Brukersamtale:MortenHV

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 23. jan. 2023 av Kallrustad i emnet Astrid Olsen
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, MortenHV! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på hjelpesidene våre. Ellers er det bare å sette i gang med å skrive om lokalhistoriske emner som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukere med samme interesser og eventuelt legge inn dine egne. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, MortenHV! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukarar med same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg (diskusjon) 25. feb 2014 kl. 14:26 (CET)

Hjertelig velkommen hit, Morten! Hyggelig å se deg på wikien, håper det blir flere bidrag om Malurtåsen :) --Aslak Kittelsen (diskusjon) 27. feb 2014 kl. 11:12 (CET)

Grinifanger

Hei Morten, glimrende observert at kategorien «Grinifanger» er såpass lite brukt. Jeg tok like godt et raid og fikk kategorisert en god del personer derunder! --Aslak Kittelsen (diskusjon) 2. apr 2014 kl. 10:11 (CEST)

Hundreåringer

Hei, og takk for fine artikler om hundreåringene Maria Rhoden og Roald Kåreid. Nå har jeg lagt dem inn i lista. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 09:13 (CEST)

Gjøvikensere

Flott med ny artikkel om Agnar Ellefsen + utvidelse av stykket om Else Qvale. Fint at skoleferien brukes til noe produktivt! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 12:53 (CEST)

Hei Morten. Godt spørsmål (Ellefsen). Hovedregelen er at korte opphold et sted (1-4 år) ikke skal føre til kategorisering. Ser at Ellefsen har bodd korte perioder i både Bodø og Haugesund, så dette gjelder nok han også.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. aug 2014 kl. 08:16 (CEST)
Kategoriserte ham likevel som Bodø siden han gjorde seg bemerket der (stiftet en orden), Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 13. aug 2014 kl. 08:49 (CEST)
Ja, det er helt greit. Aktiviteter som ordensstifting kvalifiserer for kategorisering!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. aug 2014 kl. 08:53 (CEST)

Takk

Hei. Vanlig å skille med kommune ja. Takk for at du korrigerte slurvefeilen min. Vi høres. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. aug 2014 kl. 15:23 (CEST)

Flott med bilder fra villastrøket i Nordbyen. Jeg har nå skrevet om Paal Bergs veg og fortsetter med Ivar Aasens gate. Flere kommer neste uke. Har også lagt til litt i artikkelen om Volumhandel i Gjøvik kommune. Met synsing foreløpig, om Kirkeby. Ønsker deg ei fin helg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. sep 2014 kl. 11:27 (CEST)
Morsomt med artikkel om Tour de Finance! Ønsker deg ei riktig trivelig helg. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep 2014 kl. 14:41 (CEST)
Det er ikke så lange veien fra NLIs lokaler ned til Tour de Finance, så hvis ikke Stig Rune kommer meg i forkjøpet kan jeg få tatt noen bilder. Da jeg bodde i Gamlebyen sykla jeg forbi der hvor TdF bråslutter, og holdt stadig på å få et treningsfantom i sida - får noen ganger inntrykk av at de ikke er så mye en høyreregel som styre vikeplikt i Oslo som en vestregel - den som bor lengst vest i byen har forkjørsrett. Chris Nyborg (diskusjon) 19. sep 2014 kl. 14:48 (CEST)
He he. På Toten har vi en parallell til vestregelen: storbonden har alltid rett! Gjelder til og med på gang- og sykkelvegene, der du kan risikere parkerte traktorer eller digre SUVer. God helg til deg også, Chris!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep 2014 kl. 15:04 (CEST)

Sverre Halbo

Tusen takk for hjelp med artikkelen om Sverre Halbo, glimrende at du fant ut om krigsfangenskapet hans! Står det noe hos Ottosen om hvor i Tyskland leirene lå? --Aslak Kittelsen (diskusjon) 19. okt 2014 kl. 21:58 (CEST)

Gjøvik-historie

Moro at du har hengt deg på det uformelle lærerprosjektet på wikien. Så artikkelen om Elias Kvassnes; det er 99 % sannsynlig at han var lærer på Våstad skole, men jeg skal dobbeltsjekke med boka Da klokka klang. Ser også fram til stykke om Ole Kolberg. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. okt 2014 kl. 15:40 (CEST)

