010 kl. 17:28 (CEST)

Diskusjonsvarsel

Brede meieri

Hei Gunnar. Dette tegner til å bli en bra artikkel! Synes imidlertid du i innledningen kan stedfeste litt nærmere, for folk som ikke er lokalkjente, hvor meieriet lå (kommune f.eks.). Dessuten bør ingressen også inneholde nedleggingsår, dette kommer ikke helt klart fram. Når det gjelder kategorien Vestbygda, vær oppmerksom på at det er flere Vestbygder i Norge. Bare på flatbygdene rundt Mjøsa/Romerike kjenner jeg til Vestbygda på Toten, Stange og Gjerdrum. Kategorien "din" bør derfor hete Vestbygda (Snåsa). Fint hvis du kan opprette en slik kategori og flytte artiklene dit.

Dette ble kanskje litt mye, men belønning vil bli F-merking! Hilsen Trond Trond Nygård (Kallrustad) 2. nov 2010 kl. 11:00 (CET)

Hmmm - Hvorfor er det nødvendig med en stedsangivelse her? Kategoriene sier jo klart at dette dreier seg om Vestbygda i Snåsa kommune. Apropos kategorien Vestbygda: Ta nå en nærmere titt på teksten - så ser du at jeg er veldig klar over de mange vestbygder i Norge; i tillegg til de du nevner har vi f.eks Lødingen Vestbygd - ikke så langt fra her jeg bor. Ser nå at du allerede har omkategorisert til Vestbygda (Snåsa), noe jeg trodde jeg allerede hadde gjort.

Ad kategorien Meieri : der har jeg hatt en samtale med Ida om at meieriene skal knyttes til fylkene (i det minste), basert på at det jo i alle fall er/var et snitt på 2-3 meierier i alle kommunene. - Og jeg har ei heil rekke meierier fra Steinkjer-regionen som i alle fall har hatt om lag 20-25 meierier. Kategorien Meieri blir derfor alt for snever, meiner Gunnar E. Kristiansen 2. nov 2010 kl. 12:41 (CET)

Ah, - da venter jeg med å trikse med meierikategorien... men har du bilde av Binde Meieri? Om det ikke finnes bilde som er direkte relatert, kan det fungere med noe annet, - området, ei ku... ett eller annet sånt. Vennlig hilsen Marthe Glad 12. nov 2010 kl. 12:38 (CET)
Hei. Støtter fullt ut tanken om fylkesvise meierikategorier. Har sjøl skrevet om flere meierier i Oppland.Trond Nygård (Kallrustad) 12. nov 2010 kl. 12:42 (CET)
Ser at fylkesmeieriene går sin seiersgang. BRA!. Til Martes etterlysning av illustrasjoner til artikkelen om Binde meieri kan anføres at Forr Historielag i For sogn i tidligere Stod herred - nå Steinkjer, er underrettet om forholdet og at saken forventes å være i orden i løpet av nær framtid. - Til Kallrustad om stedsangivelsen før han vil "F-merke" artikkelen om Brede meieri: Synes du ikke det er nok at meieriet er kategorisert som beliggende i Snåsa kommune? - undrer Gunnar E. Kristiansen 12. nov 2010 kl. 13:50 (CET)
Hei Gunnar. Fint du tok opp spørsmålet om fylkesvise meierikategorier, som akkurat nå skal være ferdige. Når det gjelder stedfesting, mener jeg det er en konvensjon her på wikien (og i oppslagsverk allment) at dette skal gå fram i innledningen, ikke bare under kategorier. Kan være tungvint å bla seg helt ned til kategoriene for å finne ut hvor f.eks. Bjørnsgaard Meieri eller Brede meieri lå.Trond Nygård (Kallrustad) 12. nov 2010 kl. 13:58 (CET)

Margen overtar. Er dette din mening eller er det wikiens konvensjon? Gunnar E. Kristiansen 12. nov 2010 kl. 14:02 (CET)

Det er vel begge deler, men spør gjerne noen flere. Så lenge vi er et nasjonalt oppslagsverk, bør vi være presise i innledningen. Hadde det vært et lokalt nettleksikon, f.eks. Steinkjerleksikonet, ville svaret vært et annet.Trond Nygård (Kallrustad) 12. nov 2010 kl. 14:20 (CET)
Tilsluttes. -- Olve Utne 10. feb 2011 kl. 23:36 (CET)

Meidell Falch

  • Takk for tipset! Jeg har nå satt en lenke til artikkelen som du fant. Ha en fortsatt hyggelig kveld. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 10. feb 2011 kl. 12:16 (CET)

Det legges i ovnen

Hei Gunnar! Det flotte bildet fra Laup Teglverk var kategorisert som Produksjonssamvirke. Jeg endret det til Produsentsamvirke (en kategori vi hadde fra før). Men det var kanskje feil? Lurer Ida Tolgensbakk 14. feb 2011 kl. 13:09 (CET)

Morn du! Tja..., sannelig om jeg veit. Hva om dere tar en prat på "settet", og forsøker å definere hva begrepene egentlig innebærer. For meg virker begrepet produksjonssamvirke rett, og er faktisk beredt til å PÅSTÅ riktigheten av det når vi for eksempel kommer til å skulle beskrive Luma-fabrikken, margarinfabrikken Norge, Normal-sko osv - for å nevne noen av produksjonssamvirkedelene av dagens Coop BA sine bedrifter. Og da tenker jeg - i fortsettelsen av det - at bøndene i Stod som produserte teglstein og drensrør på Laup - i så måte ikke skiller seg vesentlig fra foran nevnte produksjons(samvirke)bedrifter. Ja, for det er vel et samvirke med sikte på produksjon vi her har for oss? ... tenker altså Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2011 kl. 13:33 (CET) den standhaftige.
For øvrig har også disse fått samme kategori: [1] [[2]] [3]

