Folkets Hus (Sandvika)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Folkets Hus i Sandvika.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)
Folkets Hus i Sandvika. Bildet er tatt mellom 1914 og 1930.
Foto: Narve Skarpmoen/Nasjonalbiblioteket.

Folkets Hus i Sandvika i Bærum har adresse Skytterdalen 2 (tidligere adresse Brynsveien 19). Huset ble reist av Hamang Papirarbeiderforening på tomt utskilt fra Løkke gård, og med støtte fra bedriftsledelsen. Huset ble innviet annen juledag 1915.

Huset er først og fremst et tradisjonsrikt møte- og forsamlingslokale for Arbeiderbevegelsen i Bærum, men har også vært benyttet til en rekke andre aktiviteter, som boksekamper, revy og teater, kino, danseskole og juletrefester. Huset har også vært leid ut som selskapslokale og til gudstjenester i den internasjonale baptistkirken. I årtier har Arbeiderpartiet hatt sin lokale 1. mai-frokost i dette huset.

Eierne – Bærum Arbeiderparti og LO i Asker og Bærum – har lenge vurdert å rive huset og bygge et nytt, men ennå er ingen beslutning tatt i saken.

I september 2008 ble rettssaken i kjølvannet av den store korrupsjonssaken i Bærum kommune holdt i Folkets Hus i Sandvika.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Folkets Hus (Sandvika) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.