Hei igjen. Da har jeg lagt til opplysninger om Kvassnes fra Da klokka klang. Boka er faktisk digitalisert; det har skjedd nå nylig, se denne malen: Gjøvik historielag: Da klokka klang... - Grunnskolen 250 år : beretning fra skolene i Gjøvik, Vardal, Biri og Snertingdal, 1989. Digital versjonNettbiblioteket.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. okt 2014 kl. 12:25 (CEST)

Elise Kjøs

Flott med rask og nøyaktig utvidelse av artikkelen om fru Kjøs! Dætta kæin du ja! God helg! PS! Nå er vi påmeldt HIFO-møtet.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. okt 2014 kl. 15:09 (CEST)

Topp er topp

Hei. Glimrende med artikkel om Mathias Topp. En viktig gjøvikenser. Var ikke klar over at han var omtalt i gamle NBL før jeg så artikkelen din. Hekta meg på og oppretta artikkel om fru Eline Topp og Mathias Topps veg. Den siste er det kanskje mulighet for bilde av når lyset omsider kommer tilbake til Gjøvik? Takk for sist forresten! Fredrik Monsen var et interessant bekjentskap. Er Tore Prysers artikkel i siste NBL det mest omfattende, generelle stykket om han?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. nov. 2014 kl. 12:50 (CET)

I prosa er det helt sikkert det (stortingsbiografiene er punktvise), men den inneholder noen unøyaktigheter. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 18. nov. 2014 kl. 22:46 (CET)

Monsen og Pedersen

Hei Morten. Du veit kanskje mer om denne karen: Andreas Pedersen. Regner med at han var en kjenning av Fredrik Monsen. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. nov. 2014 kl. 11:21 (CET)

Flott med tillegg om Pedersen. Nå ble artikkelen såpass fyldig at jeg satte inn overskrifter.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. nov. 2014 kl. 09:35 (CET)

Lied

Hei Morten. Fint med artikkel om Herman Ulfert Lied. Tok tak i rødlenka til faren Johan Fredrik Lied (1869–1939) og oppretta et kjapt stykke. Var moro at han også kunne knyttes til Vestfos Cellulosefabrik.

Interessant familie, var toneangivende på Gjøvik i fire generasjoner, fra apoteker H.U. Lied kom til byen i 1879. Stortingsmann Harald Ulfert Lied kunne vi kanskje skrive om også? Inntil videre ønsker jeg deg ei god helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. jan. 2015 kl. 13:52 (CET)

Sletting av fotografartikler

Hei, ser at du har lagt inn {{slett}} på en del artikler fra Preus fotomuseum. Det er en god del av dem hvor det er lite eller ingen informasjon, men hensikten med å legge inn fotoregisteret var å videreutvikle det her, og ved hjelp av navn og de få opplysningene vi har (i en del av dem er det kilder som gir mer info) får vi i mange tilfeller til å lage informative (om enn korte) artikler. Jeg sletta en av de du hadde merka - mannen var ikke nevnt i kilden som var oppgitt, så noe var feil - men de fleste av dem blir nok inntil videre stående med bare «er/var fotograf» som tekst, inntil vi ser om oppgitte kilder, folketellinger eller annet kan få oss videre. Så får vi etter hvert finne ut når vi skal definere dem som umulige og eventuelt søke opp alle med teksten " er/var fotograf" og slette dem. Det er også en del som blir sletta av medarbeidere på Nasjonalbiblioteket, som har litt mer oversikt over hvorfor enkelte personer har blitt ført inn i registeret, og dermed kan ta avgjørelser på litt bedre grunnlag enn oss andre. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jan. 2015 kl. 14:54 (CET)

En lite PS: Se Jon Østeng Hov, som om litt blir pussa opp, som et eksempel på at her er det mulig å finne ting ganske enkelt så lenge navna ikke er altfor vanlige. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jan. 2015 kl. 14:56 (CET)