[4] og altså [5] Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2011 kl. 13:33 (CET)

Så til neste sak: Hvorfor slettet du kategorien Teglverk i Nord-Trøndelag - der var det (kanskje) tusenvis av teglverk!Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2011 kl. 13:33 (CET)
Hei Gunnar. Beklager at jeg blander meg inn i diskusjonen, men tipper at Ida mente kategorien foreløpig var unødvendig. Det kan vel bli aktuelt med fylkesvis teglverkskategorisering når volumet blir større. Også i fylker som Hedmark, Akershus og Oslo har det vært mange teglverk. Sjøl har jeg oppretta artikler om de to verka på "gærne sida" av Mjøsa, altså på Nes! Skriv gjerne om de andre verka i Nord-Trøndelag! Trond Nygård (Kallrustad) 14. feb 2011 kl. 13:42 (CET)
Beklagelsen er notert og godkjent! ;-)). Det forstår seg, men - hvorfor vente med det som likevel presser seg på? -tenker Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2011 kl. 13:58 (CET) - den standhaftige.

Hei igjen Gunnar! Jeg tror begrepet Produsentsamvirke var noe som ble laget av Siri J da vi startet opp med disse samvirke-inndelingene for lenge siden. Jeg skal høre med Ola (som har litt peil på samvirker etter hvert) hva han synes. Jeg synes umiddelbart at Produksjonssamvirke høres mer logisk ut, men jeg har virkelig ikke stort greie på dette, så jeg tror ikke det er jeg som bør ta avgjørelsene... Når det gjelder Teglverk i Nord-Trøndelag, så har vi ikke kommet til opprydding i "Etter område"-kategoriene ennå, men det ser ut til at vi kommer til å fjerne en del av dem. Det vil komme bedre søkemuligheter, og da vil kombinasjonen "Teglverk" og "Nord-Trøndelag" kunne samle de aktuelle artiklene uten at vi behøver å spesifisere dem på kategorinivå. Det blir mange mange nivåer i kategorisystemet hvis alt skal sorteres på område. Men som sagt, vi har ikke helt kommet dit i opprydningen ennå. Ida Tolgensbakk 14. feb 2011 kl. 14:04 (CET)

Ja, se der ja: Godt ord igjen! Dere får det nok til etter hvert. Jeg avventer og ser hva framtida bringer. Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2011 kl. 14:13 (CET) den ikke fullt så standhaftige.
Hehe. Det er bra at du er standhaftig Gunnar, vi trenger brukere som har meninger om og hensikter med kategoriene sine! Jeg tenker vi bare lar teglverk-kategoriene stå inntil videre, inkludert de som er Etter område. Så rydder eller roter vi ikke mer før vi har bestemt oss endelig. Beste hilsen Ida Tolgensbakk 14. feb 2011 kl. 14:21 (CET)


Stedsnavn i Egge kommune

Hei Gunnar. Har inntil videre sletta denne kategorien, da den kun hadde én artikkel, som heller ikke handla om stedsnavn. Har omkategorisert til Egge, som er en eksisterende kategori. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 4. apr 2011 kl. 10:23 (CEST)

Morn; jo jeg klarer ikke å legge ut mer enn en ny stedskategori av gangen i Egge jeg. Finner du noen som kan gjøre flere - la de komme til! Gunnar E. Kristiansen 4. apr 2011 kl. 14:26 (CEST)

Freddy Reddy

Hei Gunnar, tenkte jeg skulle nevne for deg at jeg har skrevet en liten stubb om Freddy Reddy. Det er jo ikke store sakene, og jeg har bare gjort research i sånn omkring en halv time... Men det hadde vært moro å få til mer! Beste hilsen Ida Tolgensbakk 4. apr 2011 kl. 12:19 (CEST)

Ok, han var vel gift - eller forlova med ei jente fra Harstad i sin tid. Men ut over det og at han var partimedlem - vet jeg per dato ikke. Men det burde ikke være vanskelig å finne mer om ham - f.eks via Arbark i Oslo.Gunnar E. Kristiansen 4. apr 2011 kl. 14:28 (CEST)

Gamnes og Vika i Harstad

Hei Gunnar! Oppdaga tilfeldigvis at det er et "rødt" bilde i artikkelen om Gamnes og Vika i Harstad. Vet du om det har blitt lasta opp, eller skal jeg slette lenken? Ida Tolgensbakk 18. apr 2011 kl. 09:32 (CEST)

Nei denne kjenner jeg ikke til Ida. Du får heller spørre en annen Gunnar - i den forbindelse anbefales Gunnar Reppen, som er fra de trakter! ;-)) Gunnar E. Kristiansen 18. apr 2011 kl. 09:36 (CEST)
Huff, jeg så bare at det var Gunnar E som hadde redigert sist, ikke at det var Gunnar R som hadde oppretta artikkelen :-) Beklager - Ida Tolgensbakk 18. apr 2011 kl. 09:44 (CEST)

Lang billedtittel

Hei Gunnar! Er det OK at jeg lager en kortere tittel på dette bildet?

