Johan Christian Georg Hvoslef

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Johan Christian Georg Hvoslef.
Foto: Ukjent

Johan Christian Georg Hvoslef (født 13. februar 1819 i Stavern, død 7. juni 1889 i Kristiansand) var jurist og amtmann.

Han tok graden cand. jur. i 1843 og var fullmektig, senere konstituert sorenskriver i indre Sogn. I 1851 var han underrettsprokurator i Lærdalsøyri. Fra 1856 var han byfogd i Hammerfest, før han i 1865 ble utnevnt til amtmann i Jarlsberg og Larvik. Fra 1882 til 1889 var han stiftamtmann i Kristiansand og amtmann i Lister og Mandals amt.

Johan C. G. Hvoslef var sønn av sorenskriver Jens Hvoslef og hustru Elisabeth Christine Mejlænder og bror av biskop Fredrik Waldemar Hvoslef som er kjent fra Kautokeinoopprøret. Han ble i 1865 gift med Amalie Eline Weidemann fra Holmestrand. De var ved folketellinga 1865 bosatt i Larvik kjøpstad, gård nr. 70. Det er nåværende Prinsegata 31. Konas søster Julie Emilie Augusta Weidemann bodde hos dem.

Han ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden i 1868 for fortjenstlig embetsvirksomhet. Johan Christian Georg Hvoslef var faren til journalisten Anna Hvoslef.

Kilder

Eksterne lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Johan Christian Georg Hvoslef» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.