Vel utført

Fin artikkel om Blommenholm Vel, med lenke til flere av formennene. Blommenholm må vel regnes som et av landets mest velstående områder, så her kan vi få fram en del interessant om Norges økonomiske og sosiale elite. Hvis du har en tilsvarende tekst om Malurtåsen Vel, må du gjerne legge ut den også.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. jan. 2015 kl. 11:30 (CET)

Fint med kategori på Julie Alfstad. Viktig dame, kledd i rosa! Her er forresten en kar med styreverv i Blommenholm Vel: Gillis Bielke.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. jan. 2015 kl. 10:11 (CET)

Tyske håndverkere

Hei Morten. Takk for fiksing av artikkelen om J.C.C. Aschenbach. Interessant med han og Johannes Volkmann, to av de ledende "byggerne" på Opplanda var begge fra Tyskland.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 14:55 (CET)

Ja, det begynner å bli mye bra innen Gjøvik nå. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 19:24 (CET)

Lillebrænd

Hei Morten. Svært grundig og interessant stykke om Petter Lillebrænd. Satte på F2, i tillegg til at mannen blir "ukas artikkel" snart. Lurte forresten på om du kunne presisere når han bodde i Skolegata; ifølge 1942-adresseboka var han bosatt i Tordenskjolds gate. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. apr. 2015 kl. 10:01 (CEST)

Gravminnebilder

Hei. Så gravminnebildene dine. Fint at vi er i gang med Gjøvik kirkegård.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mai 2015 kl. 14:37 (CEST)

Henretta-kategorien

Hei, det har vært en liten diskusjon mellom noen av oss om falne-kategoriene, og vi tenkte å skille på forskjellige grupper som det kan være greit å behandle hver for seg. Tanken var at de som ble likvidert av motstandsbevegelsen skal ligge i egen kategori, Kategori:Likviderte under andre verdenskrig - har bare ikke kommet dit ennå. Henretta-kategorien skal da omfatte både rettslige og utenomrettslige henrettelse foretatt av okkupasjonsmyndighetene. Chris Nyborg (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 10:18 (CEST)

Det er greit nok, jeg bare registrerte at Karsten Lorange (1909–1944) var plassert under henretta. Har endra ham til likvidert. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 17:01 (CEST)

Kristensen

Poet og lektor Hans Kristiansen, som vi har en samskrevet artikkel om, er død. Gikk bort fem dager før 102-årsdagen sin.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 10:59 (CEST)

? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 12:16 (CEST)
Spørsmålstegnet var berettiga. Jeg mener Hans Kristiansen!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. aug. 2015 kl. 12:27 (CEST)

Burull

God dag. Meget bra at artikkelen om Leif Burull fikk påfyll. Han fortjente mer enn ei "spire" som amatørfotograf i Preus-registeret. I samme slengen oppretta jeg også en artikkel om garden Burul, som faren Peter Burull kom fra. God helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. aug. 2015 kl. 13:48 (CEST)

Otine Hanssen

Heisann. Henne var det ikke lett å finne mer om. Du har tydeligvis brukt Digitalarkivet du også, uten resultat. Kanskje Mjøsmuseets avdeling på Kapp kan ha henne i personregisteret sitt? Du kan evt. sende en e-post dit. Sjøl har jeg dessverre ikke tilgang til særlig med offlinekilder.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. okt. 2015 kl. 16:22 (CEST)

Hunn

Fint med flere bilder fra Hunn gravlund. Satte dem inn i galleriet.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. nov. 2015 kl. 11:47 (CET)

Hei. Ifølge gravsteinen het fru Lillebrænd Inga, og ikke Ida.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. nov. 2015 kl. 07:55 (CET)

Sundt

God morgen. Lurte på om artikkelen om Eilert Sundt (1881–1973) fortsatt er under arbeid. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. des. 2015 kl. 09:05 (CET)

Gjelder for så vidt også imperialisten Gunnar Heide. Spennende figur, forresten!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. des. 2015 kl. 09:20 (CET)

Pekersider

Hei. Så spørsmålet ditt ang. pekersider. Helt fint hvis vi får mer eller mindre komplette pekersider, der det nødvendigvis blir en del røde lenker.