«Ida fix»! på anmodning fra GEK - Gunnar E. Kristiansen 2. mai 2011 kl. 18:02 (CEST)
Siri våget seg frem med hekkesaksen - Bilde:Medlemmer av Steinkjer damekor som fikk 25-årsmedaljen fra Norsk Arbeidersangerforbund 20.6.1967.jpg - litt kortere, men kan kanskje enda kortere? (Ikke glem å slette omdirigeringen og rette lenker i så fall ;) ) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2011 kl. 15:10 (CEST)

Laber aktivitet?

Heia :) Det ser ikke ut som om det er stor aktivitet iflg Harstad Historielag/Aktivitetsprogram i 2011... Hva er klokt å gjøre her, tror du? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2011 kl. 14:30 (CEST)

Dette vil jeg helst ikke ha noen mening om. Gunnar E. Kristiansen 9. mai 2011 kl. 14:36 (CEST)
Ok, da stikker jeg innom den andre Gunnar'n :) Vet ikke om andre enn dere to kumpaner som har holdt på lenge nok (usual suspects? ;) ) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2011 kl. 15:06 (CEST)

Samvirkelag

Hei Gunnar. Prøver å rydde litt i kategorien for samvirkelag. Den er nå så stor og uoversiktlig at det er klokt å flytte både bilder og artikler til fylkesvise kategorier, f.eks. Samvirkelag i Troms. Har du høve til å bli med på en "flyttedugnad", der du tar ansvar for Nord-Trøndelag og Troms (dine områder)? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 10. jun 2011 kl. 13:37 (CEST)

Jeg kan muligvis bidra om noen dager - nærmer meg stygt deadline på en del stoff - om det skal bli publisert i år. - Og det vil jeg. Men om et par-tre dager kanskje. Vil denne kategoriseringen ha innvirkning på den differansen det er mellom Coop/NKL og såkalte uavhengige lag? Jeg mener; betyr dette at de så å si havner i samme sekk?- undrer Gunnar E. Kristiansen 10. jun 2011 kl. 13:55 (CEST)
Hei. De som er kategorisert under Coop NKL, beholder denne kategorien. Jeg tenker kun på å flytte fra kategorien Samvirkelag til Samvirkelag etter område (Troms m.fl.). Lykke til med innspurten! Heller ikke jeg rekker å gjøre noe før pinse. Apropos: God pinse!Trond Nygård (Kallrustad) 10. jun 2011 kl. 14:01 (CEST)
Hallo Gunnar. Nå har vi gjort en god jobb med samvirkelaga, synes jeg! Bedre orden slik det er nå, med kategoriene samvirkelag etter område, samvirkelagsansatte, samvirkelagsstyrer og -bestyrere. Nå ligger også alle underkategoriene på samme sted, altså under samvirkelag. Ser du jobber med kategorisering i dag også. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 21. jun 2011 kl. 13:14 (CEST)
Ser bedre ut etter hvert nå ja. Men det dukker sikkert opp enda flere "uorganiserte" snutter og bilder. Vi følger med, så da går vel det også! Gunnar E. Kristiansen 21. jun 2011 kl. 13:30 (CEST)

Tennstrand

Du Goinnjarn.... Nå sier du at Tennstrand ikke ligger på Hinnøya - også sier artikkelen om Tennstrand at det gjør - å ære som skjer hær'a? :) God sankthans - og brenn ikke ned Harstad ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 24. jun 2011 kl. 15:51 (CEST)


Skarp observasjon!

Hei Gunnar. Godt gjort at du så bygningen på bildet fra Næroset; den var godt kamuflert i lauvhavet!Trond Nygård (Kallrustad) 31. okt 2011 kl. 13:58 (CET)

God lokalhistorie bygger ofte på skarpe observasjoner .. eller selvfølgeligheter! Gunnar E. Kristiansen 31. okt 2011 kl. 14:00 (CET)

Indre Troms Auto

Hei.

Sitter du på muligheten til å skanne bildet Indre_Troms_Auto_AS.jpg påny? Der er et rykk i bildets øvre del.

--- Aaemn784 [] 16. nov 2011 kl. 20:51 (CET)

Kjeldearkiv

Hei Gunnar. Ser at du har oppretta en del Kjeldearkiv-artikler i det siste. Hva er grunnen til at du har plassert dem nettopp i kjeldearkivet? For meg ser de ut som vanlige artikler. bortsett fra at de er litt korte. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 2. des 2011 kl. 10:19 (CET)

Tja hvorfor lagres kilder i eget arkiv? Jeg tenker at jeg foreløpig har alt for lite om disse lag og foreninger/forsikringsselskap til å kunne lage en artikkel om saka, derfor velger jeg å lagre de kilder jeg har om saken - i kildearkivet - slik at også andre kan benytte seg av dem til evt. å kunne påbegynne en artikkel om foreningen el.a. Ja, sånn tenker jeg - men er det feil - så ber jeg om unnskyldning. Men jeg skylder også å fortelle at jeg har mange agn ute - for å få tak i mer stoff om disse småkildene. Dessuten skal anføres at jeg er anti-spire-artikler, som jeg tror kan virke mot sin hensikt. Gunnar E. Kristiansen 2. des 2011 kl. 15:00 (CET)
Hei Gunnar. Da lar vi dem stå slik inntil videre. Er ingen stor tilhenger av spire-artikler jeg heller. Synes i hvert fall det er liten vits i å skrive en snutt om en person eller et sted her på wikien, særlig hvis bedre informasjon kan hentes fra andre nettsteder. To linjer om Bjørnstjerne Bjørnson har ikke noe på wikien å gjøre......Har du forresten sett mitt innlegg på "Historiske gåter" ang. 1. august? Se http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/lokalhistoriewiki.no:Lokalhistoriske_g%C3%A5ter#1._AUGUST Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 5. des 2011 kl. 13:16 (CET)
Bra vi er enige.Gunnar E. Kristiansen 5. des 2011 kl. 14:40 (CET)

