Løvenskiold-Vækerø

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Løvenskiold-Vækerø AS, Drammensveien 230 i Oslo, er en av Norges eldste bedrifter med historie fra tidlig på 1700-tallet. Siden 1649 har eiendommene tilhørt samme slekt, og nåværende konsernsjef Carl Otto Løvenskiold på Bærums Verk er 13. generasjon i rekken. Løvenskiold-Vækerø hadde i 2016 en omsetning på 4,7 mrd. kr.

Løvenskiold-Vækerø har en omfattende eiendomsmasse, dessuten skogeiendommer og driver betydelig jordbruk. Konsernet har eierskap i trelastindustri, og er en av landets største leverandører av bygg- og jernvarer. Handelsvirksomheten omfatter leveranser til det private og det profesjonelle marked, med basis i de egne kjedekonseptene Maxbo og Malia. Selskapets trelastvirksomhet ble fusjonert med Bergene Holm 1. juli 2004. Løvenskiold-Vækerø eier 23 % av dette selskapet.

Sentrallageret på Fossum i Bærum ble innviet i 1981, og er et av Norges største anlegg for distribusjon av byggevarer, jernvarer og maling, både til konsernets egen Maxbo-kjede og andre. Sentrallageret og Maxbo Proff på Fossum omsatte for nærmere 970 mill. kr i 2005, og er begge avdelinger i Løvenskiold Handel. Løvenskiold-Vækerøs datterselskap Teknikk AS på Vøyenenga selger og leier ut forskalingsutstyr og tilbehør til mur- og betongindustrien, har 48 ansatte, og omsatte for 99 millioner kroner i 2009.

Løvenskiold Skog på Fossum administrerer konsernets eiendommer innen jord- og skogbruk – totalt 430 000 dekar skogbrukseiendom, og 3200 dekar jordbrukseiendom. Dette gjør selskapet til Norges 15. største grunneier. Løvenskiold-Vækerø eier blant annet en stor del av Nordmarka nord for Oslo.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Løvenskiold-Vækerø er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.