Asker og Bærum historielag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen bør oppdateres. Se evt. diskusjonssiden for merknader.

Asker og Bærum historielag er et historielag som omfatter Asker kommune og Bærum kommune i Akershus. Laget ble stiftet på Løkke restaurant i Sandvika 13. oktober 1952. Årboka utkom første gang i 1956.

Laget har som overordnet mål å verne om kulturminnene i de to bygder og spre kunnskap om bygdenes fortid. Initiativtaker til opprettelsen av et historielag var Hans Chr. Mamen (f. 1919). Historielaget arrangerer møter vekselvis i Asker og Bærum på steder som Bærum bibliotek på Bekkestua, Askertun m.fl. Laget har ca. 800 medlemmer. Det arrangeres foredrag som er åpne for alle. Foredragene har temaer knyttet til lokalhistorie eller av mer generell kulturhistorisk interesse. Laget arrangerer også turer i nærmiljøet og andre steder av historisk interesse.

I tillegg å utgi årbok har laget vært utgiver av bøker med lokalhistorisk stoff. Det har i de senere år engasjert seg i «den kulturelle skolesekken» og samarbeider med skoleetaten om flere kulturtilbud til skolebarn. Laget deltok i utgivelsen av trebindsverket om Asker og Bærums historie som kom ut i 1980–82 og er oppdragsgiver for Heggedals historie som 2008 var under arbeid. Laget har tre æresmedlemmer: Hans Chr. Mamen, Tore Brønner og Harald Kolstad.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker og Bærum historielag er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.