Mysostrøreren

Hei Gunnar. Morsom og grundig artikkel om den trondhjemske mysostrøreren! Lurer allikevel på om du kan lage en litt mer poengtert og "encyklopedisk" innledning, som en essens av hva artikkelen handler om.Trond Nygård (Kallrustad) 19. des 2011 kl. 10:44 (CET)

Tja det maa vel la seg gjoere, men ikke för over neujahr. Er utenlands, kan ikke du fixe i mellomtida? Er ikke tilbake för 3. januar. Gunnar E. Kristiansen 19. des 2011 kl. 19:07 (CET)

Edwin Sundnes

Hei Gunnar

Ser du har begynt på en artikkel om Edwin Sundnes (17. januar). Er tanken at denne skal bearbeides i nærmeste framtid? I så fall venter jeg med å kategorisere den. Den ligger nemlig blant de ukategoriserte artiklene. Helsing fra Kallen på Trond Nygård (Kallrustad) 31. jan 2012 kl. 13:39 (CET)

MÅRN-du!

Kjør kat. Det kan bli ei stund før jeg får gjort noe fornuftig med den. hilsen Gunnar E. Kristiansen 31. jan 2012 kl. 13:41 (CET) ; G i dur

Finnmarkskontoret i Harstad

Hei Gunnar,
Jeg tillot meg å ordne noen lenker til sida om Finnmarkskontoret i Harstad. Sidene Leif Bothner, Bjarne Berg-Sæther og Tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms lenka bare til den røde sida Finnmarkskontoret, så det er jeg endra på. Men er det slik at "Finnmarkskontoret" er identisk med "Finnmarkskontoret i Harstad"? Eller var det i Harstad bare ei avdeling? Jeg vil gjerne få klarhet i det før jeg eventuelt gjør det samme med Lyngen Samvirkelag og Skjervøy Samvirkelag.
Hilsen Aslak Kittelsen 21. mai 2012 kl. 11:33 (CEST)

Hei der. Det blir på en måte feil å bruke betegnelsen Finnmarkskontoret i Harstad, fordi - det var bare ETT Finnmarkskontor - og det var i Harstad. Mao: Det er for så vidt ikke feil å si Finnmarkskontoret i Harstad, men det var altså her at Finnmarkskontoret (som styrte med gjenreisningssaker for Finnmark) holdt til, ingen andre steder. Jeg ser at Gunnar Reppen har brukt Finnmarkskontoret i Harstad som overskrift på sin artikkel om Finnmarkskontoret, men det er vel å regne som en liten inkurie. Mvh Gunnar E. Kristiansen 21. mai 2012 kl. 11:54 (CEST)
Hei, takk for oppklaring. Jeg kan jo høre med Reppen om han synes det er OK å endre "Finnmarkskontoret i Harstad" til "Finnmarkskontoret", ettersom det er entydig. Hilsen Aslak Kittelsen 21. mai 2012 kl. 12:37 (CEST)
Jeg ser også nå at jeg fikk en e-post av deg tidligere. Årsaken til at jeg endrer er jo å få en viss sammenheng i artiklene, slik at vi slipper å ha røde lenker der vi faktisk har stoff om fenomenet. Jeg avventer nå svar fra Reppen, og hvis han godtar at jeg endrer artikkelnavnet til "Finnmarkskontoret" endrer jeg sjølsagt også lenkene tilbake! Mvh. Aslak Kittelsen 21. mai 2012 kl. 14:04 (CEST)
Den; den andre mail, ble sendt deg før jeg så din e-post til meg. :-)) Gunnar E. Kristiansen 21. mai 2012 kl. 14:10 (CEST)

Østgaard

Hei Gunnar. Godt forslag å F-merke artikkelen om Soland Østgaard. Dette er et solid stykke. Artig med Soland-navnet, som ellers er kjent fra Aukrust!Trond Nygård (Kallrustad) 15. jul 2012 kl. 15:52 (CEST)

Takk fore det; men jeg tillater meg å nevne at jeg har foreslått mange flere F-merkinger også.Gunnar E. Kristiansen 15. jul 2012 kl. 16:01 (CEST)
Hei. Skal ta en titt på dem, er så vidt tilbake fra ferie, og så litt tilfeldig Østgaard-forslaget ditt.Trond Nygård (Kallrustad) 15. jul 2012 kl. 16:04 (CEST)

Prester i Troms

Hei Gunnar. Fint at du oppdaga den nye kategorien, den ble oppretta da jeg begynte å skrive om prestefamilien Magelssen.--Trond Nygård (Kallrustad) 9. aug 2012 kl. 11:55 (CEST)

Kategorirydding

Hei Gunnar, jeg er tilbake etter lang pause. Nå sitter jeg på NLI på heltid, i hvert fall i et år framover, og wikien blir en av hovedoppgavene. Jeg går gjennom og rydder i en del kategorier nå, og håper jeg ikke krasjer for mye med deg. Si fra hvis noe blir galt - men jeg prøver å starte med de mest åpenbare slik at lista kommer ned i et antall som er lettere å jobbe med, så jeg tror ikke det skal bli altfor ille. Chris Nyborg 12. des 2012 kl. 10:56 (CET)

Morn du! og vær velkommen!!! Jo du merkes i støytan! ;-)). Fint jobbet med kategoriene, noe av det du har rydda i er jo også nokså "gammel", uten at det bør være noen unnskyldning for slurv med jobbinga mi. (Bare en forklaring).

