Carl M. Dahl

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Carl Marius Dahl (født 26. mars 1870 i Tromsø, død 28. oktober 1916 på Vega) var sønn av skredder Karl August Dahl og kona Marie Kristine J. Mikkelsen. Dahl arbeidet som fotograf og typograf, og virket i Tromsø omkring 1894-1900. Han var "dreng" hos fotograf Lars Andreas Andersen Schjetne i 1885. Hans onkel fotograf Paul Andreas Michelsen jobbet også for Schjetne på dette tidspunktet. I 1894 annonserte han for sitt nye fotografiske atelier på sørsida av torget i Tromsø.

Han var gift med Inga Dahl.

Han er ikke funnet i folketellingen 1910, og siste spor etter ham var så langt er i 1905 da kona døde. De transkriberte kirkebøkene viser at han døde i Nordland i 1916, han er ført som avdød i kirkebøkene for Vega og Alstahaug.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Carl M. Dahl er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!