Lisbeth Christine Olafsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lisbeth Christine Olafsen (født 20. juni 1940 i Hamar) er lærer, spesialpedagog og forfatter.

Lisbeth Christine Olafsen ble født i Hamar, men har bodd mesteparten av voksenlivet i Lillehammer. Hun ble uteksaminert fra Elverum lærerskole i 1963. Deretter tok hun videreutdanning i spesialpedagogikk på begynnelsen av 70-tallet.

Lærergjerningen startet i Ringsaker, deretter Våler i Solør, Setermoen i Bardu, Bardufoss i Målselv, Ringsaker igjen og til slutt Jørstadmoen skole i Lillehammer. Det ble framhaldsskole, ungdomsskole og barneskole, de fleste årene på 1. til 6. trinn i grunnskolen.

Hun debuterte som forfatter i 1999 med dokumentarboka Bare allergi, sa du?. Bakgrunnen var at hun var sekretær i lokalavdelingen av Norges astma- og allergiforbund og ble kontaktet av Tone Solemsli Hult i allergiforeningen i Hamar. De ble enige om å gjøre noe med deres felles allergihistorier; Lisbeth skulle skrive boka og Tone skulle illustrere. Dette ble vellykket, og hun opplevde gleden ved å skrive.

Neste prosjekt ble en roman, helt på egen hånd. Det tok flere år før hun fant formen og sin stemme, men i 2011 debuterte hun som romanforfatter med tittelen Fløyelskinn og gode knær inspirert av egne erfaringer i barndom og oppvekst. Gleden var stor da romanen ble innkjøpt av Norsk Kulturråd. Det ga henne visshet om at hun kunne og at det går an å komme med en stemme selv i godt voksen alder.

Bokutgivelsene viser det hun er mest opptatt av. Hun har vært superallergiker hele livet, hennes barn er allergiske, barnebarn og oldebarn likeså. Hun øser i den forbindelse av sine erfaringer.


Bibliografi

  • Bare allergi, sa du?. Genesis forlag, 1999.
  • Fløyelskinn og gode knær. Snøfugl forlag, 2011.
  • Sola varmer - vinden stryker kinnet. Snøfugl forlag, 2018.

Kilder