Blir fint å jobbe sammen igjen. Håper du får være her lenge. Hilsen og handslag --Gunnar E. Kristiansen 12. des 2012 kl. 12:54 (CET)

Ole Kollien

Hei Gunnar. Tenkte vi måtte bruke alle disse interessante annonsene dine til noe, så i dag oppretta jeg en spireartikkel om Ole Kollien. Dødsannonsen var utgangspunktet, men jeg håpa også å finne han på Digitalarkivet og DIS-Norge også. Den gang ei. Men spirer er oftest livskraftige, hvis noen gjødsler og passer på dem. Kanskje en eller annen "gartner" der ute har noe å bidra med? Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 22. jan 2013 kl. 13:40 (CET)

To tanker ramler sammen! Men jeg fant ham heller ikke. Derimot fant jeg ingeniøren : http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:D%C3%B8dsannonse_for_Jens_Laache_Michelet_i_Adresseavisen_8.10._1942.jpg - derfor kan du kanskje også lage en spire der?

Eller hva med denne karen: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:D%C3%B8dsannonse_for_Heinz_Meyer_i_Adresseavisen_8.10._1942.jpg

I det hele tatt: Annonser kan brukes som basis for mye - også interlokal lokalhistorie!

Hei Gunnar. Oppretter gjerne nye spirer. Skal gjøre det i løpet av uka.--Trond Nygård (Kallrustad) 23. jan 2013 kl. 10:02 (CET)
Morn du! Veldig fint at du oppretter slike spirer - basert på dødsannonser. Men vær også obs på noen av de andre avisklippene jeg legger ut. For eksempel denne: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Omtale_av_Folkeakademiet_i_Indhereds-Posten_9.11.1917.jpg - hvor du finner forfatteren Clara Thue-Ebbel omtalt - og med ferdiglaget lenke i omtalen av saken.

Det samme kan gjøres med denne: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Annonse_for_firma_Bj%C3%B8rgvin_i_Indhereds-Posten_9.11.1917.jpg - som omhandler margarinfabrikken Bjørgvin i Trondheim. osv. .... --Gunnar E. Kristiansen 23. jan 2013 kl. 10:25 (CET)

Garberg og Michelet

Hei Gunnar. Takk for tilleggsopplysninger om Henriette Garberg. Jeg var litt kjapp i stad da jeg oppretta denne spira, fant henne i folketellinga under redigering av Fredrik Langes gate 11 og tenkte det var for dumt å ikke lage en artikkel. Du har kanskje sett at Jens Laache Michelet også er på wikien, med din dødsannonse som en av kildene?--Trond Nygård (Kallrustad) 30. jan 2013 kl. 14:04 (CET)

Fant den! Takk. Godt å være til nytte! --Gunnar E. Kristiansen 30. jan 2013 kl. 14:22 (CET)

Interessant bok

Jeg letter gjennom noen esker med bøker i går, og fant blant annet Einhardt Lorenz' Det er ingen sak å få partiet lite - NKP 1923–1931 (Pax 1983). Det er blant annet oversikt over partiavisene med masse interessante data, medlemstall på forskjellige steder, stemmetall under kampvoteringer i DNA og masse annet snadder. Jeg kommer, over litt tid, til å gå gjennom dette og få lagt ut mye av opplysningene, og da vil også noe av rammeverket for å skrive arbeiderhistorie på en masse forskjellige steder være på plass i og med at den ene enden av ei til tider stor floke blir nøsta opp. Chris Nyborg 17. feb 2013 kl. 09:29 (CET)

Jo den boka er et utmerket utgangspunkt for å få bedre forståelse av vår egen historie - det har du sannelig rett i. Rart ikke jeg har tenkt på det selv. Den har en fremtredende plass i bokhylla og jeg bruker den tidvis sammen med et annet meget godt kildeskrift: Arbeidernes leksikon 1933-1936. Jeg ser fram til å se hva du finner, og finner verdig å publisere på lhw. Mao: Flott initiativ synes --Gunnar E. Kristiansen 17. feb 2013 kl. 09:34 (CET)

Ymse nordtrøndere

Hei. Artig at du oppdaga artikkelen om Ole Andreas Foesnæs, ser at han er fra (omtrent) dine hjemtrakter. Har imidlertid problemer med å finne dødsåret hans, han er ikke i DIS-Norges gravminnebase. En annen Beitstad-kar, Odin Leopold Elnan, fikk F1 i samme slengen. Ellers har jeg også skrevet om Perander Romstad, med din dødsannonse som illustrasjon og utgangspunkt. Du får bare fylle på med opplysninger om du kommer over noe. Ha en fortsatt trivelig dag. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 7. mar 2013 kl. 12:16 (CET)

