Gerhard Marius Nilsen Berg

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Gerhard Marius Nilsen Berg (født 20. juli 1870 i Bergen, død 2. januar 1951) var fotograf.

Han var sønn av bødtkersvenn Bernt Andreas Berg (f. omkr. 1825) og Anne Pernille Olsdatter (f. omkr. 1828), og ble gift med Lorentze (Lolla) Carstens (f. 1872), datter av Hans Heinrich Carstens og Kaia (Karen) Andersen.

Læretid hos Augusta Solberg i Bergen og i Tyskland. Hadde så forretning i Kortpilsmuget i Bergen. Fra 1895 fotograferte han på Os, Ulven ekserserplass og i Samnanger.

I 1909 startet han Bergen Packing Co., gikk mere og mere over til å drive med hermetikkfabrikasjon og overlot i 1917 fotograffirmaet på Os til kompanjongen, Marius Mortensen. Firmaet ble drevet videre av Mortensens sønn, Gunnar.

Bergs platesamling, som var lagret i en kjeller på Os, ble ødelagt ved en oversvømmelse ca. 1910, og deretter styrtet på sjøen. På Os var Berg en meget aktet mann med interesse for utbygging av havnen, musikklivet og turnsaken.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Gerhard Marius Nilsen Berg er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.