Ellers er jeg glad for innsatsen din på vegfronten! Moro at vi er flere som skriver om gater og veger på Gjøvik, som er en litt krevende øvelse uten et eksisterende byleksikon å bygge på. Men primærkilder er uansett å foretrekke, og jeg ser du blant annet har lagt inn sitater fra disse. Kan du forresten legge vegartiklene dine i tabellen, altså i Gater og veger på Gjøvik? Ellers håper jeg at vi treffes på torsdag klokka 13.30! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. feb. 2016 kl. 09:18 (CET)

Ålesund leksikon

Hei ! Jeg har akkurat opprettet siden kl 12.51, så du må betrakte siden som under arbeid ennå, men takk for korrigeringer og rettinger. Malen for siden er hentet fra Harstad leksikon, bilder og logoer vil selvsagt bli byttet ut. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 13:33 (CET)

Kristian Thaulow Petersen

Du driver fortsatt med Kristian Thaulow Petersen? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. apr. 2016 kl. 13:44 (CEST)

Hunndalsbutikk

Da var det slutt for Hunndalen Sport, Morten. Konkurs.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. apr. 2016 kl. 11:53 (CEST)

Er jo tøff konkurranse innen sportshandelen der. Så det var noe nytt på plass i Apotekergården (Gjøvik). Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 28. apr. 2016 kl. 16:45 (CEST)

Gullmedalje

Du tildeles herved gullmedalje i disiplinen Hamar-løft! Mange gode artikler på god tid. Og vel fortjent ukas artikkel: Jens Rennord Schreiner.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. aug. 2016 kl. 13:37 (CEST)

Tusen takk. Jeg skriver offline, derav så kort tid mellom. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 9. aug. 2016 kl. 17:11 (CEST)

F-merking

Takk for at du tipser om gode artikler. Frøningen Anton Solbraa har fått F1, mens Philip Pedersen er forfremma til F2. Ser på de andre seinere.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. aug. 2016 kl. 11:06 (CEST)

Evang

Takk for korrektur, og for bildet av Sigurd Evangs gravminne.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. jan. 2017 kl. 09:00 (CET)

Johs Havnevik AS

God kveld! Den artikkelen jeg opprettet om Johs. Havnevik var ment å skulle omhandle firmaet Johs. Havnevik AS med virksomhet innenfor både flere bokhandeler i Ålesund og trykkeri. Jeg tar derfor å lager en "ny" artikkel om firmaet og lar selvsagt personartikkelen stå. Med vennlig hilsen --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 6. mai 2017 kl. 21:07 (CEST)

OK, trodde den var ferdig. Man kan bruke Mal:Under arbeid hvis det ventes en forstørring av artikkelen. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 7. mai 2017 kl. 19:36 (CEST)

Spreke bærumsdamer

Hei Morten. Har du flere opplysninger om disse medaljegrossistene fra Bærum, nemlig Berit Berthelsen og Borghild Niskin?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. jun. 2017 kl. 15:05 (CEST)

Hei Morten. Beklager at jeg glømte å legge inn den mer generelle kategorien Lærere. Der hører de to damene naturligvis hjemme.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep. 2017 kl. 15:01 (CEST)

Ellers er det flott at du har tatt flere Gjøvik-bilder! Brukte det av Teknologivegen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep. 2017 kl. 15:03 (CEST)
Bare hyggelig, bare å lage artikler om resten av bildene også! Glemte forresten å se på det med Berthelsen osv. Skal prøve å få tid til det en dag. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 19. sep. 2017 kl. 21:53 (CEST)

Sandviksindustri

Hei igjen. Vi har en nyimportert artikkel om Løkkeåsen pukkverk, som muligens kan settes i sammenheng med Industrialiseringen av Sandvika. Uansett er du velkommen til å bygge den ut; teksten i AB-leksikon var litt snau. Ønsker deg ei god helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. feb. 2018 kl. 14:46 (CET)

Disch

Hei Morten. Anton Disch var født i 1871 på Østre Toten. Han var sannsynligvis i slekt med meieribestyrer Henrik Disch Maier (f. 1844 i Sveits), som på 1870-tallet var bestyrer for Hofs meieri ved Lillo i Østre Toten. Fant sistnevnte i folketellinga for 1875. Sekundærlitteraturen om meieriene på Toten er dessverre nokså overfladisk.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. mai 2018 kl. 10:22 (CEST)