Ikke farlig å "oppdage" dine - og andres forskjellige "krimspring" på dette nettstedet. Det er jo bare å bla seg igjennom de siste par hunder nye oppslag - så ser man jo det. Jeg betvilte først din revisjon av Perander Romstads heimstadskommune, men skjønner nå at tilmed jeg kan ta feil (den satt langt inne du). Ndg O.L.E. så har jeg gjennom diverse innfløkte krumspring også funnet ham som sekretær i Innherred småbrukarlag, som kom i gang ved STOR hjelp av en annen god Arbeiderdemokrat. Historien hans kommer snart den også. Men jeg tror jeg vil skrive litt mer om en av Innherreds mest språkføre og liberale mænd; Aake O. Verdal. Har nett fått hans skrift om Inntrøndelagen fylke av Det norske totalistlag: 25-årsminne (1891-1915), Prenta hjaa l/l Indhereds-Posten og kosta av fylke. Den sistnevnte avisa var da eid og driftet av Odin Leopold. Her ser vi på en meget illustrerende måte hvordan alt henger sammen med alt (på Inherred) - som det egentlig heite!!! Meine --Gunnar E. Kristiansen 7. mar 2013 kl. 14:43 (CET)
Måtte lese meg kraftig opp på innherredsgeografi før jeg kunne kategorisere Romstad, men det er bra vi ble enige. Ellers holder den mannlige befolkningen seg med kraftfulle, solide fornavn av typen Perander, Odin og Leopold. Her kan en fort få assosiasjoner til både greske bystatstyranner, norrøne guder og belgiske konger. Men det er vel meininga og?--Trond Nygård (Kallrustad) 7. mar 2013 kl. 14:53 (CET)
Ndg navn tror jeg nok du har heilt rett. Men du veit, for oss nord-trøndere, så er Odin et navn vi forbinder med Jøa - i større grad enn guden med samme navn. Hva gjelder leopåll, som beistøingen uttaler det, så er jeg mer i tvil. Periander har jeg ellers aldri vært borti. Men ta en titt på bildet av Stenkjær Arbdeiderpartis Sangkor og se på navna der: http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Stenkj%C3%A6r_Arbeiderpartis_Sangkor_1918.JPG - jf Patroklus! --Gunnar E. Kristiansen 7. mar 2013 kl. 15:03 (CET)
Patroklus ja, det høres helt gresk ut for meg...--Trond Nygård (Kallrustad) 8. mar 2013 kl. 09:57 (CET)

Takk

Takk for rydding av kategorier, jeg var sliten og det ble noen nedlagte kommuner som hang igjen. Chris Nyborg 12. apr 2013 kl. 20:35 (CEST)

Ny forside

Da er Forside:Arbeiderbevegelsen oppretta. Den kan nok avsløre en del merkelige kategoriseringer, og en del artikler bør nok legges inn i hovedkategorien for å komme med - men nå har vi i hvert fall en side som presenterer temaet, så kan vi finpusse etterhvert. Men nå skal jeg ut og nyte det dårlige været - som gir en utmerket grunn til å sitte under tak på Deichmanske bibliotek. Chris Nyborg 22. jun 2013 kl. 10:55 (CEST)

Dette ser veldig bra ut. Du har gjort en kjempejobb! Vi skal også ut i gråværet; til byen for å se åpninga av FINN - Festspillene i Nord-Norge. Det drypper litt i dag, men temperaturen er ok. (Over 10 grader). Får ta med oss boder og utstillinger på torvet - og et par musikknumre fra scenen - der NRK for første gang!!! - skal sende direkte fra FINN. Seinere: Rømmegraut! --Gunnar E. Kristiansen 22. jun 2013 kl. 11:12 (CEST)

Henriette Benum

Hei Gunnar. Nå har jeg lagt til Henriette Benum i lista over Klæbu-utdanna lærere. Lette også etter henne i Norske skolefolk fra 1934, men hun var ikke oppført der. Vi høres. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. mai 2014 kl. 09:44 (CEST)

Jeg har nå hand om et slektshefte fra Benan i Beitstad - skal se hva mer vi finner der om tanta til NKL-sjef Jarle Benum, sønn av Paul Benum - en artikkel som også skal utvides noe. Helsing --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 6. mai 2014 kl. 11:33 (CEST)

Aarvik

Hei Gunnar. Kanskje du veit mer om denne karen: Erik Aarvik--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. sep 2014 kl. 09:40 (CEST)

Her er jeg blank! Fant bare at han var født i Skaun kommune. --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 10. sep 2014 kl. 09:48 (CEST)
Den er grei, Gunnar. Takk for hjelp uansett.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 07:33 (CEST)

Steinkjer komm. kino

Jeg mener deler av denne teksten (Steinkjer komm. kino) hører i kjeldearkivet, en del er utpreget personlig. "Bil; sa du?" for eksempel. Jeg mener også at artikkelen bør flyttes for unngå forkortelsen. MortenHV (diskusjon) 10. sep 2014 kl. 21:25 (CEST)

Hei. Enig med Morten i dette. Hva tror du, Gunnar? Jeg synes vi også trenger en mer leksikalsk artikkel om kinoen, som kan komme i tillegg til denne artikkelen.--Kallrustad (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 09:45 (CEST)

Avisklipp

Hei Gunnar. Jeg flytta klippa fra Framtid i Nord til artikkelen. Derfor trenger vi ikke lenger kategorien for klipp fra denne avisa. Generelt prøver vi å holde tallet på kategorier nede; for avisklipp er det oftest best å bruke gallerier. Unntak er storaviser som Aftenposten, der vi har flere hundre faksimiler. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 08:15 (CEST)

Jeg skjønner at det kan være plagsomt for dere med mange kategorier. Mitt inntrykk som bruker er derimot det motsatte. Hva som eventuelt kan gjøres med det motsetningsforholdet står det (dessverre) ikke til meg å avgjøre. Men at noen burde se at kategorier ikke bare kan brukes blott og bart som det, men også som søkebegrep, det ønsker jeg meg.

Vel jeg har vel om lag et hundretalls flere avisklipp fra denne avisa; Framtid i Nord, som jeg svært gjerne ville ha gjort flere oppmerksomme på, men å legge alle inn under artikkelen om avisa blir nok litt for voldsomt. Dessuten; at begge klippene er fra min hånd - både som debattant og som bidragsyter er ikke helt bra. Jeg vil derfor i denne omgang fjerne de fra artikkelen. Kan noen nå si hvilke kategorier som er lov å bruke på avisklipp - etter denne redegjørelsen fra Kallrustad? - Jeg mener; om det nå ikke skal angis hvor klippet er henta fra, blir det vanskelig å finne tilbake til det - for ikke å snakke om å finne det for brukere som ikke nødvendigvis er bidragsytere.

Hei igjen. Vi kan nok gjenopprette kategorien den dagen du begynner med masseopplasting av klipp. Men vi kan ikke ha mange kategorier som står i «beredskap». Foreslår at i hvert fall det ene innlegget kan settes inn igjen som illustrasjon, og så laster du opp et nytt innlegg som er skrevet av noen andre. Da framstår ikke artikkelen som ditt partsinnlegg.
I filnavnet inngår uansett «Framtid i Nord», og dette gjorde at jeg fikk treff på alle avisklippa da jeg søkte. Kategori er derfor ikke et nødvendig gjenfinningsverktøy i dette tilfellet. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 09:16 (CEST)

Beredskapsargumentet er brukt før! Det ble ikke bedre nå.

Så må vi altså sørge for at kildebetegnelsen står i filnavnet - eller hva?--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 09:35 (CEST)
Ja, veldig fint hvis filnavnet gir et hint om kilde, evt. emne, evt. begge deler. Må se an fra tilfelle til tilfelle, men når det gjelder avisklipp har opplasterne stort sett brukt avistittelen i filnavnet.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 09:46 (CEST)

Mediås

Hei Gunnar. Du visste det kanskje allerede, men Odd Asbjørn Mediås døde på tirsdag. Så dødsannonsen hans i Aftenposten i dag. Har derfor redigert litt i artikkelen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. okt 2014 kl. 09:30 (CET)

Dette var ikke uventet, men ukjent - så takk for red. Jeg skal til Steinkjer til helga og blir til fredag 7., så da får jeg sikkert med meg begravelsen av denne hedersmannen. --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 31. okt 2014 kl. 11:08 (CET)
Blir sikkert mange i begravelsen. Han gjorde seg bemerka på mange felt. God tur til Steinkjer.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 31. okt 2014 kl. 11:33 (CET)

Isak Shotland

Hei! Hvorfor har du fjernet min presisering av fødestedet i Litauen samt kildehenvisningen? Formoder det skjedde ved en inkurie, men er ikke sikker. Halvparten av de norske jødene kom fra Nord-Litauen, og dette er ikke særlig godt kjent av alle de gjenværende jødene. På denne tiden var Nord-Litauen en del av det russiske imperiet, men ikke det Russland der russerne bor. Jan S. Krogh (Jakro64) (diskusjon) 5. feb. 2015 kl. 08:59 (CET)

Ja, dette var en utilsiktet gjerning, som jeg nå har korrigert. Beklager så meget!--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 5. feb. 2015 kl. 09:25 (CET)

NS-kommuner

Hhei, jeg stilte tilbake kommuneangivelsen i Nasjonal Samling-artikkelen. Lista viser til eksisterende kommuner i 1945, og det er av en viss interesse å bruke dem - i de to tilfellene kan man se at bykommunen Mo er med, mens herredskommunen Nord-Rana og den delen av Sør-Rana som inngår i dagens Rana kommune ikke er med; det samme gjelder Haltdalen, der Ålen kommune ikke er med på lista. Ved å bruke kommuner som ikke eksisterte i 1945 mister man muligheten til å findele - når vi først har statistikk som fordeler seg på de mange kommunene vi hadde den gangen. Jeg la inn korte artikler om de to kommunene - var midt i et rush på tidligere kommuner da jeg så dette. Chris Nyborg (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 14:58 (CEST)

Forstænd! --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 15:02 (CEST)
Regna ikke med å møte motstand heller - men alltid greit å forklare hvorfor jeg tilbakestiller ting andre gjør. Chris Nyborg (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 15:05 (CEST)

God PR!

Gratulerer med god omtale i Harstad Tidende - det er vel fortjent! Chris Nyborg (diskusjon) 27. okt. 2015 kl. 18:18 (CET)

Kjenner du noen i ...