Feil tilbakestilling

Hei, hvis du legger merke til en tilbakestilling på Arnfinn Moland var det et uhell som jeg korrigerte med en gang. Det var noe så sjeldent som en pollenrelatert tilbakestilling; jeg nøs og fikk trykka på museknappen mens pekeren var over tilbakestillingslenka. Sånn går nu dagan... Chris Nyborg (diskusjon) 9. mai 2018 kl. 09:40 (CEST)

Mer Disch

Til orientering siden du har skrevet om noen fra slekta Disch: Jeg begynte på en artikkel om slekta nå - det er mange med like navn, og ganske forvirrende, så det kan være artig å finne ut av ting. Jeg tror eneste måte å få skikkelig kontroll på denne gjengen er å sette dem opp systematisk. HBR hjelper en god del der. Den står "under arbeid" nå, for jeg skal fikle litt til med den, men i løpet av dagen tar jeg bort den malen så det er fritt fram for redigering. Chris Nyborg (diskusjon) 31. mai 2018 kl. 10:19 (CEST)

Pågående prosjekter

Hei, fint om du tar direkte kontakt med meg på feks brukersida mi dersom du har kommentarer på artikler som jeg legger opp. Det er ikke alltid jeg fanger opp kommentarer som du legger inn som redigeringskommentar. Nå gjelder det bla isdammer/isdrift på Nesodden og lærere i Vang. Fint om det kan stå inntil videre. Hilsen Siri på NLI --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 2. mai 2019 kl. 22:35 (CEST)

Kategorisering for Nesodden

Hei Morten. Jeg ser at du har opprettet kategorien Nesodden sør og har satt opp flere kategorier for andre deler av Nesodden, foreløpig er de røde. Hvordan kom du fram til disse benevnelsene for kategoriene? Jeg kan ikke finne denne inndelingen noe sted og ble nysgjerrig på hvor du fant det, bruker kommunen denne inndelingen? Det er vel ellers vanlig å bruke grunnkretsene for inndeling av Nesodden: Jaer, Fjellstrand, Bjørnemyr, Berger og Tangen (ikke Nesoddtangen) i tillegg til navnene på de gamle bryggene. --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 3. mai 2019 kl. 08:49 (CEST)

Aptonym

Jeg eyntes det var herlig at du skrev om aptonym, det er noe jeg har tenkt på å få inn en stund uten at jeg kom i gang. Nå la jeg inn en fantastisk en jeg ville dele med deg: Tønnemaker Tønnes Emanuel Tønnesen. Chris Nyborg (diskusjon) 16. mai 2019 kl. 17:15 (CEST)

Schjander

Schjander er på plass, det gikk rimelig greit å spore dem takket være HBR. Har fått med ganske mange, men det er fortsatt noen løse tråder. Skal forresten sjekke om jeg har noe bilde av Fredrik Schjander (1934–2002), han var venn av foreldrene mine og jeg vet at det har vært noe i et familiealbum, er bare usikker på om det er et av albumene jeg sitter på eller om det er et av de tapte. Husker han var hjemme hos oss med en diger Land Rover som han skulle få sendt ned til et eller annet sted i Afrika for å bruke på en av reportasjeturene der, og som han testa ut på norske bygdeveier først. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2019 kl. 10:35 (CEST)

Brusveen

Hei Morten. Flott med artikler om formenn i Brusveen Jern og Metall. Legg gjerne inn ei formannsliste i hovedartikkelen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. okt. 2019 kl. 08:50 (CEST)

Kolbjørn Enger

Hei igjen. Interessant å lese om hoppdommmer Enger! Skal prøve å legge til litt om bakgrunnen hans, ser at han var landhandlersønn fra Lensbygda/Skreien i Østre Toten.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 09:36 (CEST)

Det hadde vært kult med mer om ham og om begge foreldrene! Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 12:05 (CEST)
Legger ut litt mer, hvis jeg finner noe (også om foreldrene), på fredag.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 13:08 (CEST)
Fant en del om butikkene som foreldrene dreiv. Kilde: Totens bygdebok III (som også ligger på Nettbiblioteket). Ta en titt på artikkelen nå.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. okt. 2019 kl. 10:52 (CEST)