Svolvær som kanskje vet mer om Fil:Kanstadsamlingen - NMF010005-00106.jpg? Jeg tror kioskflyttingen må ha funnet sted i det nabolaget... ;) God pinse! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2016 kl. 11:38 (CEST)

  • Jeg bor i Harstad i Troms, Svolvær er i Nordland og ca 17 mils kjøring i bil, men man kan selvsagt også ta Hurtigruta, men siden det tar drøye tolv timer, velger man enten bil eller buss nå til dags. :-)). Nei - jeg kjenner faktisk ingen i Svolvær; beklager.
Tja, jeg kjenner folk på Sortland og i Sauda, så jeg ville ikke utelukke noe som helst når det kanskje var innen samme historikersnirkler. Du vet, i denne digitale tidsalderen er det mange flere muligheter enn da jeg var ung ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2016 kl. 11:57 (CEST)

Fritering

Hei og godt nyttår! Det aner meg at du kan ha en god del å bidra med her...? :-) Olve Utne (diskusjon) 1. jan. 2017 kl. 23:14 (CET) Det nye året hylles, og herfra ønskes deg og dine alt vel. - Men - ndg fritering; nix kunnskap. Det hender jeg spiser friterte piroger, men oppskrift og metode er for meg totalt ukjent. (Du mistenker meg kanskje for å være glad i mat; og der må jeg medgi at du er inne på noe, men denne metoden kjenner jeg for lite til å skulle begi meg ut på å agere expert).--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 2. jan. 2017 kl. 22:41 (CET)

Fråhaldssaka i Telemark

Hei. I lista over privatarkiv frå Telemark kan ein sortere ved å trykke i den øvste kolonna. Sorterer ein etter "organisasjonskategori" og blar ned til organisasjonsnummer "09,10" ser ein alle arkiva etter fråhaldsrørsla i Telemark.

Dette er sjølvsagt berre dei arkiva som har dukka opp i kartleggingsarbeidet for dette prosjektet, og det eksisterer heilt sikkert fleire bevarte arkiv som det ikkje er gjort greie for. Men her er i alle fall 39 slike arkiv som det kunne vere spanande å studere nærare. --Per Eriksen Ormestøyl (Per Ormestøyl) (diskusjon) 1. okt. 2018 kl. 14:18 (CEST)

Harstadutstillinga

Hei. Ser at vi har mange illustrasjoner og røde lenker til Harstadutstillingen 1911. Er det mulig at de to ærede gunnarer kunne skrive en liten artikkel om denne? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. des. 2018 kl. 09:46 (CET)

Dette er nok "min baby"; jeg har en sak på i overkant av 16 A-4 sider. --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 3. des. 2018 kl. 11:16 (CET)
Ser fram til fødselen til denne store babyen!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. des. 2018 kl. 11:30 (CET)

Ragna på Mengshol

Hei Gunnar. Så litt tilfeldig at du hadde lasta opp dødsannonsen til Ragna Mengshoel. Fra hjemmekontoret er det fri utsikt og bare fem kilometer til Mengshol (også kjent som ferjested ved Mjøsa), så jeg følte meg forplikta til å skrive en ørliten artikkel om henne. Tragisk skjebne, døde 23 år gammal av hjertesjukdom (ifølge kirkeboka). Ha en fortsatt fin seinsommer!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. aug. 2020 kl. 13:56 (CEST)

Merke

Hei, jeg debatterer ikke på mail. Men kan legge til at merket, som det har blitt sagt, er laget for å stå i ei tid. Ei uke, evt en måned. Neppe 7-8 måneder, da kan man eventuelt lage et nytt merke som passer til den situasjonen. Det er imidlertid ikke slik at noen har noen enerett på å redigere et emne. Andre innbyggere i Norge som vet mer enn oss om et gitt emne, kan plutselig registrere seg som brukere. Personer vi venter på informasjon fra, kan plutselig bestemme seg for å legge inn dette selv (nå snakker jeg generelt). Når det er sagt, tror jeg ikke det er sannsynlig at brukere kommer til å kaste seg over sida selv om den ikke skulle ha merket lenger. Jeg var der bare for å hjelpe til med defaultsort som var blitt glemt. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 7. feb. 2022 kl. 08:41 (UTC)Svar[svar]

  • Hei; jeg er opplært til å besvare brev. Selv om denne læreprosessen skjedde for godt over 60 år siden, tar jeg det for gitt at den også gjelder elektroniske brev. Men for all del; takk for din bistand som jeg skjønner var godt ment. Og - jeg er ikke slik innstilt at jeg ser meg som så suveren at jeg alene skal redigere alt jeg har startet på i lhw. Ja, for da ble det sannelig tynt nok her. --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 7. feb. 2022 kl. 08:50 (UTC)Svar[svar]

Senjens Baadforsikringsselskab

Hei, da har jeg laget en mal slik jeg nevnte i går, Mal:Senjens Baadforsikringsselskab. I og med at det ikke finnes noen artikkel ennå er det vanskelig å få brukt den skikkelig nå, men på https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Spesial:Lenker_hit/Mal:Senjens_Baadforsikringsselskab finner du alle bildene. Jeg har også laget den autogenererte sida Bruker:Cnyborg/Senjens_Baadforsikringsselskab - den kan vi flytte vekk fra min brukerside når vi har et annet lurt sted å legge den.

Laster du opp flere bilder knytta til selskapet, er det bare å lime inn {{Senjens Baadforsikringsselskab}} et eller annet sted i bildebeskrivelsen, så vil bildet automatisk bli med i galleriet. Chris Nyborg (diskusjon) 9. aug. 2023 kl. 08:48 (UTC)Svar[svar]