Ukas

Wollert Wilhelm Valle er notert, og ser ut til å være en god kandidat! God helg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. mai 2020 kl. 16:04 (CEST)

Fotokreditering

Hei, i min jakt på å få brukte flest mulig av de bildene som er lastet opp her, har jeg kommet over også noen av dine. Men de er publisert under en lisens som tilsier kreditering, men den så jeg du fjernet på Nadderud Arena. Ønsker di da likevel ikke kreditering på bildene dine, eller skal vi kreditere med fullt navn, eller hva tenker du? --Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 7. okt. 2020 kl. 23:02 (CEST)

Jeg ønsker ikke kreditering verken for bilder eller noe annet. Er klar over at det står det med navngiving i lisensen, men jeg velger bare den lisensen som er førstevalget. Hvis en bot kan endre alle mine bilder til en lisens som ikke krever kreditering er det gull, det. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 13:26 (CEST)

Mary Baadsvik

Så flott at du kunne supplere med så mange interessante opplysninger om Mary Baadsvik og hennes videre liv!! Takk for fin innsats!!--Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 12. nov. 2020 kl. 22:55 (CET)

Ja, det var veldig interessant å finne! Ble virkelig en respektert samfunnsborger. Det var flere treff på Mary Aaraas enn de jeg brukte, så det er nok ytterligere muligheter. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 13. nov. 2020 kl. 08:58 (CET)

Ingeborg Holm Skattum

Hei. Jeg satte inn dødsannonsen i galleriet. Tenker at det er en bedre plassering enn som hovedbilde. Har du mulighet til å illustrere med et bilde av henne, eventuelt av Skattum-villaen ved Gjøvik sjukehus?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. mar. 2021 kl. 14:23 (CET)

Har ikke vært oppover siden oktober omtrent, og kjenner heller ikke villaen. Jeg ser den riktignok på kartet. Har den et spesielt utseende? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 9. mar. 2021 kl. 17:01 (CET)
Mener å huske at den er gulmalt!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mar. 2021 kl. 08:26 (CET)
Ingen hast med villabilde; nå har jeg satt inn et portrettfoto av damen fra Studentene fra 1925.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mar. 2021 kl. 08:59 (CET)

Baklengs datoføring

Hei Trond! Forstår ikke svaret, så her trenger jeg litt mer hjelp til å få det forklart. Når jeg er inne på ei avis i NB, står det oppført slik under "innhold": Aftenposten, søndag 3. juli 1994. Et fint format som jeg for min del kopierer, og så stryker ukedagen. Hva mener du med å endre manuelt? Er det noen som ikke skriver artikler manuelt, dvs bruker et script? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 11. okt. 2021 kl. 13:07 (UTC)Svar[svar]
Hei Morten. Den baklengs datoføringa kommer opp når en bruker knappen "sitere" og deretter velger "lokalhistoriewiki". Dette fungerer bra på bøker, men altså ikke på aviser, og derfor blir det litt manuelt arbeid etterpå.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. okt. 2021 kl. 13:26 (UTC)Svar[svar]
Jeg synes at knappen ikke burde være lov å bruke når den gir disse resultatene. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 9. nov. 2021 kl. 18:19 (UTC)Svar[svar]

Bernhard Rognerud

I tilfelle du på noe tidspunkt vender tilbake til Bernhard Rognerud med familie: Elleve barn, som er nevnt i minneord, stemmer med det jeg finner i HBR: Bernhard Hansen Rognerud i Historisk befolkningsregister. Chris Nyborg (diskusjon) 25. okt. 2021 kl. 10:56 (UTC)Svar[svar]

Jenssen

Hei Morten. Fant en påbegynt artikkel om B. Christian Jenssen. Hvis du har tid og høve, må du gjerne utvide den litt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. mai 2022 kl. 08:07 (UTC)Svar[svar]

Astrid Olsen

Hei Morten. Har du høve til å se litt på denne hundreåringen fra Nesodden?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. jan. 2023 kl. 09:20 (UTC)Svar[svar]